FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

EXCLUSIV Ionel Ganea: „Rapid trebuie să sacrifice sezonul. În fotbal nu merge așa!”

Ionel Ganea crede că e momentul ca Rapid să se gândească deja la viitorul sezon
Ionel Ganea crede că e momentul ca Rapid să se gândească deja la viitorul sezon

Articol de - Publicat marti, 17 septembrie 2024 12:48 / Actualizat marti, 17 septembrie 2024 13:01

Fostul golgheter rapidist Ionel Ganea (51 de ani) a urmărit cu atenție partida dintre Rapid și U Cluj, scor 0-2, nu doar pentru afinitatea pentru giuleșteni, dar și fiindcă el consideră că ardelenii „au făcut în timp o echipă foarte bună, care ar putea chiar să furnizeze marea surpriză, să se bată la titlu sezonul ăsta"

Comparând cele două echipe care s-au înfruntat luni seară în Giulești, „Ganezu'" spune că „de fapt, asta e marea problemă a Rapidului. Prea multe schimbări de antrenori, care la rândul lor încearcă fiecare să mai aducă 2-3 jucători noi, bulversează toată echipa.

Eu zic că ăsta e principalul motiv pentru care echipa nu leagă jocul. Nu au timp să se creeze relații de joc, să se omogenizeze un nucleu. De aici și toate aceste rezultate slabe”.

Ionel Ganea: „Șumudică a luat echipa din mers, Sabău a lucrat-o și acum se văd rezultatele”

Ionel Ganea spune că în meciul din Giulești s-a văzut faptul că U Cluj a avut continuitate pe banca tehnică, în timp ce Șumudică a ajuns la echipă în urmă cu aproape o lună.

Sumudică a luat echipa din mers, a avut două meciuri bune la Iași și la Craiova, dar e greu să facă toate ajustările pe care și le dorește. Uite, Neluțu Sabău a făcut echipa asta, a construit-o și acum se văd rezultatele.

Chiar joacă impresionant U Cluj, au încredere, au tupeu, se cunosc bine, stau bine în teren. La Rapid nu vezi nimic din toate astea. N-are cum, cu atâtea modificări într-un interval atât de scurt de timp".

Ionel Ganea: „Să schimbe strategia, să sacrifice sezonul ăsta și să facă echipă”

Ganea a mai spus: „Încă nu e totul pierdut. Rapidiștii ar mai putea prinde totuși play-off-ul. La cum arată lucrurile acum, eu zic că nu pot avea pretenții să se bată la titlu și nici la cupele europene. Poate doar să câștige Cupa României, dar e greu. Nu se pune nici problema să retrogradeze.

Și cred că ar fi momentul să schimbe puțin strategia. Să sacrifice anul acesta, să nu-și mai propună neapărat obiective mari, care aduc și ele un plus de presiune. Și să-și facă echipă, cu care să atace campionatul în viitorul sezon. Știu, s-au făcut investiții mari, sunt așteptări pe măsură, dar în fotbal nu merge așa, pe repede înainte.

Șumudică nu a venit într-un moment foarte bun, dar poate face asta. Nu însă peste peste noapte. E dificil, fiindcă în ultimul timp Rapid a fost parcă într-o continuă reconstrucție. Care s-a tot schimbat. Așa, e extrem de greu să ai rezultate".

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Nationala
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Tenis
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă
Superliga
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (5)
gado
gado  •  17 Septembrie 2024, 20:40

Trebuie sa ne aminitim ca Bergodi a facut echipa sa joace bine, cu jucatori refuzati de fcsb si cu cei care acum nu mai prind nici macar banca de rezerve. A dus echipa la 4 puncte de viitoarea campioana .. apoi a fost "sapat" de "cineva" si s-a prabusit vestiarul .. Nu exista in lotul echipei noastre jucatori plafonati sau slabi .. Exista jucatori nepregatiti de antrenor ! Antrenorul trebuie sa gaseasca solutiile pentru refacerea moralului si pentru refacerea grupului din vestiar .. Nu mai cumparati jucatori ! Avem suficienti cat sa facem 2 echipe .. Obligatoriu din ce are acum in lot, Sumi trebuie sa prinda playoff ... Nu are de ce sa se planga ... cat era Lennon al echipa nu-i mai tacea gura pe la tv .. acum gaseste scuze .. Este OBLIGAT sa echilibreze echipa si sa prinda play off ul ! El si-a dorit si a promis asta ! Nu conteaza o infrangere ! Conteaza sa redreseze echipa, daca tot se considera mare antrenor ! Scuzele tin numai o data, apoi vine nota de plata ! A primit toti jucatorii solicitati, a inchis contractele jucatorilor pe care-i considera inutili la echipa.. Jucatorii sunt cu salariile la zi .. Baza sportiva avem, antrenor avem, lot avem, buget avem, public avem ! Ce mai vrei Sumudica sa poti face echipa sa functioneze ? Daca la Slobozia clacam din nou, nu exista alt vinovat in afara antrenorului ! Exact ca la Bergodi ! Care a platit pentru prostiile altora .

karlie
karlie  •  17 Septembrie 2024, 13:50

Adica sa amanam centenarul pentru anul viitor?

opinez
opinez  •  17 Septembrie 2024, 13:39

Iti trebuie timp si un antrenor priceput la facut echipe. Daca ne uitam la CV lui Ninel n-a construit nicio echipa in 20 de ani, ca nu avea cand. El a antrenat 2-3 echipe pe sezon. Singurul mandat mai lung de un an a fost la Astra, echipa formata, cu lot bunicel si cu o conducere mai mult decat influenta. Asa ca lui Ninel ii puteti da 2-3 ani ca tot aici ajunge.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează