FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI - U CLUJ 1-0

Sabău dă vina pe teren, dar e și autocritic după prima înfrângere: „O primă repriză greu de privit! Trebuia să schimb sistemul!”

Ioan Ovidiu Sabău
Ioan Ovidiu Sabău

Articol de , - Publicat sambata, 28 septembrie 2024, 20:41 / Actualizat sambata, 28 septembrie 2024 21:06

Antrenorul Universității Cluj, Ioan Ovidiu Sabău, a explicat de ce echipa pe care o antrenează a pierdut primul meci din acest sezon, 0-1 la Iași, cu Politehnica.

„Moțul” a acuzat calitatea gazonului din Copou, motiv pentru care „șepcile roșii” nu au reușit să își facă jocul pe fază ofensivă.

Ioan Ovidiu Sabău, discurs între scuze și asumare

Fostul mare mijlocaș al naționalei României (55 de selecții / 8 goluri) a admis însă și partea sa de vină, respectiv că ar fi trebuit să schimbe sistemul de joc pe finalul partidei.

„A fost o primă repriză modestă, greu de privit de iubitorii fotbalului. În a doua am luat gol dintr-o fază fixă, am dominat apoi, însă adversarul a fost agresiv, a ținut de rezultat. Nouă ne-a lipsit luciditatea, am fost un pic temători.

Ne-a deranjat foarte tare terenul, care a fost foarte tare, denivelat. Astfel, nu am mai putut să ne punem în valoare jocul nostru, bazat pe viteză, nu am surprins în zonele laterale, am fost foarte modești în atac. Poate trebuia să schimb și sistemul pe final și să trec de la 4-1-3-2 la 4-4-2.

Acum, nu trebuie să ne pierdem încrederea după pagina frumoasă pe care am scris-o, cu zece meciuri fără eșec. Trebuia să vină și prima înfrângere, e o lecție importantă pe care am primit-o!” a declarat Sabău la conferința de presă de după disputa din Copou.

„U” Cluj a suferit prima înfrângere din noul sezon al Superligii

Poli Iași – „U” Cluj, duel etapa a 11-a din Superliga României, s-a terminat cu victoria gazdelor, scor 1-0.  Liderul campionatului a încasat prima înfrângere din actualul sezon. Singurul gol al meciului a fost marcat de către Guilherme Soares în minutul 50.

Universitatea Cluj a rămas, în urma acestui rezultat, cu 22 de puncte pe primul loc. „Șepcile roșii” pot fi depășite în clasament doar de Oțelul Galați (locul 4, 17 puncte). Elevii lui Dorinel Munteanu au două meciuri în plus de disputat față de cei ai lui Sabău.

Poli Iași, de cealaltă parte, a ajuns la 14 puncte și a urcat cel puțin provizoriu pe locul 7.

În etapa următoare, „U” Cluj o va înfrunta în deplasare pe nou-promovata Unirea Slobozia, în timp ce Poli Iași va juca pe terenul celor de la CFR Cluj.

Clasamentul la zi al Ligii 1:

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Partenera titularului de la Rapid a plecat din România: „Alte 3 luni departe de tine. Nu sunt sigură dacă devine mai greu sau mai ușor”
Superliga
Partenera titularului de la Rapid a plecat din România: „Alte 3 luni departe de tine. Nu sunt sigură dacă devine mai greu sau mai ușor”
România, bătută zdravăn de Ungaria » Florentin Pera are mult de lucru înaintea Campionatului European de handbal feminin
Handbal
România, bătută zdravăn de Ungaria » Florentin Pera are mult de lucru înaintea Campionatului European de handbal feminin
Fostul mare internațional și-a aflat pedeapsa, după ce i-a distrus garajul unui vecin cu o drujbă » Motivul din spatele gestului șocant
Campionate
Fostul mare internațional și-a aflat pedeapsa, după ce i-a distrus garajul unui vecin cu o drujbă » Motivul din spatele gestului șocant

Cosmin Olăroiu nu ne vrea în UE, Ion Țiriac nu ne vrea în NATO! Declarații controversate în studioul GSP: „Sunt stupefiat! Nu-mi trebuie bază militară! Știți ce ar merge, în schimb?”

Ce-a pățit soția fotbalistului când a ajuns în Botoșani? „S-a dus la mall în Iași, o sută de kilometri, și ne-a spus: «Mamă, ce oraș mare»!”


Comentarii (5)
mateodamiano7
mateodamiano7  •  28 Septembrie 2024, 22:57

omeniile sunt omenii...

vivi.napoca1_
vivi.napoca1_  •  28 Septembrie 2024, 22:10

Deja sant primele ( toate ) 3 articole contra antrenorului Sabau ,dar uitam repede ca " U " trece prin cea mai buna perioada Istorica a sa ,cu desigur Sabau la cârma ! Nimic despre ,Bic ,Chipciu ,Nistor sau alți " Dinozauri " care de fapt cu toate șansele acordate sant niște limitați și niște expirați! Sabau este un antrenor bun ,spre f. Bun dar nu cu " domnișoarele și tatuații, și sensibilii deranjați ca nu asculta manele ,etc. Jucătorii din ziua de azi ( ca fotbaliști nu pot sa- I numesc )!

id45
id45  •  28 Septembrie 2024, 21:31

Nu te supăra , Neluțu ! Ambele echipe ... au jucat pe același teren . Și Arena de la Cluj arată la fel după CONCERTE ... dar la Iași ... la meciul cu Craiova ... a plouat tot meciul !!! Dar ai în echipă niște jucători ... care orice echipă iar dori !!!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează