FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV „Fără alcool și gagici, pe mână cu Becali” » Informații în premieră despre „Buldozerul” Arnold Garita! Surse din vestiar: „Doar atât știa!”

Arnold Garita, starul dorit de FCSB, foto: facebook +7   FOTO
Arnold Garita, starul dorit de FCSB, foto: facebook

Articol de - Publicat marti, 16 iulie 2024 14:44 / Actualizat marti, 16 iulie 2024 14:58

Cine e Arnold Garita? FCSB e pe cale să perfecteze transferul atacantului trecut pe la FC Argeș, o mutare anunțată în exclusivitate de Gazeta Sporturilor și care materializează o dorință mai veche a lui Gigi Becali, cel care a mai râvnit și în trecut la vârful de careu de 29 de ani.

Patronul campioanei n-a glumit sâmbătă seara, când, iritat de egalul searbăd cu U Cluj și ineficacitatea oamenilor din ofensivă, a dezvăluit că va transfera de urgență un atacant.

Becali își ia „Buldozer” la FCSB, concurent pentru David Miculescu și Daniel Popa

Câteva zile mai târziu, Becali și-a dus la îndeplinire moftul, jurnaliștii GSP.ro anunțând în premieră că FCSB s-a înțeles de principiu cu „Buldozerul” Arnold Garita, fostul golgheter al lui FC Argeș.

Atacantul camerunez, care-n ultimul sezon a îmbrăcat tricoul lui Al Faisaly, în liga secundă din Arabia Saudită, vine la roș-albaștri pentru a le face concurență lui Daniel Popa și David Miculescu, profilul său de atacant masiv de careu, combinativ și cu instincte de marcator, recomandându-l chiar pentru postul de titular.

Bineînțeles, doar în condițiile în care Garita va trece cu brio testele medicale la care urmează să fie supus de club, Becali însuși amintind de o vulnerabilitate pe care africanul ar avea-o la genunchi.

„Știe doar antrenamente și mers la sală! Nu e cu alcoolul sau alte vicii”

Gazeta Sporturilor a încercat să-i alcătuiască lui Garita un portret din mai multe unghiuri, bazându-se pe relatările oamenilor care au lucrat în trecut cu cel poreclit „Buldozerul” grație calităților sale fizice.

Așadar, care-i profilul lui Garita și cum stă fotbalistul la capitolul conduitei extrasportive? Sursele Gazetei îl descriu ca pe un tip liniștit și sufletist, cu un IQ ridicat, pasionat de fashion, dar și ca pe un veritabil fanatic al fitness-ului și mersului la sală.

„E un tip foarte muncitor și dedicat fotbalului. E și un om bun și te ajută dacă poate. Își iubește și își ajută enorm de mult familia, știu că are mai mulți frați și cumva e stâlpul familiei, pentru că mama lui, din ce am văzut în postări, a murit acum câțiva ani, fiind tânără. Mereu postează în memoria ei.

Nu e «gagicar!» La Pitești știa doar antrenamente și mers la hotel pentru saună și recuperare.

Ca să îți dai seama cum trăgea, își lua bicicletă din aceea eliptică în saună, punea o foiță pe el și băga bicicletă în saună minute bune. Și în vacanțe e foarte atent la antrenamente și nu le neglijează.

Nu e cu alcoolul sau cu alte vicii, deci sigur o să fie pe aceeași undă cu Becali. Vorbește franceză și engleză. E foarte atent la imagine și cum se îmbracă.

Se ține de cuvânt și dacă îți promite ceva nu te uită. Iar dacă îl ajuți cu ceva e recunoscător”, povestesc sursele Gazetei, care neagă vehement că Garita ar fi un tip conflictual. În ultimele sale luni la FC Argeș, camerunezul a fost exclus temporar din lot în urma unui conflict născut cu un coechipier la antrenamente.

Paul Arnold Garita / Sursă foto: Gabriela Neacșu (Facebook@FC Argeș)
Paul Arnold Garita / Sursă foto: Gabriela Neacșu (Facebook@FC Argeș)
Paul Arnold Garita, în meciul cu U Cluj / Sursă foto: Raed Krishan (GSP)
Paul Arnold Garita (în dreapta imaginii), în meciul cu U Cluj / Sursă foto: Raed Krishan (GSP)
Paul Arnold Garita, în meciul cu U Cluj / Sursă foto: Raed Krishan (GSP)
+3 FOTO

Un tip conflictual? De ce ar fi fost exclus din lot în 2023

„E și un tip inteligent. Înțelege importanța imaginii în social media și postează constant și de fotbal, și de lifestyle. Ba mai mult, își făcuse o mică campanie prin care se propunea la naționala Camerunului.

E prieten cu Dawa și cu Nicolas Pepe, care a fost la Arsenal.

Chiar n-am ce să zic de rău. Inclusiv când se vorbea de «scandalul din vestiar», cineva îl înjurase atunci de maică-sa. Un portughez, nu mai știu cine... Și de asta a luat foc, dar s-a calmat.”

Atacat rasist, dar nu și-a schimbat părerea despre România

Chiar dacă a avut probleme legate de abuzurile rasiale ale suporterilor, Garita e descris drept un tip care a rămas atașat de țara noastră. „Îi place România. Făcea live-uri pe Tik-Tok și vorbea de fotbalul românesc în funcție de ce întrebări primea de la suporteri. Și spunea acolo că îi place de Gigi și FCSB”.

20.000 de euroar urma să fie salariul lunar al lui Arnold Garita la FCSB

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Cea mai neașteptată reacție după victoria giuleștenilor de la Iași: „Rapid să îi facă statuie lui Lennon!”
Superliga
Cea mai neașteptată reacție după victoria giuleștenilor de la Iași: „Rapid să îi facă statuie lui Lennon!”
Florinel Coman, decisiv pentru Al Gharafa » „Dublă” într-un meci de vis în Qatar
Stranieri
Florinel Coman, decisiv pentru Al Gharafa » „Dublă” într-un meci de vis în Qatar
Ofertă de ultimă oră din Serie A pentru jucătorul lui CFR Cluj » Ar putea fi coleg cu nume importante la cel mai bogat club italian!
Campionate
Ofertă de ultimă oră din Serie A pentru jucătorul lui CFR Cluj » Ar putea fi coleg cu nume importante la cel mai bogat club italian!

FAKE NEWS în sport » Pe 23 august, un interviu cu scriitorul Ioan T. Morar despre marile minciuni din Epoca de Aur: „Am văzut un document strict secret care arăta cum România fura competiția”

Contestatarul de-o viață spulberă numirea lui Mircea Lucescu la națională: „Nu lași nimic în urma ta? Tot Stoichiță și șmecherii ăia îi fac staff-ul!” + „Venea la noi cu teroarea!”


Comentarii (23)
thiamarcos
thiamarcos  •  17 Iulie 2024, 18:10
Postat de fantoma_lui_BabaNovac pe 17 Iulie 2024, 08:40

Stai prost cu memoria. FCSB i-a avut si pe Juvhel Tsoumou sau Ivan Mamut care aveau peste 1.90 si erau tancuri dar n-a facut nimic cu ei, cand il ai pe Gigi antrenor n-o sa stiti sa-i puneti in valoare. Pana si Compagno n-a fost chiar mimoza dar degeaba esti atacant de tip pivot daca nu ai mingi jucate. Ia uita-te matale la golurile marcate de unul ca Gnohere si ai sa vezi ca majoritatea erau din careul de 5 metri, cum il plouau pe atunci mingile venite de pe flancuri din partea unui Romario Benzar sau a unui Junior Morais. Acum nu prea mai e la moda sa centrezi de pe flancuri, e la moda sa vii interior si sa sutezi. Presimt un mare fas si cu Garita asta iar ca de obicei Gazeta incearca sa ni-l bage pe gat.

Garita nu e de tip pivot, e genul care alearga cu mingea la picior si cu fundasii calare pe el jumatate de teren, fara sa cada. Dar stai linistit, n-o sa-l aveti, fiindca Ciobanul a zis ca are ceva la genunchi,deci nu il mai ia. Bafta cu mimozele! (Ps - Aia doi de care pomenesti erau mari ca fizic, dar lenti, jucau in relanti, se miscau ca intr-o reluare data cu incetinitorul si rareori se intalneau cu mingea)

Thegenius
Thegenius  •  17 Iulie 2024, 13:56
Postat de unurtr pe 16 Iulie 2024, 16:39

Ok, sper să fie cum zici tu, dar nu prea cred, nu îl văd pe Garita un jucător atât de decisiv. O să vedem cine are dreptate.

pai niciunul,ca nu mai vine:))

muzzi1
muzzi1  •  17 Iulie 2024, 09:13
Postat de vady pe 16 Iulie 2024, 15:50

si o sa-l cheme George Garita

mai degraba George Eminescu, ca sa-l parafrazez pe DOD intr-un numar de-ale lui! :D

Vezi toate comentariile (23)
Comentează