FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL - CFR CLUJ

Farul, surclasată de CFR Cluj! Dan Petrescu s-a răzbunat pe Hagi pentru dezastrul din Cipru

Articol de - Publicat duminica, 01 septembrie 2024 20:39 / Actualizat duminica, 01 septembrie 2024 21:34

Farul a pierdut acasă cu CFR Cluj, scor 0-3, în etapa #8 din Superliga. După eliminarea din play-off-ul Conference League, 0-3 cu Pafos, ardelenii s-au răzbunat pe prima adversară din campionat.

Cu Dan Petrescu acasă, suspendat, CFR Cluj s-a dezlănțuit la Ovidiu. Deac a deschis scorul în prima repriză, iar Bolgado a adus liniștea în minutul 55. Iar Korenica a pus cireașa pe tort în prelungirile partidei, chiar la ultima fază.

Cronică de Marius Mărgărit: Turtită de Pafos, CFR și-a vărsat supărarea la Ovidiu

După umilința de la Limassol, cu Pafos, 0-3 în play-off-ul Conference League, CFR Cluj s-a reîntors la grijile Superligii, la Constanța, să-și mai dreagă blazonul cu Farul.

Duelul ultimelor campioane dinainte de FCSB și mai vechea rivalitate a orgoliilor dintre doi prieteni și foști colegi, Gică Hagi și Dan Petrescu. Al strategiilor, dacă direct de pe bancă nu s-a putut, „Bursucul" fiind suspendat.

El a și schimbat masiv echipa, ca de obicei, printre titulari numărându-se și Louis Munteanu, prima dată inamic al echipei unde a crescut.

Iancu a risipit, Deac a pus pe tabelă

O rețetă mai atractivă decât cum a început partida. Ritm molcom, cu „marinarii" la timonă, având mingea, nu și ocazii, în fața defensivei ardelene. Ofensiv, Deac și ai lui au pornit mai greu, dar au încercat să echilibreze jocul după un prim sfert de oră mai degrabă anost.

Și totuși, în minutul 21, Farul a dat primele semne de pericol mare la poarta lui Mihai Popa. Însă singur la 6 metri, servit ideal de Cristi Ganea, Gabi Iancu n-a găsit poarta.

Iar CFR e maestră să te adoarmă și din nimic să scoată maximum. Dintr-o aruncare de la margine și o pătrundere surprinzătoare a lui Rocha, Deac, uitat singur la marginea careului mic, a dat cu sec, mai mult din instinct, pentru deschiderea scorului.

Apoi ardelenii au intrat în reflux, așteptând cu calm sarabanda paselor de-a latul ale Farului, fără mari șanse să găsească breșe. A avut Bălașa o situație, dar pentru un stoper nu era poziția ideală. Neclară, precipitată, Farul a plătit decontul în fața pragmatismului deja proverbial al echipei din Gruia, care a intrat pe plus la cabine.

Valuri sparte de stâncă

Condus, Hagi n-a avut de ales, l-a schimbat pe Rivaldinho cu Alibec, menajat fiindcă urma să plece imediat la lot. Nu s-a schimbat însă mai nimic. Ba CFR a ieșit mai mult la joc. Si după ce Munteanu a fost blocat, dintr-un corner, regizat de Alin Fica, tot mai bun și mai sigur, s-a făcut 0-2, la apariția pe scurt a lui Boldago.

Anterior, un clinci între Mogoș și Nkololo era un semn semn că vânătăile de după Pafos încă dor prin vestiarul feroviarilor clujeni.

Dar părea că e aproape gata, chiar dacă nu trecuse nicio oră de joc. Fiindcă Farul muncea în zadar, chiar și cu Alibec în avanposturi. Fără soluții, băieții lui Hagi au început să arunce mingi la bătaie. O sinucidere lentă, să te iei la trântă cu fundașii CFR.

Când au pus mingea jos, au mai avut ceva zvâcniri, prin Ganea sau Gregoryan, dar nici ei n-au găsit poarta. Doicaru a fost mai aproape, cu o diagonală care a lovit în plin bara. Era minutul 81. Ce final ar fi fost.

Mai aproape de gol au fost tot clujenii, însă Buzbuchi l-a blocat pe Djokovic, scăpat singur după o pasă fină a lui Korenica.

La golul de 0-3, al lui Korenica, din prelungiri, n-a mai avut ce face. Ce ironie a fotbalului. Fără să forțeze, să se întrebuințeze, profitând de criza de imaginație și de aplomb a gazdelor, CFR Cluj a învins la pas Farul cu același scor cu care pierduse cu Pafos.

Prea slabă pentru Europa, rămâne o stâncă pentru Superligă. Și a urcat pe 4. La două puncte de liderul din Bănie, dar cu un joc mai puțin. Iar Farul, care luminează intermitent, îi scoate peri albi lui Gică Hagi, care pare și el fără soluții. Se anunță furtună pe mare.

FINAL. Farul - CFR Cluj 0-3

Farul - CFR Cluj, echipe de start

Farul: Buzbuchi - M. Popescu, Bălașa, Marins, Cr. Ganea - Vînă, Dican, Grameni - Iancu, Rivaldinho, Grigoryan
Rezerve: Ducan, Buta, Sîrbu, Dănuleasă, N. Popescu, Radalsavescu, Casap, Merloi, Doicaru, Alibec, Al. Stoian, Ciobanu
Antrenor: Gheorghe Hagi

CFR Cluj: M. Popa - Mogoș, Bolgado, Abeid, Rocha - Fica, Djokovic, Păun - Deac, L. Munteanu, Kamara
Rezerve: Hindrich, Camora, Iacob, Gyorgy, Boben, Artean, R. Filip, Tachtsidis, Nkololo, Korenica, Bîrligea, Michael
Antrenor: Dan Petrescu

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Dănuț Lupu a agresat un arbitru la meciul de astăzi » Reacția dinamovistului: „Nu s-a întâmplat nimic. Lumea rea vorbește...”
Liga 3
Dănuț Lupu a agresat un arbitru la meciul de astăzi » Reacția dinamovistului: „Nu s-a întâmplat nimic. Lumea rea vorbește...”
Scene incredibile în Petrolul - Farul » Alibec s-a dus glonț către coechipier! Hagi a privit uimit: „Ce faci?!”
Superliga
Scene incredibile în Petrolul - Farul » Alibec s-a dus glonț către coechipier! Hagi a privit uimit: „Ce faci?!”
„Cea mai modernă bază sportivă din România” a primit undă verde! Va fi al doilea cel mai mare stadion din țară
Liga 3
„Cea mai modernă bază sportivă din România” a primit undă verde! Va fi al doilea cel mai mare stadion din țară

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (30)
tk2014
tk2014  •  03 Septembrie 2024, 10:40
Postat de dragan pe 01 Septembrie 2024, 23:22

sper ca traiesti singur!

atat de singur…

talpaiadului
talpaiadului  •  02 Septembrie 2024, 13:25
Postat de Catalynn_24 pe 02 Septembrie 2024, 05:06

Ni mă la Talpă de Lemn ce observă el între 2 salate de cuvinte pt care abia primește 2 linkuri! :-)))Am trecut la 24 de la bătaia încasată de FC Fcsb la Sibiu, was well worth it! :-)))

Pai daca asa stau lucrurile, in viitorul apropiat treci lejer de 30, ca intre campionat si EL, FCSB va insira infrangeri pe banda rulanta, dandu-ti oportinatea sa te desfasori in toata "splendoarea". Mai ales in EL, sa vezi acolo infrangeri usturatoare, chiar manite, la felul in care gandesti tu, o s-o tii intr-o sarbatoare. Si n-am inteles la ce linkuri te-ai referit, eu n-am vazut nici un link.

dragan
dragan  •  02 Septembrie 2024, 08:46

te las, margarite! definitiv! pe vremea cind ioanitoaia mai era ziarist- jurnalist n-a fost niciodata-existau in redactii asa-numitii cap limpede! nu mai sint! existau si cei care raspundeau la scrisorile cititorilor- postasii de serviciu redactionali aveau decenta, erau obiectivi si incercau sa lamureasca lucrurile in ciuda unei cenzuri (total) exterioare scrisului lor! voi, azi, va autonumiti moderatori, dar nu faceti decit sa manipulati o relatie care ar trebui sa sporeasca comunicarea sociala si sa fie benefica pentru toata lumea! domnul ares.123 are dreptate: sinteti ce sinteti si veti disparea natural! si fara ajutorul meu! p.s. ati moderat (total) prea tirziu al doilea comentariu adresat de godot Kirei Hagi! poate iti faci timp si-i explici ipochimenului ca Asteptindu-l pe Godot e o (imensa) ironie! va las sa lamuriti (si asta) impreuna- restul e clar pentru toata lumea!

Vezi toate comentariile (30)
Comentează