FOTBAL  »  Superliga  »  MERCATO

OFICIAL Lamine Ghezali revine în Superliga! Artizanul promovării lui Dinamo a bătut palma cu echipa de tradiție din România

Lamine Ghezali
Lamine Ghezali

Articol de - Publicat miercuri, 14 august 2024 10:39 / Actualizat miercuri, 14 august 2024 11:25

Lamine Ghezali (25 de ani) revine în Superliga! Fostul jucător de la Dinamo s-a înțeles cu UTA Arad și va evolua sub comanda lui Mircea Rednic (62 de ani).

Ultima oară la Levadiakos, formație alături de care a promovat în prima ligă din Grecia, atacantul francez se întoarce în România. El va evolua pentru arădeni în următorul sezon, cu opțiune de prelungire pe încă unul. S-a despărțit de greci în contextul în care nu s-a adaptat la noua echipă după plecarea de la Dinamo.

UPDATE 11:20 / Lamine Ghezali, prezentat la UTA Arad

Bun venit, Lamine Ghezali!

UTA și Lamine Ghezali au semnat astăzi un contract valabil pentru un sezon cu drept de prelungire pe încă unul.

Mijlocașul francez de origine algeriană s-a născut pe 6 iulie 1999 la Lagny-sur-Marne, în Franța și vine la Arad de la APO Levadiakos (Grecia). În România a mai jucat timp de două sezoane pentru Dinamo București.

Crescut de Academia celor de la Saint-Etienne, noul nostru jucător a debutat pentru legendară echipă franceză și a mai trecut în carieră pe la LB Châteauroux și SC Lyon.

Îi urăm bun venit și la cât mai multe reușite alături de noi!

- comunicat UTA Arad

Lamine Ghezali revine în Superliga! Artizanul promovării lui Dinamo a bătut palma cu echipa de tradiție din România
Lamine Ghezali a semnat cu UTA Arad, foto: Facebook UTA Arad

Lamine Ghezali s-a înțeles cu UTA Arad

Pentru Ghezali acesta ar putea reprezenta un „restart” în cariera sa. La Dinamo a fost unul dintre cei mai importanți jucători în Liga 2, însă nu s-a adaptat în Superliga și a fost lăsat să plece de alb-roșii.

Ghezali a contribuit din plin la revenirea lui Dinamo în Superliga în sezonul 2022-2023. A punctat de 3 ori în cele două meciuri de baraj cu FC Argeș. S-a distrat cu apărarea piteștenilor în tur și a dat tonul revenirii în returul de la Mioveni.

Evoluțiile sale au fost destul de șterse în Superliga. Ghezali nu a înscris niciun gol și nu a oferit nicio pasă decisivă pentru Dinamo și a plecat la Levadiakos. A jucat doar 5 meciuri pentru greci, perioadă în care a reușit o pasă de gol.

Lamine Ghezali revine în Superliga! Artizanul promovării lui Dinamo a bătut palma cu echipa de tradiție din România
Lamine Ghezali

Dinamo l-a transferat pe Ghezali de la Saint Etienne

Dinamo l-a transferat pe Ghezali în 2022 de la „satelitul” celor de la Saint Etienne. Atacantul a jucat 31 de partide pentru „câini” în Liga 2. A marcat 13 goluri și a oferit 5 pase decisive pentru trupa antrenată atunci de Ovidiu Burcă.

Francezul a adunat 26 de meciuri fără gol după barajul de promovare/retrogradare cu FC Argeș! Aici sunt incluse 21 de meciuri oficiale, de când Dinamo a revenit pe prima scenă, plus alte cinci amicale, în vara 2023 și în iarna 2024.

Pentru mine, Dinamo a fost o etapă importantă în carieră, am realizat lucruri frumoase aici. Îmi pare rău că nu am reușit mai mult în acest sezon. Dinamo merită să rămână în prima ligă! Le urez succes băieților și sunt alături de club, de suporteri, de toți dinamoviștii!

- Lamine Ghezali, la despărțirea de Dinamo

250.000 de euroe cota lui Lamine Ghezali, potrivit Transfermarkt

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
S-a stabilit! Pe ce stadion se joacă FCSB - Petrolul: „Ce să facem dacă bucureștenii sunt disperați”
Superliga
S-a stabilit! Pe ce stadion se joacă FCSB - Petrolul: „Ce să facem dacă bucureștenii sunt disperați”
Rezultat șocant în preliminarii! A fost 0-5 la pauză, ce a urmat în repriza secundă
Campionate
Rezultat șocant în preliminarii! A fost 0-5 la pauză, ce a urmat în repriza secundă
Firma care se ocupă de mentenanța stadionului Steaua a rupt tăcerea: „Problemele sunt complexe”
Nationala
Firma care se ocupă de mentenanța stadionului Steaua a rupt tăcerea: „Problemele sunt complexe”

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (10)
elgabri
elgabri  •  15 August 2024, 10:08
Postat de redbuldog pe 14 August 2024, 15:13

Si nu numai Ghezali..hai sa-i amintim si pe R.Grigore,Bena si Goncalo Gregorio,oare nu erau buni acum in lotul lui Dinamo,fie si pe banca de rezerve!?

Mie chiar mi a placut GG !!

creeperno534
creeperno534  •  14 August 2024, 22:39

Sa marcheze oricui, numai impotriva lui Dinamo nu!

mario_rdfe_
mario_rdfe_  •  14 August 2024, 18:51

O sa fie bine antrenat si motivat de Rednic, si o sa faca furori ! Doamne ajuta ! Nu ptr uta, ci ptr Lamine Ghezali, EROUL ! A avut acea accidentare si a revenit slab...jucator de moral,care atunci cand isi intra in forma este cel mai bun din liga 1...a aratat ce poate face ! Aia cu diferenta intre liga 1 si liga 2 nu are nici o logica ! Cel mai bun meci al lui a fost in fata unei echipe de liga 1 la acel moment, Arges...apoi, liga 1 nu este vreo premier league ca sa zici ca e mare diferenta ! Succes , eroul nostru, Lamine Ghezali !

Vezi toate comentariile (10)
Comentează