FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - U CLUJ

CFR Cluj - U Cluj 2-3 » Ce spectacol în derby-ul Clujului! Sabău l-a păcălit pe Dan Petrescu după pauză și „șepcile roșii” au învins-o din nou pe CFR după 9 ani

Dan Nistor a înscris din penalty în CFR Cluj - U Cluj
Dan Nistor a înscris din penalty în CFR Cluj - U Cluj

Articol de - Publicat duminica, 04 august 2024 21:59 / Actualizat luni, 05 august 2024 00:58

U Cluj a învins-o pe CFR Cluj în Gruia în etapa 4 a Superligii, scor 3-2. Echipa lui Dan Petrescu a condus la pauză grație supergolului înscris de Adrian Păun, dar „șepcile roșii” au întors rezultatul în repriza secundă, când au înscris de 3 ori.

Pentru că pe arena pe care evoluează „Șepcile roșii” decibelii își așteaptă „dadumladaua” din platane, cele două adversare au făcut un schimb de gazde, astfel încât meciul să nu părăsească granițele clujene.

Cronică de George Nistor după CFR - Universitatea 2-3: Nebunie à la Cluj în cel mai tare meci al startului de sezon

Un armistițiu care a dus la o altfel de rivalitate, mai redusă și orientată către gazon. Iar roadele s-au văzut încă din primele minute: ocazii, încleștare, deci avantaj fotbal. A durat doar 45 de minute, pentru ca mai apoi furia tribunelor să se descătușeze.

Ioan Ovidiu Sabău le-a cerut jucătorilor său, înaintea partidei, să arate că sunt bărbați, să se ridice la nivelul duelului, așa cum nu s-a întâmplat în ultima vreme.

Le-a intrat pe o ureche și le-a ieșit pe cealaltă, cel puțin asta s-a văzut în startul de partidă.

Disc Jockey Adrian Păun

Formația lui Dan Petrescu a început tare și sufocant pentru Universitatea, cu pase scurte și teren îndreptat spre atac. Foarte atentă și compactă în apărare, CFR-ul și-a conștientizat statutul și a propus ocazii.

În minutul 5, Louis Munteanu s-a trecut în dreptul primei șanse de gol, cu un șut plasat central, pe jos, de încercare. Spațiile i-au ajutat pe feroviari, însă le-au dat și curaj.

Adrian Păun, plasat în flancul stâng, urmat de kosovarul Thaqi și-au încercat și ei norocul, de la distanță, pentru deschidere de scor și control al stăpânirii jocului.

Ofensiva lor a născut frici pentru U Cluj, mai ales atunci când creatorul este imobilizat. Kader Keita nu i-a lăsat spații de manevră lui Dan Nistor, astfel că U Cluj a părut inertă mare parte din timp.

Pe fondul stabilității, Adrian Păun (24') a marcat golul începutului de sezon, de artist gânditor, după o foarfecă bine așezată, din careu, nu foarte dinamică și plasată acolo unde urăște portarul, aproape de vinclu.

I-a motivat golul

Culmea, după încasarea golului, U Cluj a reacționat pozitiv, în limitele ei. Au apărut forțările din flancuri, încercările de centrare și șuturile de fiecare dată când culoarul a permis.

Ratarea lui Vladislav Blănuță (30'), servit excelent în trei metri, le-a amintit propriilor suporteri de ce vine de la o retrogradată.

Sarabanda nereușitelor a fost completată de Thiam, Masoero și Iulian Cristea, toți blocați in extremis de către Răzvan Sava, aflat într-o formă de zile mari, un alt paradox pentru jucător român dacă ținem cont că portarul se pregătește să semneze cu Udinese.

La revenirea de la cabine, „studenții” au mers pe același fir, ba chiar au și „furat” puțin din posesia CFR-ului.

Louis Munteanu, debut îndrăzneț

Atacantul transferat cu mari eforturi financiare și-a făcut cu prima ocazie debutul pentru noua sa formație. Nouarul mobil a fost cel mai periculos jucător al „Bursucului”, de multe ori fiind faultat ca precauție de către apărarea adversă.

Lipsit de inhibiții, vârful lustruit de Hagi în stagiunea trecută a părut curajos, a încercat combinații în ofensivă și a căutat efectele de parcă s-ar cunoaște de mult timp cu colegii săi. A fost dornic să se conecteze, așa cum și-ar dori orice antrenor.

S-a declanșat nebunia

În minutul 59', Masoero a restabilit egalitatea, servit execelent de Dan Nistor, descătușat de marcaj. Mingea a plutit pe capul argentinianului, iar din acest punct totul s-a anulat.

Ulterior, Matei Ilie a comis henț în propriul careu, iar Radu Petrescu a acordat penalty. Dan Nistor a fost cel care a făcut 2-1, simplu, fără prea mari emoții.

Dan Petrescu s-a dovedit a fi din nou inspirat, introducându-l pe Michael în locul lui Postolachi. Nigerianul, ajutat și de o deviere, a marcat (73') pentru 2-2 și tensiune la cote maxime.

Apoi, într-un final incendiar, Ovidiu Bic a centrat perfect pentru Ovidiu Popescu. Fostul mijlocaș de la FCSB a înscris pentru 3-2, la o fază la care Sava nu a mai putut face minuni.

Sabău a plecat cu toate punctele din Gruia, după un meci început în stilul CFR-ului, în care feroviarii și-au propus să fie mai deschiși în joc decât de obicei.

FINAL » CFR Cluj - U Cluj 2-3

  • Au marcat: Adrian Păun '24; Michael '72 / Masoero '59; Nistor '69 (pen.); Ov. Popescu '77
  • 12.500 de oameni au asistat la meci - număr oficial.
  • U Cluj a intrat în avantaj grație golului înscris de mijlocașul Dan Nistor din penalty. Arbitrul Radu Petrescu a acordat lovitură de pedeapsă pentru alb-negri după ce Blănuță a șutat balonul în brațul lui Matei Ilie, pe care stoperul îl avea depărtat de corp, perpendicular pe poartă.
  • Click AICI pentru statistici

CFR Cluj - U Cluj, echipele de start:

CFR CLUJ (4-3-3): Sava - Thaqi, Graovac, M. Ilie, Simao Rocha - Artean, K. Keita, Fică - Postolachi, L. Munteanu, Ad. Păun (cpt.)
Rezerve: Hindrich - Camora, Mogoș, Kresic, Boben, Muhar, Tachtsidis, Deac, Nkololo, Korenica, Bîrligea, Michael
Antrenor: Dan Petrescu

U CLUJ (4-2-3-1): Gertmonas - Boboc, Masoero, I. Cristea, Chipciu (cpt.) - Ov. Popescu, Bic - Rață, Nistor, Thiam - Blănuță
Rezerve: Gorcea - Oancea, Șt. Andrei, B. Mitrea, G. Simion, Codrea, Moraru, Șfaiț, R. Silaghi, Tchassem, Bettaieb, Kis
Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

Arbitru: Radu Petrescu
Asistenți: Mircea Grigoroiu, Sebastian Gheorghe
Arbitru VAR: Andrei Chivulete
Arbitru AVAR: Marius Marica
Stadion: „Dr. Constantin Rădulescu”

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Sepsi și-a găsit antrenor. Anunțul conducerii clubului: „Avem încredere în el
Superliga
Sepsi și-a găsit antrenor. Anunțul conducerii clubului: „Avem încredere în el"
Gigi Becali ridică în slăvi un „tricolor”: „Dacă eram la Real Madrid sau Barcelona, îl luam! Un singur lucru îi transmit să nu mai facă
Nationala
Gigi Becali ridică în slăvi un „tricolor”: „Dacă eram la Real Madrid sau Barcelona, îl luam! Un singur lucru îi transmit să nu mai facă"
Firma care se ocupă de mentenanța stadionului Steaua a rupt tăcerea: „Problemele sunt complexe”
Nationala
Firma care se ocupă de mentenanța stadionului Steaua a rupt tăcerea: „Problemele sunt complexe”

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (71)
Dodeliniho
Dodeliniho  •  07 August 2024, 14:16

Din păcate deja dan Petrescu este old school și asta nu este bine. Dacă nu înveți tehnici noi, este posibil sa iei bătaie de la un antrenor de 35 de ani de ex. Și sa fim serioși, el nici în liga a doua din Coreea nu a putut face față. Eu cred că CFR are nevoie de un alt antrenor, și din păcate după modelul dan Petrescu sunt multe formați în România. Care la fel fac și ei, tu CFR trebuie sa ataci și te ard. Asa cum făceai tu în trecut, și celelalte echipe proaste te-au lăsat sa le bați. Azi u Cluj sa recunoaștem ca au încă jucători care încă mai pot. Dar cât nu știm, și după ce va face?

Championman
Championman  •  06 August 2024, 12:57
Postat de Catalynn_22 pe 06 August 2024, 12:48

Bă 10 clase, tu crezi ca orice lege e și “organică”!? Așa ceva!? Dă-mi un exemplu în lumea asta unde Palmaresul face obiectul unei legi. Ne-a jjijji e disperat și atât, în 6 luni pierde chiar și speranța așa ca se agată acum de orice pai! :-))))) Dar să trecem la ce contează: promiți pont diseară pe live, da!? :-)))

da-mi un exemplu in lumea asta(in afara de Romania) unde justitia s-a pronunta pe palmares? exact. fix de aia trebuie si introdusa in lege. qed ca te-am umilit. p.s.:da-mi un exemplu in lumea asta(in afara de Romania,evident),unde poti interzice un substantiv comun pentru o echipa de fotbal?in spania sunt vreo 3-4 de real in prima liga. in Germania,bayern tot asa vreo 2-3. si inca ceva,daca Steaua din liga 1 nu era mandria tarii in ultimi 20 de ani si scotea zeci(poate chiar sute) de milioane de euro din vanzari de jucatori si europa,o mai vrea mapn? iti spun eu ca nu,ca pe dinamo si rapid nu a vrut-o nimeni i-au lasat sa falimenetze sau in insolventa si liga a 2-a. qed.

Championman
Championman  •  06 August 2024, 12:54
Postat de Catalynn_22 pe 06 August 2024, 12:48

Bă 10 clase, tu crezi ca orice lege e și “organică”!? Așa ceva!? Dă-mi un exemplu în lumea asta unde Palmaresul face obiectul unei legi. Ne-a jjijji e disperat și atât, în 6 luni pierde chiar și speranța așa ca se agată acum de orice pai! :-))))) Dar să trecem la ce contează: promiți pont diseară pe live, da!? :-)))

uite ca am scris deja pe meciul stelei ca astept pont de la tine cum ai facut si cu maccabi. ha ah ha., eu am dat pont pe live de cel putin 10 ori in ultimele luni si ai fugit ca un lash cand te-am confruntat,ti-am si dat link.de asta spun ca nu ai nicio onoare si esti un lash.

Vezi toate comentariile (71)
Comentează