FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Fotbalistul răsărit de nicăieri care a impresionat la Dinamo și azi reprezintă România » Un simplu amical i-a schimbat cursul carierei

Licsandru, una din surprizele mari ale lui Dinamo
Foto: Tribuna Dinamo
Licsandru, una din surprizele mari ale lui Dinamo Foto: Tribuna Dinamo

Articol de - Publicat vineri, 11 octombrie 2024, 12:18 / Actualizat vineri, 11 octombrie 2024 12:19

Cristian Mihail Licsandru, 21 de ani, a profitat de absențele din apărarea lui Dinamo, Zeljko Kopic i-a schimbat poziția din teren, iar tânărul a devenit titular în „haită” și convocat pentru azi în Muntenegru U21 - România U21 (Nikšić, ora 17:00)

Într-un start de campionat în care au fost multe surprize plăcute în echipa dinamovistă, Cristian Mihail Licsandru, 21 de ani, s-a numărat printre fotbaliștii ce-au impresionat în alb și roșu.

Tânărul fotbalist a fructificat din plin absențele lui Kennedy Boateng și Josue Homawoo, accidentați în ultimele săptămâni, și s-a impus printre titularii lui Zeljko Kopic. Evoluțiile lui, apreciate, din apărare l-au determinat pe Daniel Pancu să-l convoace la naționala Under 21, care astăzi joacă în deplasare cu Muntenegru.

Adrian Mutu, șocat de alegerea lui Mircea Lucescu: „Nu are nicio logică”
ROMÂNIA
Adrian Mutu, șocat de alegerea lui Mircea Lucescu: „Nu are nicio logică”

Cum a ajuns Cristian Licsandru la Dinamo

Licsandru de la Dinamo a sosit în "haită" în primăvară. Imediat, s-au făcut aprecieri subiective la adresa lui, acreditându-se ideea că ar fi ajuns în tricoul "câinilor" pe fondul prieteniei lui Andrei Nicolescu, administratorul special al bucureștenilor, cu familia fotbalistului.

Mutarea nici nu a fost anunțată în vreun fel pe canalele de comunicare ale clubului, doar a apărut în lotul lui Dinamo de pe site-ul LPF!

Jucătorul era rezervă la CS Tunari, în liga secundă. În realitate, a avut șansa de a juca - și a făcut-o bine! - într-un amical la Săftica împotriva lui Dinamo. Lui Zeljko Kopic i-a plăcut de el, dar era cu mintea în altă parte, trebuia să salveze formația de la retrogradare într-o perioadă tulbure.

Fanii nu au fost impresionați de acest transfer. Important era ca echipa să scape de un nou necaz sportiv, numele și CV-ul lui Cristian Mihail Licsandru nu le spuneau absolut nimic pozitiv. Un mijlocaș defensiv care mai evoluase la juniori la Blejoi și la Petrolul, apoi și la Voluntari II.

Dinamo avea alte priorități în sezonul de primăvară, Licsandru s-a antrenat cu echipa, dar n-a prins nici măcar lotul lărgit.

A prins un tren și s-a urcat în el: e pe drumul bun!

Vara, s-a antrenat bine sub comanda lui Zeljko Kopic. A parcurs niște trialuri, a crezut în el și și-a așteptat șansa. Este recomandat ca un tip modest, la locul lui, cum zic cei de la echipă. Licsandru a prins lotul lărgit din prima etapă, cu CFR Cluj (2-3), dar n-a jucat.

Debutul a fost imediat apoi, în etapa secundă, tocmai cu Petrolul (4-1), când a jucat 3 minute. A mai prins alte 14 minute în două runde, plus alte patru partide ca rezervă neutilizată.

Accidentările africanilor au dus, indirect, la titularizarea lui Licsandru lângă Răzvan Patriche, căpitanul echipei, 38 de ani, cel mai în vârstă jucător. S-au completat reciproc într-o perioadă în care Kopic a avut câte 7-8 absennți per etapă. Prahoveanul a adunat patru runde ca integralist, echipa n-a pierdut cu el pe teren. Premiul cel mare a venit curând: a fost convocat la naționala U21!

Fotbalistul răsărit de nicăieri care a impresionat la Dinamo și azi reprezintă România » Un simplu amical i-a schimbat cursul carierei
Licsandru în acțiune la reprezentativa U21, în aceste zile Foto: FRF

7meciuri a adunat Licsandru în L1, toate meciurile în actuala ediție, 317 minute în total

Zeljko Kopic l-a titularizat, acum îl laudă: „Dacă va munci ca până acum, va reuși”

Zeljko Kopic este și el plăcut surprins de evoluția lui Licsandru. Dar și a întregii defensive, una improvizată până la urmă.

„Patriche a dat maximum. Este un foarte, foarte element al grupului, căpitanul echipei. El a decis să mai stea un an în fotbal. Am pierdut cuplul de fundași centrali, care au jucat un fotbal bun.

Fotbalistul răsărit de nicăieri care a impresionat la Dinamo și azi reprezintă România » Un simplu amical i-a schimbat cursul carierei
Zeljko Kopic oferindu-le indicații lui Licsandru și Patriche

Am fost în situația de a pune un jucător neexperimentat în apărare: Licsandru. A fost în presezon cu noi, ca mijlocaș central. L-am pus și în perioada precompetițională în postura de apărător, este stângaci, găsești mai greu astfel de jucători.

Are capacități fizice remarcabile. A meritat șansa primită. Este inteligent, are inteligență în fotbal. Mai are mult de îmbunătățit, dar dacă va munci la fel ca până acum, va reuși cu siguranță.

Nu-mi place să fac comparații, să zic că seamănă cu fotbalistul X sau că aduce ca stil cu Y. Fiecare fotbalist are povestea lui.

Dar are personalitate, muncește din greu, înțelege fotbalul. Se adaptează la rolul lui în echipă, iar acum mai urcă o treaptă, fiind la formația națională Under 21", a declarat Zeljko Kopic pentru GSP.ro.

25de mii de euro este cota lui Licsandru pe transfermarkt

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Florin Răducioiu și-a ales favorita la titlu în Liga 1: „Merg pe o «bombă»”
Superliga
Florin Răducioiu și-a ales favorita la titlu în Liga 1: „Merg pe o «bombă»”
Ia naștere o nouă superputere în Europa: cel mai bogat om al continentului și Red Bull sunt gata să cumpere clubul!
Campionate
Ia naștere o nouă superputere în Europa: cel mai bogat om al continentului și Red Bull sunt gata să cumpere clubul!
„Mai întâi a ieșit burta din avion, după Jardel” » A înfruntat marele Inter la Brașov, a fost dorit de Dinamo sau Rapid și a trăit un episod halucinant: „Antrenorul a venit cu 3-4 plicuri în vestiar”
Special
„Mai întâi a ieșit burta din avion, după Jardel” » A înfruntat marele Inter la Brașov, a fost dorit de Dinamo sau Rapid și a trăit un episod halucinant: „Antrenorul a venit cu 3-4 plicuri în vestiar”

A jucat pentru România la un Mondial, apoi a ajuns la Campionatul de la Canal! » Povestea celei mai infame competiții din România: fotbal, muncă silnică și torturi aplicate de criminali de drept comun!

„Am avut prime de la FCSB”, la 4 ani după Cazul Valiza! » Interviu-BOMBĂ cu Marian Cristescu despre o carieră plină de povești: „Budescu îl lua de urechi pe băiatul lui Ioan Niculae” + „Răzvan Lucescu ne-a legat cu sfoara”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează