FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID – UTA 1-1

Neil Lennon, DESFIINȚAT după primul meci: „Dacă joacă în halul ăsta, Rapid se luptă la retrogradare!”

UTA - Rapid, prima etapă din Superliga / foto: Ionuț Iordache
UTA - Rapid, prima etapă din Superliga / foto: Ionuț Iordache

Articol de - Publicat sambata, 13 iulie 2024 22:56 / Actualizat duminica, 14 iulie 2024 00:31

Ionuț Chirilă (58 de ani) l-a criticat pe antrenorul Rapidului, Neil Lennon (53 de ani), la finalul partidei cu UTA din prima etapă a Superligii, scor 1-1.

Chirilă a spus despre giuleșteni că vor retrograda, dacă se vor prezenta cu evoluții asemănătoare în tot restul campionatului. El a fost nemulțumit de felul în care Lennon a ales să îi joace pe Rrahmani și Manea.

Neil Lennon, DESFIINȚAT după primul meci: „Dacă joacă în halul ăsta, Rapid se luptă la retrogradare!”
Ionuț Chirilă / Sursa foto: GSP.ro

Nici UTA și Mircea Rednic nu au scăpat de criticile tehnicianului. Ionuț Chirilă a catalogat-o pe „Bătrâna Doamnă” ca fiind „destul de impotentă”, însă i-a găsit drept scuză diferența de valoare în favoarea giuleștenilor.

Ionuț Chirilă, discurs dur la adresa Rapidului: „Se luptă la retrogradare”

„Eu spun un lucru și vreau să fiu delicat. Dacă Rapid joacă în halul în care a jucat în seara asta, se luptă la retrogradare. În tot meciul! Dacă Rapid joacă precum în seara asta, niște jucători ca Manea, Rrahmani sau Hasani îi scoți din fotbal.

N-am văzut construcția unui atac pozițional cu înlănțuire de 8-10 pase și finalitate gândită. Numai în primele 20 de minute am notat așa: minutul 4, lung de linie către nimeni, nu mai știu cine a dat. Minutul 6, pasă greșită Braun în condiții de adversitate pentru Hasani.

Minutul 9, lung de linie în condiții de adversitate, din nou. Minutul 11, Papeau, minge lungă pentru nimeni. Minutul 17, Manea, a doua minge lungă în condiții de adversitate. Minutul 19, lung de linie către Rrahmani, tot în condiție de adversitate, se și accidentează Rrahmani.

Dacă pe Rrahmani nu-l faci parte integrantă pe jocul de combinații, pase scurte, devieri, eliberări de spații și joci tot timpul lung de linie pe el și îl pui în situație de unu contra doi cu fundașii de la UTA, îl omori! Îl omori și psihic și după îl schimbi pentru că nu joacă nimic.

Dacă pe Manea, un jucător de echipă națională cu personalitate, care are frecvență, care își poate asuma responsabilitatea acțiunilor individuale, îl obligi să joace lung de linie de 60 de metri, îl scoți din fotbal! 

UTA a fost timidă și a fost destul de impotentă pentru că nu a ajuns la poartă, dar Rednic are o scuză. El n-are jucătorii Rapidului. Cu temerea celor de la UTA și cu niște valori individuale net superioare a venit golul Rapidului”, a declarat Ionuț Chirilă, conform sport.ro.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Campionate
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Superliga
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească
Special
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (18)
gicapuia
gicapuia  •  14 Iulie 2024, 14:56

Frustrat, nefrustrat sa-i zicem cum ne vine la gura lui Ionut Chirila, dar de data asta cam are dreptate din plin. Eu tin cu Rapid de prin 1975 si am vazut si trait multe, dar mi se pare ca e groasa de data asta. Ce a jucat aseara Rapidu nu se cam cheama fotbal. Pe bune Manea fundas in linie , desi s-a achitat saracu de sarcini . Chiar nu vede, de citiva ani, porcoiul ala de specialisiti de la Rapid ca nu avem un mijlocas in stare sa dea o pasa ca lumea catre atacanti ?!?!?! Si avem o armata de mijlocasi . Am ajuns sa-l plingem pe Ionita?! Oaida a ajuns sa fie mijlocas de creatie !?! El care nu e in stare sa dea o pasa inainte. Toate sunt in lateral si in spate ! Si alea vai mama lor ? Cu doi jucatori de banda fisneti orice echipa iti incarca sacul, in condtiile in care Borza visa cai verzi pe pereti si nu venea inapoi , iar Braun pina se retragea era loc viran linga Manea . Adica Manea se pricepe bine sa joace fundas iar Braun sa dea centrari din banda ?! NU cumva e invers ? SI Mita ( Mihai Iosif) ar fi inteles asta ! Adica ai linie de mijloc din CINCI si Rahmani si HAssani trebuia sa coboare sa ia mingi ?! Nu o fi avind Chirila toate tiglele pe casa dar sa stiti ca ne ofensam degeaba . De data asta are dreptate. Stiti cum se zice : Gura pacatosului adevar graieste! Sa dea Domnul sa se insele , dar ...

racetrack
racetrack  •  14 Iulie 2024, 12:46

Realmente trebuie sa fii fomist dupa bagarea in seama ca sa-ti dai cu parerea in felul asta dupa un meci. Nici macar n-a jucat slab Rapidul, sau cel putin nu tot jocul - a jucat slab o parte din repriza a doua, dar per total a fost putin mai buna ca UTA. Nu suficient cat sa castigam jocul, se pare, pentru ca in continuare greselile in lant se tin scai de echipa noastra (asa s-a incasat golul), dar asta nu inseamna ca Lennon nu poate remedia aceste erori. Poate mai aducem 2 mijlocasi, ceva mai creativi si mai buni pasatori - acolo parem sa suferim cel mai mult, la mentinerea posesiei.

liviugggg
liviugggg  •  14 Iulie 2024, 10:38

DOMNILOR ZIARISTI CU TOT RESPECTUL PENTRU CHIRILA TATAL, DAR DE E TREBUIE SA -L ASCULTAM /CITIM PE OMU??? , CE-L RECOMANDA SA-I GASITI SPATIU IN ZIAR, PENTRU ORICE, CARE E TREABA LUI!

Vezi toate comentariile (18)
Comentează