FOTBAL  »  Superliga  »  GLORIA BUZĂU - RAPID 1-1

Giuleștiul a mai murit un pic! Rapidul s-a împotmolit și în Crâng, iar zilele lui Lennon sunt numărate

FOTO: Ionuț Iordache (GSP.ro) +35   FOTO
FOTO: Ionuț Iordache (GSP.ro)

Articol de , - Publicat sambata, 10 august 2024 23:36 / Actualizat duminica, 11 august 2024 00:24

Buzău - Rapid s-a încheiat la egalitate, scor 1-1, iar trupa alb-vișinie rămâne fără victorie în acest start de campionat.

Rapidul n-a avut niciodată viață ușoară la Buzău, încă de pe vremea lui Șumulanschi, Zahiu, Tulpan, Cramer, Ghizdeanu sau Dudu Georgescu. Asta și pentru că în Crâng e un fief stelist, iar culorile comune roșu și albastru nu sunt, probabil, doar o întâmplare.

Iar acum, cu un Rapid în derută sub comanda lui Neil Lennon, Buzăul a simțit o dată în plus că poate fi rost de o cină copioasă cu Giuleștiul pe post de trufanda. Nicio victorie în patru runde, doar trei puncte acumulate, un club în pragul imploziei, o masă de suporteri cu răbdarea la limită, iată tabloul Rapidului care a descins în Crâng!

Magie de un sfert de ceas, cu patru fundași

Dar va fi, până la urmă, un Rapid redesenat. Lennon a ascultat directiva patronatului, a abandonat falimentarul 3-5-2 și a trecut la un 4-4-1-1 mai sigur și mai pe calapodul lotului din subordine. Ignat și Pașcanu au format cuplul de stoperi, cu Braun în dreapta și Borza în stânga, o așezare care i-a sărit din schemă pe Blazek și Iacob.

+30 FOTO

A fost formula care a și dat un impuls de restart Rapidului, gata să se întreacă pe sine încă din primul sfert de ceas. Ocazie Burmaz, incursiune impetuoasă Petrila și, între ele, traseul Borza – Petrila – Papeau, care s-a încheiat cu mingea în plasa lui Răilean. O cruce mare în tribună din partea lui Dan Șucu a însoțit golul, ca o cerere către divinitate să lase, în sfârșit, cale liberă și liniștită Rapidului!

Buzăul întoarce prin curaj și tupeu

Ca printr-o magie însă, Rapidul a prins a se stinge ușor-ușor până către finalul reprizei, pe care a încheiat-o totuși în avantaj, deși a prins a presa pe toate culoarele. Papeau s-a topit dintr-odată, Hasani și Burmaz au devenit niște pioni singuratici în avanposturi, iar Petrila s-a epuizat în serii de sprinturi blocate curajos de buzoieni.

Iar mitanul secund a păstrat aceleași schițe, cu o echipă a Buzăului tot mai îndrăzneață. Degeaba a mutat Lennon cu cvartetul Rrahmani – Oaidă – Micovschi – El Sawy! Rapidul s-a blocat într-o defensivă tot mai agresivă și a produs scăpări tot mai dese în propria jumătate!

Budescu înfundă Giuleștiul

Așa a venit și penalty-ul transformat de Budescu, dictat după un henț al lui Borza, văzut la VAR. Tot așa a venit și bara lui Dobrosavlevici, la o lovitură liberă marca Budescu. Gloria a forțat și mai tare pe final, a fost la un pas să doboare definitiv Rapidul, chiar și fără să arate ca o fiară, ci doar ca o echipă mai articulată și mai inteligentă.

Rapidul trece, prin urmare, și peste al cincilea hop fără să simtă gustul victoriei, iar scaunul lui Neil Lennon mai are, probabil, doar un picior șubred. Urmează Dinamo, Poli Iași, CSU Craiova și U Cluj, un țintar pe care britanicul roșiatic are toate șansele să nu-l mai prindă în regim complet.

Buzău - Rapid 1-1

GALERIE FOTO. Imaginile surprinse de fotoreporterul GSP la Buzău - Rapid

+30 FOTO

Buzău - Rapid, echipele de start:

Gloria Buzău: Railean - Ferraresso, Turda, Dobrosavlevici, Sălceanu - Akhmatov, Canadija - Ișfan, D. Benzar, Tescan - Ricardo Matos
Rezerve: Hereboiu - David Tavares, Pîrvulescu, I. Gheorghe, Cr. Dumitru, Budescu, T. Călin, A. Mihaiu, Dr. Grigore, Prejmereanu
Antrenor: Andrei Prepeliță

Rapid: Siegrist - Braun, Ignat, Pașcanu, Borza - Papeau, Kait, Mendes, Petrila - Hasani, Burmaz
Rezerve: Aioani - Cr. Manea, Săpunaru, Blazek, Micovschi, Iacob, Rrahmani, Oaidă, Jambor, G. Gheorghe, R. Pop, El Sawy
Antrenor: Neil Lennon

  • Portarul Benjamin Siegrist, mijlocașul Alexandru Pașcanu și mijlocașul Diogo Mendes debutează în tricoul Rapidului!
  • Viorel Moldovan, președintele Rapidului, i-a transmis lui Neil Lennon să schimbe sistemul. Pe foaia oficială de joc, giuleștenii apar în continuare cu un 3-5-2. Sistemul pare imposibil de pus în practică în realitate. Cel mai probabil, linia de fund va fi formată din 4 apărători: Braun, Pașcanu, Ignat și Borza, urmați de o linie de 4 în axul median + Hasani și Burmaz în ofensivă.

Update, ora 21:20. Călin Popescu-Tăriceanu, prim-ministru între 2004 și 2008 și rapidist declarat, s-a întreținut cu Dan Șucu

Update, ora 21:10. Portarii giuleștenilor au ieșit la încălzire. Aioani, doar rezervă. Elvețianul Siegrist va fi titularizat în premieră

+2 FOTO

Update, ora 20:50. Dan Șucu este prezent la tribuna oficială, alături de Vasile Maftei

Giuleștiul a mai murit un pic! Rapidul s-a împotmolit și în Crâng, iar zilele lui Lennon sunt numărate
Dan Șucu este prezent la tribuna oficială, alături de Vasile Maftei

Update, ora 20:30. Cele două formații au ajuns la stadion

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Selecționerul Lituaniei acuză: „România nu are nevoie de ajutor. Am avut gol valabil!”
Nationala
Selecționerul Lituaniei acuză: „România nu are nevoie de ajutor. Am avut gol valabil!”
Mircea Lucescu a luat foc după România - Lituania: „Execrabil!” + Doi remarcați: „Ne-au adus victoria”
Nationala
Mircea Lucescu a luat foc după România - Lituania: „Execrabil!” + Doi remarcați: „Ne-au adus victoria”
Mihai Rotaru a intrat în direct la miezul nopții și l-a distrus pe Edi Iordănescu în „cazul Mitriță”: „Niciodată nu l-a băgat în seamă, Lucescu a știut”
Nationala
Mihai Rotaru a intrat în direct la miezul nopții și l-a distrus pe Edi Iordănescu în „cazul Mitriță”: „Niciodată nu l-a băgat în seamă, Lucescu a știut”

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (93)
atthur
atthur  •  12 August 2024, 11:01
Postat de nautilus pe 11 August 2024, 15:56

Amărăciune clonată care ești, mioară distrusă fizic și psihic....ce tare ești tu când postezi?!? Dați ignore și delete pe inconștientul ăsta "atur", nu vă deranjați să îi transmiteți UE, cu M in față, duhnește îngrozitor a stână și a prostie!?! Așa sunt toți sconcși gigiști!!!

Tu,in schimb,esuatule de nimic duhnesti a nespălat...!!!...

John.Wick
John.Wick  •  11 August 2024, 23:04
Postat de nautilus pe 11 August 2024, 00:37

Că să te miri tu gigist fcsbist, mioară rătăcită!!!

v-a asmuțit pe toți *** cu mintea rătăcită? ce vă dă?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Hcm27
Hcm27  •  11 August 2024, 20:16
Postat de atthur pe 11 August 2024, 18:41

Tu esti "de acord" cu toată "lumea proastă".dacă-n minutul 35 ar fi fost 3-0 pentru Steaua,alias FCSB(pentru proști) nu s-ar fi mirat/supărat nimeni!Și era Steaua 2!!!.Cât despre abba ***,ceartă-te cu ăla cât vrei,că mi se rupe mie de ambii *** ce sunteți...!!!!...

Și mai e ceva arterita, regele neinformat al știi tu cui, începe cu p și se termina cu I.De ce n-a fost, în minutul 35 3-0 și a fost 0-1.?O echipa valoroasa închidea meciul în minutul 35, la câte ocazii au fost, dar nu a facut-o.Nu comentam, de ce și cum.Da, FCSB, adică Fotbal Club Steaua Bucuresti e c3a mai valoroasa echipa de fotbal din România în momentul actual, cu asta sunt de acord cu tine, însă te întorci iar la dacă și cu parca se plimbau intr-o barca.Nu poți spune ce putea fi, dacă nu e, ca nu ești Mama Omida

Vezi toate comentariile (93)
Comentează