FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

INTERVIU EXCLUSIV Dinamo speră! Zeljko Kopic despre lupta pentru play-off: „Asta vreau să punem în practică”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo
Foto: Eduard Apostol
Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo Foto: Eduard Apostol

Articol de - Publicat luni, 22 iulie 2024 15:48 / Actualizat luni, 22 iulie 2024 17:08

Zeljko Kopic, 46 de ani, a explicat suporterilor dinamoviști cum întrevede el derularea sezonului pentru echipă și analizează câteva situații. Nu consideră că este o surpriză ascensiunea lui Cîrjan, iar despre Selmani crede că poate mai mult.

Dinamo a învins Petrolul, scor 4-1, și și-a asigurat o scurtă perioadă de liniște. "Câinii" au meci sâmbătă, cu Sepsi, în deplasare, de la ora 22:00. Roș-albii au reușit după un an și două luni să marcheze cel puțin patru goluri într-o partidă. Se mai întâmplase în manșa tur a barajului de promovare cu FC Argeș (6-1).

Dinamo a reintrat pe calea optimismului. Victoria cu 4-1 a venit la țanc după 2-3 în Gruia cu CFR Cluj, când bucureștenii au pierdut din nou un meci în prelungiri.

Reacția scurtă, cu tâlc, a lui Ladislau Boloni când a fost întrebat despre posibilitatea de a prelua naționala: „Știți povestea cu carul și cu caii?”
ROMÂNIA
Reacția scurtă, cu tâlc, a lui Ladislau Boloni când a fost întrebat despre posibilitatea de a prelua naționala: „Știți povestea cu carul și cu caii?”

Zeljko Kopic vrea ca Dinamo să nu mai aibă probleme la retrogradare: „Nu promit că vom fi acolo sau dincolo, dar nu vom mai avea această situație"

- Mister Kopic, am citit destul de multe opinii, dinspre fani în special, dar și dinspre jucători, că Dinamo poate atinge play-off-ul în acest sezon. Ce părere aveți?
- De aceea nu vreau să pun presiune pe jucători. Ceea ce am vorbit cu ei vreau să punem în practică: să stabilizăm echipa, clubul, să căutăm performanța, să încercăm să fim aproape de primele șase echipe din clasament. Dacă se va întâmpla să fim în cursa pentru play-off, de ce să nu încercăm? Dar nu are rost să pun și eu presiune acum. Trebuie să creștem pas cu pas, să creștem tinerii, apoi vom vedea ce va fi.

- Care ar fi șansele, realist, ca Dinamo să nu mai fie la retrogradare și în acest sezon?
- Pentru asta muncim! E cel mai important lucru acum. Cum simt echipa acum, și clubul, și energia a tot ceea ce se întâmplă la Dinamo, cred că vom avea un campionat bun și nu vom mai avea situația din ultimii ani. Nu promit că vom fi acolo sau dincolo, dar simt că noi creștem bine și pozitiv.

27de meciuri a adunat Kopic ca antrenor al lui Dinamo, având o medie de 1,4 puncte câștigate pe meci

Zeljko Kopic despre discursul pe care îl are la pauză cu jucătorii, chiar și când Dinamo e în avantaj: „Să considerăm că scorul este 0-0"

- Care este cel mai mare câștig al acestui start de sezon?
- Ultimele luni au fost grele din punct de vedere mental. A trebuit să luptăm mult ca să stăm în ligă. Nu a fost ușor pentru jucători, pentru staff, pentru nimeni. Am reînceput să lucrăm și să muncim mai ofensiv din prima zi a revenirii la antrenamente, la începutul verii. Și vrem să avem stabilitate în defensivă, să nu mai luăm goluri, mai ales pe greșeli individuale, așa cum s-a întâmplat și la Cluj! Am controlat jocul mai bine cu Petrolul, iar apetitul ofensiv a făcut diferența.

- Totuși, planează mereu pericolul de a lua un gol în prelungirile meciului, marea problemă a ultimelor luni la echipă.
- Am vorbit și înaintea reprizei secunde cu Petrolul, să ieșim și să considerăm că scorul este 0-0. Adică să mergem peste adversar și să dăm gol. Ideea este, mereu, la pauză, să ieșim să jucăm mai bine. Am construit câteva rezultate bune care s-au năruit după minutul 90. OK, adversarul este și el pe teren, multe goluri au venit în ultimul moment. Lucrăm la detalii. Și la Cluj, cu CFR, ne-am creat 2-3 situații bune, dar am pierdut pe final de meci, nu putem controla tot.

Nu știu detaliile, care sunt experiențele de fiecare parte. România s-a prezentat foarte bine la Euro 2024, toți românii ar trebui să fie mândri de ceea ce a făcut domnul Iordănescu. A făcut o muncă extraordinară. Despre faptul că nu a continuat chiar nu am nicio informație!
Zeljko Kopic, antrenor Dinamo

Dinamo - Petrolul. Sursă foto: sportpictures.eu
Dinamo - Petrolul. Sursă foto: sportpictures.eu
Dinamo - Petrolul. Sursă foto: sportpictures.eu
Dinamo - Petrolul. Sursă foto: sportpictures.eu
Dinamo - Petrolul. Sursă foto: sportpictures.eu
+5 FOTO

Va fi o muncă foarte grea pentru antrenorul ce-i va călca pe urme selecționerului Iordănescu. Din primul meci de la Euro, România a jucat bine, a atins un nivel bun. România a arătat o energie extraordinară pe teren. Va fi greu pentru următorul antrenor al naționalei
Zeljko Kopic, antrenor Dinamo

Mesajul lui Zeljko Kopic pentru dinamoviști: „Să rămânem cu picioarele pe pământ!"

- Ce le transmiteți dinamoviștilor după această victorie cu Petrolul?
- Să rămânem cu picioarele pe pământ, să pregătim jocul de sâmbătă, cu Sepsi, din deplasare, care va fi foarte greu! Să o luăm pas cu pas, săptămână cu săptămână și să muncim.

- Astrit Selmani pare un vârf pe care Dinamo chiar se poate baza în acest sezon.
- A depus mult efort pentru a fi în formă. Este în formă bună, e mult mai bine decât a fost în prima parte a anului. Poate și mai mult (decât a oferit). La Cluj a fost de asemenea bun, are energie, intensitate, este tipul de atacant care presează adversarul.
Cu fiecare meci va oferi mai mult, sunt sigur.

- Asta nu înseamnă că nu mai căutați atacant totuși, așa e?
- Căutăm jucători pentru fiecare zonă a terenului. Suntem atenți și activi pe piață, nu am încheiat mercato.

Zeljko Kopic despre Cătălin Cîrjan: „Va fi și mai bun, nu e o surpriză pentru mine"

- Hakim Abdallah a marcat de două ori la rând. Poate să devină unul dintre atacanții de top din Liga 1?
- Hakim a făcut două meciuri bune, se mișcă bine ofensiv. Creează spații pentru întreaga ofensivă, sunt foarte satisfăcut de el. Este bun și situația lui este bună. Îl ajută și pe Costin să acopere cum trebuie partea dreaptă.

- V-ați fi așteptat să aibă Cătălin Cîrjan o ascensiune atât de rapidă?
- Nu e o mare surpriză pentru mine. Are potențial extraordinar. Are nevoie și de timp ca să se adapteze total la tot ceea ce înseamnă Dinamo. Va fi și mai bun. În aceste două meciuri oficiale de început la Dinamo, a arătat că este un fotbalist de calitate.

2goluri a marcat deja Cîrjan pentru Dinamo. Sezonul trecut, în 19 meciuri, nu a reușit să puncteze în echipamentul Rapidului

Dennis Politic va rămâne căpitanul lui Dinamo. Care este situația lui Răzvan Patriche

- Dennis Politic va rămâne căpitanul echipei?
- Răzvan (Patriche) este încă cu noi, chiar dacă nu a mai jucat titular. Da, Politic este primul căpitan al lui Dinamo!

- Care e situația lui Patriche?
- Este parte din echipa noastră, acum ne bazăm pe alți doi stoperi, Homawoo și Boateng. Mă bucur că Răzvan a înțeles situația, el a rămas un fotbalist foarte important pentru noi.

- Dacă Politic va juca bine în continuare, credeți că există pericolul să fie transferat pe bani mai mulți?
- Acestea sunt decizii care nu-mi aparțin. Când apar oferte, întotdeauna sunt studiate. Vedem când vor fi.

8minute a bifat Patriche în startul actualei ediții, când a jucat pe finalul meciului cu CFR Cluj (2-3)

Campionatul românesc este interesant. Toți vor să demonstreze contra noastră, de aceea vor fi mereu meciuri tari cu Dinamo. Am sesizat că multe echipe sunt mai puternice în acest sezon, campionatul va fi mai de calitate
Zeljko Kopic, antrenor Dinamo

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Haos sub ochii vedetelor din Premier League » Doar militarii înarmați au putut opri furia fanilor, după ce naționala lor a suferit un eșec istoric
Campionate
Haos sub ochii vedetelor din Premier League » Doar militarii înarmați au putut opri furia fanilor, după ce naționala lor a suferit un eșec istoric
Trei transferuri dintr-o lovitură! Clubul din Superliga trece pe filiera africană
Superliga
Trei transferuri dintr-o lovitură! Clubul din Superliga trece pe filiera africană
Ionel Ganea și-a agresat vecinul, apoi l-a lovit pe altul care filma! Momente INCREDIBILE: polițiștii au emis ordin de protecție
Diverse
Ionel Ganea și-a agresat vecinul, apoi l-a lovit pe altul care filma! Momente INCREDIBILE: polițiștii au emis ordin de protecție

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (3)
creeperno534
creeperno534  •  22 Iulie 2024, 22:41

Vreau sa vad spirit de sacrificiu

Unomfoartesimplu
Unomfoartesimplu  •  22 Iulie 2024, 17:44

Sigur ca suna frumos, dar la Cluj s-a intamplat altceva... Sa ne uitam pe tricouri sa vedem cine e sponsor, sa ne uitam ce cota avea Dinamo la pariuri si sa ne uitam ce a jucat Dinamo in partea a doua! Restul sunt numai cuvinte... Eu propun cui doreste, sa tina un caiet cu cotele la pariuri ale echipei si cu rezultatele acelor partide pe tot parcursul campionatului. Ma repet cand spun ca fenomenul "pariuri" nu are ce cauta fizic in cluburile sportive, indiferent de echipa si mai spun ca domnii comentatori sau cum le place lor sa se auto-intituleze "analisti", sa apara in spoturi publicitare ale acestor entitati. Cat de haplea sa fii la bani sau de sarac ca sa te pretezi sa apari in asa ceva?

bogat
bogat  •  22 Iulie 2024, 17:07

Ar fi bine sa puneti poze mai recente cu echipamentul curent daca tot anuntati in articolul alaturat ca Dinamo a schimbat sponsolrul principal. In poza de aici, Kopic este inca cu vechiul sponsor pe piept.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează