FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - UTA ARAD

FCSB - UTA Arad 2-0 » Începe urcușul: Ngezana și Băluță o ridică pe FCSB șase locuri în Superligă!

FCSB - UTA // foto: Raed Krishan (GSP) +13   FOTO
FCSB - UTA // foto: Raed Krishan (GSP)

Articol de , , , - Publicat duminica, 01 septembrie 2024 23:21 / Actualizat duminica, 01 septembrie 2024 23:31

FCSB a învins-o pe UTA cu 2-0 în etapa 8 din Superligă, victorie care a urcat-o 6 poziții, până pe locul 9. Siyabonga Ngezana și Alexandru Băluță au semnat cele două goluri ale campioanei.

Până astăzi, roş-albaştrii câștigaseră doar unul dintre cele 6 meciuri jucate în ediţia curentă, 3-2 cu Farul. Înaintea meciului, ocupau locul 15 în Superligă.

Baeten în FCSB - UTA, imagini surprinse în timpul meciului de Raed Krishan / GSP
FCSB - UTA, imagini surprinse în timpul meciului de Raed Krishan / GSP
Mircea Rednic și Elias Charalambous FCSB - UTA, imagini surprinse în timpul meciului de Raed Krishan / GSP
FCSB - UTA, imagini surprinse în timpul meciului de Raed Krishan / GSP
FCSB - UTA, imagini surprinse în timpul meciului de Raed Krishan / GSP
+19 FOTO

Cronică Justin Gafiuc după FCSB - UTA: „Doar un sfert de oră de emoții! FCSB s-a impus la pas în fața Aradului”

Ngezana și Băluță au semnat victoria cu 2-0 a campioanei în fața rivalilor de la UTA, urcând FCSB pe locul 9 în clasament, cu o restanță la activ. Urmează însă o perioadă mega-aglomerată!

Cu sacii în căruță după calificarea în Europa League, FCSB s-a întors la bucatele interne. A rămas în urmă cu ritmul din campionatul cel de toate zilele și acum trebuie să treacă urgent pe modulul turbo spre a recupera pașii strâmbi din primele șase runde.

Sunt deja zece puncte decalaj față de podium, mai e și o restanță la mijloc, iar ceilalți nu stau pe loc să asiste la deșteptarea campioanei!

Rednic, piaza rea pentru FCSB

Și când îți vine pe cap „vulpoiul” Mircea Rednic trebuie să te gândești la ce e mai rău! Asta fiindcă statistica nu minte: în ultimele 11 întâlniri cu FCSB/Steaua, „Puriul” a pierdut doar o singură dată, chiar în ianuarie 2024, 0-4 în Capitală, tot cu UTA. În rest, trei victorii și șapte remize, fie pe banca Aradului, fie cu Viitorul, Dinamo sau Petrolul. Sună periculos!

Iar debutul de pe Arc a arătat chiar că Rednic și-a adus trupa în Capitală pentru o tentativă de hold-up. Și-a așezat sus liniile, a apăsat butonul de presing, a făcut injecțiile pentru curaj și a dat drumul la operațiunea de a „jefui” campioana de trei puncte. Kadiri s-a trezit singur cu Târnovanu încă din minutul 2, dar a pus balonul peste transversală.

Ngezana a topit îndrăzneala Aradului

Aradul a rămas vreme de un sfert de ceas călare peste jumătatea gazdelor, însă o fază fixă a lui FCSB i-a decuplat pe vizitatori de la planul-șoc. Octavian Popescu a executat o lovitură liberă din lateral stânga, mingea a deviat fericit la Ngezana, care a pus-o în plasă lângă bara din dreapta lui Popa. A fost momentul în care Aradul parcă și-a pierdut brusc softul de duminică seara.

FCSB a repus ordinea pe gazon, într-o formulă hibrid, cu Lixandru pe post de Olaru (suspendat) și fără Șut (accidentat) și Tănase (febră). Panțîru a fost fixat în stânga spre a-i mai da timp lui Radunovici să respire, în timp ce Băluță s-a mutat în zonă centrală pentru a le face loc pe benzi lui Tavi Popescu și Ștefănescu.

Jocul acolo s-a dus cu precădere, spre laterale, dar toate traseele s-au rezumat la o posesie de catifea. Nici Popa nu s-a racordat la parteneriate în zona ofensivă, așa încât FCSB a scos balonul doar la plimbare, fără să-l transforme în obiect de panică pentru o UTA lipsită dintr-odată de resurse și idei.

Băluță, trei în unul: penalty irosit, ratare pe contraatac, gol izbăvitor

După pauză, întru trezire, FCSB a schimbat cu Miculescu, Pantea și Baeten în locul tripletei Tavi Popescu – Ștefănescu – Crețu. N-a devenit însă cu nimic mai limpede, ba chiar era s-o încaseze la infiltrarea de hoț a lui Câmpanu, a cărui finalizare a făcut să tremure culorile roș-albastre.

Și, aproape din nimic, FCSB s-a trezit cu un penalty la un henț ridicol comis în careu de Conte la un șut semnat de Baeten. Popa a respins însă șutul lui Băluță, devenit eroul finalului de meci.

Erou cu încă o ratare pe contraatac și apoi, în fine, cu golul izbăvitor, la a treia încercare, după o deschidere de pivot a lui Popa. Și cu asta s-a închis, FCSB urcă pe locul 9, mai are o deplasare restantă la Botoșani și, după pauza de națională, o așteaptă o perioadă în marș forțat: șase partide în 19 zile, căci începe și aventura din grupele Europa League!

FINAL » FCSB - UTA 2-0

  • Au marcat: Ngezana '16; Băluță '87
  • 4.538 spectatori au asistat la meci - număr oficial. La aproximativ 5 minute după start, pe stadion au început să intre și suporterii echipei din Arad, în jur de 70 la număr.
  • Trei schimbări la pauză la FCSB: au intrat Pantea, Miculescu și Baeten, au ieșit Crețu, Octavian Popescu și Ștefănescu.
  • Alexandru Băluță a ratat un penalty în minutul 58, fiind blocat de Robert Popa. Mingea a ajuns la Baba Alhassan, care a trimis mult peste poartă cu capul dintr-o poziție bună.

FCSB - UTA Arad, echipe de start:

FCSB (4-2-3-1): Târnovanu - V. Crețu, Ngezana, Dawa, Panțîru - Lixandru (cpt.), Alhassan - Ștefănescu, Băluță, Oct. Popescu - D. Popa
Rezerve: A. Vlad - Haruț, Miculescu, Kiki, Edjouma, Chiricheș, Pandele, Baeten, Pantea, Musi, Radunovic, Luis Phelipe
Antrenor: Elias Charalambous

  • Cu Darius Olaru suspendat, căpitan a fost Mihai Lixandru. Adrian Șut, accidentat, nu face parte din lot. Nici Florin Tănase nu apare pe foaia de joc.

UTA (4-3-3): R. Popa - Dozi, I. Conte, Paulolo, Trif - Fabry (cpt.), Hrezdac, Van Durmen - Cîmpanu, Kadiri, V. Costache
Rezerve: D. Iliev - V. Borcea, Cr. Mihai, Benga, Ezekiel, Machado, Mabea, Râpă, Dumiter, R. Cristea, Ghezali
Antrenor: Mircea Rednic

FOTO: imagini tari surprinse de fotoreporterul GSP înainte de meci

+8 FOTO

UPDATE ora 20:00 | Autocarul FCSB a ajuns la stadion

Autocarul FCSB a ajuns la stadion chiar înainte de ora 20:00. Aproximativ 20 de suporteri i-au așteptat și aclamat pe roș-albaștri. Singurul care s-a oprit la autografe a fost Musi.

+10 FOTO

La aproximativ 15 minute distanță au apărut și cei de la UTA. Echipa arădenilor nu a intrat în incinta stadionului pe la „oficială”, ci pe la intrarea din spatele porții, din moment ce au fost cazați chiar în hotelul complexului, venind la pas la meci.

UPDATE ora 19:25 | Suporterii se fotografiază cu jandarmii

Susținătorii FCSB încep să-și facă apariția la stadion, deși ne despart mai bine de două ore de startul meciului. Unii suporteri se fotografiază alături de jandarmii plasați în preajma arenei, înarmați și pregătiți de acțiune.

+10 FOTO
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Dănuț Lupu a agresat un arbitru la meciul de astăzi » Reacția dinamovistului: „Nu s-a întâmplat nimic. Lumea rea vorbește...”
Liga 3
Dănuț Lupu a agresat un arbitru la meciul de astăzi » Reacția dinamovistului: „Nu s-a întâmplat nimic. Lumea rea vorbește...”
Scene incredibile în Petrolul - Farul » Alibec s-a dus glonț către coechipier! Hagi a privit uimit: „Ce faci?!”
Superliga
Scene incredibile în Petrolul - Farul » Alibec s-a dus glonț către coechipier! Hagi a privit uimit: „Ce faci?!”
„Cea mai modernă bază sportivă din România” a primit undă verde! Va fi al doilea cel mai mare stadion din țară
Liga 3
„Cea mai modernă bază sportivă din România” a primit undă verde! Va fi al doilea cel mai mare stadion din țară

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (92)
badeadoriian
badeadoriian  •  04 Septembrie 2024, 20:14
Postat de mateodamiano7 pe 01 Septembrie 2024, 23:19

pe timpul meu erau dresuri de circ, cu lei, pantere, cai etc; se scrie la fel ca ciorapii (dresuri) de dama, dar se pune accentul diferit: dresura-dresuri de circ (substantiv feminin).

Corecta si varianta ta !!! . Eu am dorit sa scot in evidenta pasiunile lui MM !!! :)

antishtoia
antishtoia  •  02 Septembrie 2024, 12:13
Postat de atthur pe 01 Septembrie 2024, 23:38

La a' de te-a făcut și-a uitat să te educe...!!!...

Coane, da' vad ca esti foarte apreciat pe'aici! Numai cuvinte de "lauda". Asta nu iti spune nimic? In afara de injurii mai este in stare de altceva neuronul ala bolav si obosit al tau? Sau asa sunteti voi adoratorii de mioare?

elgabri
elgabri  •  02 Septembrie 2024, 09:55

Ce minciuna cu cei 4500 spectatori pe ARC nu au fost atatia spectatori ca batea vantul, nu mai mintiti boborul ca nu tine !!

Vezi toate comentariile (92)
Comentează