FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FC BOTOȘANI

LIVE DE LA 21:00 Dinamo - FC Botoșani, „câinii” țintesc o nouă victorie în Superligă » Echipele pregătite de Kopic și Ciobotariu + Cum arată cotele la pariuri

Anul trecut, Dinamo a învins la limită Botoșaniul pe „Arcul de Triumf” / FOTO: Arhivă GSP
Anul trecut, Dinamo a învins la limită Botoșaniul pe „Arcul de Triumf” / FOTO: Arhivă GSP

Articol de , - Publicat vineri, 27 septembrie 2024, 00:00 / Actualizat vineri, 27 septembrie 2024 01:06

Dinamo și FC Botoșani se întâlnesc diseară, de la ora 21:00, în cel de-al doilea meci al etapei #11 din Superligă. Duelul de pe „Arcul de Triumf” e liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Digi Sport și Prima Sport 1.

„Haita” lui Zeljko Kopic are un procentaj imaculat pe teren propriu și speră la cea de-a cincea victorie în fața propriilor fani, pe „Arcul de Triumf” devenit talisman pentru Patriche&Co.

E o întâlnire cu semnificații profunde pentru tehnicianul oaspeților. Liviu Ciobotariu a evoluat ca jucător în tricoul dinamoviştilor timp de 4 sezoane (1997/98, 1998/99, 1999/00, 2004/05) şi a antrenat gruparea din Ştefan cel Mare în 2011/12 (33 de meciuri în toate competiţiile, 18 victorii - 8 remize - 7 înfrângeri), contribuind, din postura de tehnician, la câştigarea Cupei României din stagiunea respectivă.

Liviu Ciobotariu și Ovidiu Burcă au fost coechipieri la Dinamo / foto: Arhivă GSP
Liviu Ciobotariu și Ovidiu Burcă au fost coechipieri la Dinamo / foto: Arhivă GSP
Imagine de arhivă cu Liviu Ciobotariu la Dinamo / foto: GSP
Imagine de arhivă cu Liviu Ciobotariu la Dinamo / foto: GSP
Imagine de arhivă cu Ovidiu Burcă la Dinamo / foto: GSP
+6 FOTO

Dinamo - FC Botoșani, vineri, live de la 21:00

Dinamo București - FC Botoșani, echipe probabile:

Dinamo București: (4-3-3): Golubovic - Sivis, Patriche, Licsandru, Opruț - Milanov, Gnahore, Olsen - Cîrjan, Selmani, Politic
Rezerve: Roșca, C. Costin, Boateng, Amzăr, Bani, Mărginean, Rotund, Caragea, A. Stoian, Pașcalău
Antrenor: Zeljko Kopic
Absenți: Abdallah, Homawoo, Bordușanu, Florescu (accidentați)

FC Botoșani (4-4-2): Pap - Salomon, Miron, Matricardi - Adams, Ferreira, Florescu, Bodișteanu, Țigănașu - Kaprof, Lopez
Rezerve; Ciobanu, Petro, Sadiku, Șeroni, Pavlovic, David, Mouaddib, Da Silva Junior, Mitrov, Pănoiu, Chica Roșa, Ongenda
Antrenor: Liviu Ciobotariu

Arbitru: Sorin Vădana (Cluj-Napoca) / A1: Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj) / A2: Cosmin Bojan (Târgu Mureș) / Arbitru VAR: George Rareș Vidican (Satu Mare) / Arbitru AVAR: Laszlo-Imre Bucsi (Sfântu Gheorghe) / R1: Claudiu Gaitin (Timișoara) / Observator arbitri: Corneliu Fecioru (București)
Stadion: „Arcul de Triumf”, București

Zeljko Kopic, conferință de presă înainte de Dinamo - FC Botoșani. „Avem mai mulți absenți, dar Gnahore e disponibil”

Tehnicianul croat a anunțat 4 absenți din tabăra „câinilor roșii” și o revenire:

Kopic nu se va putea baza în continuare pe atacantul Hakim Abdallah, stoperul Joseu Humawoo, aripa dreapta Antonio Bordușanu și extrema stângă Andrei Florescu. Totuși, spre deosebire de meciul de la Galați (1-1), închizătorul Eddy Gnahore va putea fi utilizat.

„Mai mult sau mai puțin avem probleme cu jucătorii accidentați. Hakim nu va juca, Humawoo nu e pregătit. Bordușanu nu va evolua nici el, la fel și Florescu. Vom vedea mâine cum se simt ceilalți jucători.

Au jucat un meci foarte bun, foarte interesant săptămâna trecută când au remizat 3-3 acasă (n.r.- cu Gloria Buzău). Trebuie să fim din nou la capacitate maximă dacă vrem să luăm cele 3 puncte. Acesta este cel mai important lucru la care ne vom gândi încă din prima secundă a meciului.

Vom da totul pe teren pentru a câștiga toate cele 3 puncte, vom avea o atitudine și o energie foarte bună. Eddy Gnahore e disponibil, da!”, a declarat Zeljko Kopic, la conferință de presă de dinaintea jocului Dinamo - FC Botoșani.

Cele mai relevante informații înainte de Dinamo - FC Botoșani, filtrate de statisticianul GSP Liviu Manolache

  • Cele două echipe s-au mai întâlnit în principala competiţie internă de 26 de ori, de 10 ori s-au impus bucureştenii, de 11 ori au câştigat moldovenii, iar alte cinci partide s-au terminat la egalitate.
  • Palmares cu Dinamo gazdă: 12 jocuri - 6 victorii - 3 remize - 3 înfrângeri.
  • Primele dispute din campionat au fost cele din ediţia 2013/2014, când Dinamo s-a impus în ambele jocuri, 1-0 acasă (George Ţucudean) şi 2-1 în deplasare (dublă Bilinski / Istvan Fulop).
  • Liviu Ciobotariu (antrenor) vs Dinamo: 10 dueluri în campionat - 5 victorii - 3 remize - 2 înfrângeri.
  • Întâiul succes din contul moldovenilor: 14 septembrie 2014, FC Botoşani - Dinamo 3-2. Acest joc a intrat în istoria grupării botoşănene drept primul disputat „acasă” în nocturnă.
  • Două remize albe s-au înregistrat de-a lungul timpului, dintre care una singură cu Dinamo gazdă, pe 3 aprilie 2015.
  • Cea mai mare diferenţă de scor: de două ori 4-0 pentru FC Botoşani (24 ianuarie 2021, 7 februarie 2022).
  • Cea mai recentă confruntare din Superliga României: 23 aprilie 2024, FC Botoşani-Dinamo 2-1 (Gabriel de Moura - autogol, Sebastian Mailat / Astrit Selmani).
  • Mediile de vârstă: Dinamo - 24 ani şi opt luni; FC Botoşani - 26 ani şi opt luni.

Liviu Ciobotariu le-a transmis un mesaj public elevilor săi: „Să ne apărăm în bloc și să încercăm să dăm gol”

Liviu Ciobotariu a prefațat întâlnirea cu Dinamo, de vineri seara:

„Este o misiune dificilă pentru noi. Dinamo nu este întâmplător pe locul 3, practică un joc foarte bun. Este o echipă care alături de CFR se află în fruntea clasamentului în privința golurilor marcate. Spune multe despre forma ei de joc.

Acasă, are patru victorii, o echipă bine organizată, bine așezată. Cu siguranță, atmosfera va fi una foarte fierbinte, cu stadionul plin. Fanii lui Dinamo sunt recunoscuți pentru spectacolele pe care le oferă.

Trebuie să fim pregătiți mental pentru acest joc, să rezistăm la presiunea fanilor, echipei adverse. Ne dorim să venim cu un rezultat pozitiv de acolo, așa că pornim cu gândul acesta.

Trebuie să fim pregătiți mental, tactic, fizic. În ultimul joc n-am arătat rău, dar trebuie să eliminăm greșelile pe care le-am făcut. Trebuie să fim bine organizați în defensivă și să marcăm. Să ne apărăm în bloc.

În ultimele trei deplasări n-am reușit să marcăm, ceea ce s-a văzut și pe tabelă. Ideal ar fi să ducem atacul pozițional în terenul advers și să ne păstrăm pofta de a marca”, a declarat Liviu Ciobotariu la conferința de presă.

Dinamo are un lot foarte bun. La Galați a jucat cu anumiți fotbaliști pe care nu i-aș fi văzut în primul 11, au făcut-o bine

- Liviu Ciobotariu, antrenor FC Botoșani

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Surprinzător! Cât s-a terminat Tottenham - Qarabag, după eliminarea lui Drăgușin din minutul 8
Europa League
Surprinzător! Cât s-a terminat Tottenham - Qarabag, după eliminarea lui Drăgușin din minutul 8
7 detalii din FCSB - RFS care nu s-au văzut la TV » Ce a făcut Bîrligea imediat după gol + scene comice: „Lasă-te, bă!”
Europa League
7 detalii din FCSB - RFS care nu s-au văzut la TV » Ce a făcut Bîrligea imediat după gol + scene comice: „Lasă-te, bă!”
Stupoare pe Arena Națională! Ce a pățit când a vrut să-și ocupe locul de pe bilet: „Vin de 40 de ani, dar așa ceva n-am văzut în viața mea”
Europa League
Stupoare pe Arena Națională! Ce a pățit când a vrut să-și ocupe locul de pe bilet: „Vin de 40 de ani, dar așa ceva n-am văzut în viața mea”

EXCLUSIV Caz ULUITOR în Liga 3: au folosit pe fals un sud-american pe post de român U19 și l-au prezentat arbitrului ca jucător surdomut și analfabet! » „Românii sunt niște jeguri!”

Mărturie printre lacrimi a campioanei olimpice Maricica Puică: „Deblocați rentele! Am făcut trei avorturi pentru performanță. Am pierdut trei băieței!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează