FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Ioan Andone, încântat de ce vede la noul Dinamo: „Asta e diferența față de anul trecut” » Dezvăluie cine a gândit strategia de transferuri

Dinamo - Sepsi // FOTO: Ionuț Iordache (GSP) +46   FOTO
Dinamo - Sepsi // FOTO: Ionuț Iordache (GSP)

Articol de - Publicat duminica, 28 iulie 2024 18:25 / Actualizat duminica, 28 iulie 2024 19:39

Ioan Andone, unul dintre cele mai importante nume din istoria lui Dinamo, a comentat schimbarea produsă la „câini” în acest sezon și laudă jocul prestat de formația lui Zeljko Kopic în primele 3 etape din actualul sezon.

După ce s-a salvat de la retrogradare la baraj, Dinamo are un început promițător de sezon. A pierdut în prima rundă cu CFR Cluj, 2-3, după ce a avut 2-0, a învins Petrolul, 4-1, și a remizat cu Sepsi, 1-1. Iar Ioan Andone, fost jucător și antrenor al „câinilor”, vorbește la superlativ despre tehnicianul croat și despre cum joacă echipa. Și dezvăluie cine a avut ideea de a transfera tineri jucători români.

Ioan Andone lăudă prestația lui Dinamo din acest sezon

„Dinamo e mult mai bine, mult mai bine. Au apărut și mai mulți români în lot, nu însă și în echipa de start. Oricum, știam de campionatul trecut că face treabă bună Kopic. Campionatul trecut a fost caracterizat prin 6-7 meciuri pierdute în minutul 90. Dacă Dinamo rezolvă problema asta, poate să se gândească să termine și în primele 6. Dar sigur, e o chestie de durată. Însă lucrurile sunt mult mai bune decât anul trecut.

Față de anul trecut a apărut un fundaș central mai tânăr, Boateng, a apărut Opruț în stânga, iar Costin joacă mai mult pe partea dreaptă. La mijloc au păstrat ce era bun și a venit și Cîrjan, care e un jucător foarte bun. Are calitate, are inteligență, pasează foarte bine și ajunge la finalizare. Deci au apărut mai multe soluții.

Iar Dinamo înscrie mult în acest start de sezon. A marcat de două ori cu CFR, de 4 ori cu Petrolul și o dată cu Sepsi. Uitați-vă cât marchează echipele care vor în play-off. CFR foarte puțin, FCSB la fel... Eu cred că lucrurile vor arăta mai bine când jucătorii se vor mai acomoda. Cu cât se vor rezolva mai repede problemele, că încă sunt... Dar să ne gândim că au apărut trei jucători noi, din patru.

Eu știam că e un antrenor bun Kopic. Se vede că lucrează bine”, a spus Ioan Andone pentru Gazeta Sporturilor.

Dinamo - Sepsi // FOTO: Ionuț Iordache (GSP)
Dinamo - Sepsi // FOTO: Ionuț Iordache (GSP)
Dinamo - Sepsi // FOTO: Ionuț Iordache (GSPa
Dinamo - Sepsi // FOTO: Ionuț Iordache (GSP)
Dinamo - Sepsi // FOTO: Ionuț Iordache (GSP)
+41 FOTO

„Ovidiu Burcă și Gabriel Glăvan au venit cu ideea de a transfera tineri români”

Antrenorul a lăudat transferurile făcute de Dinamo și spune că Ovidiu Burcă, fostul antrenor, și Gabi Glăvan, fostul director sportiv, au venit cu ideea, la începutul anului 2024, de a transfera cât mai mulți tineri jucători români.

„Dinamo a transferat bine. Politica asta de a aduce tineri români, din ce știu, și știu bine, a fost impusă de Ovidiu Burcă și Gabi Glăvan.

Ei din decembrie 2023 au vrut asta. În urma unei discuții, Ovidiu mi-a spus «Uite ce idee am, vreau să aduc jucători români și să-i învăț spiritul lui Dinamo». Dar a avut o serie de rezultate slabe și s-a sacrificat. Uite că acum Dinamo a revenit la ideea asta și pe viitor va fi și mai bine”, a mai spus Ioan Andone.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Dan Șucu și Gică Hagi au bătut palma! Rapid, primul mare transfer pentru Șumudică
Superliga
Dan Șucu și Gică Hagi au bătut palma! Rapid, primul mare transfer pentru Șumudică
„Să ne faceți statuie!” » 26 de ani mai târziu, dorința lui Gică Hagi a fost îndeplinită! Monumentul a fost inaugurat astăzi
Nationala
„Să ne faceți statuie!” » 26 de ani mai târziu, dorința lui Gică Hagi a fost îndeplinită! Monumentul a fost inaugurat astăzi
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Campionate
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (7)
redbuldog
redbuldog  •  29 Iulie 2024, 09:31
Postat de elgabri pe 28 Iulie 2024, 21:18

Pai parca nu avea incredere in antrenor si vroia legende !! Acum se intoarce dupa cum bate vantu?

Ehi asta e,si-a dat seama de realitate,pana la urma!E o strategie buna asta cu aducerea de tineri romani,cu potential de crestere,dar problema e sa sa mentina intr-un mediu concurential,sa primeasca constant drept de joc,nu 5-10 min.la 3-4 meciuri,iar pentru cei la care au ,,indoieli" ca nu se pot incadra acum in angrenajul echipei,sa-i cedeze imprumut,ca sa poata evolua mai mult si sa-si demonstreze calitatile!

therealreddog33
therealreddog33  •  29 Iulie 2024, 09:22

Am arătat bine ofensiv în toate cele 3 meciuri, asta e partea buna, desi un atacant tot nu am transferat. Defensiv atunci cand adversarul a verticalizat am avut probleme, cred ca ne mai trebuie un fundaș central bun și un închizător. Eu as vorbi mai puțin după doar 3 meciuri, deocamdată nu am câștigat nimic, mai e mult pana departe. Clar jucăm mai bine, vedem după 15-20 de meciuri care e situația. Pana atunci, sa vina transferurile, numai cu pusti nu putem sa ducem tot sezonul.

Trotsky
Trotsky  •  29 Iulie 2024, 07:34

Nea Ando, sigur nu ti-au aparut in somn??????? Hahalera de Burca era deja pa-pa in decembrie

Vezi toate comentariile (7)
Comentează