FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - OȚELUL

LIVE ora 21:30 Rapid - Oțelul, cel mai atractiv duel al etapei #11 din Superliga » Echipe probabile + cote la pariuri

Articol de - Publicat sambata, 28 septembrie 2024, 12:25 / Actualizat sambata, 28 septembrie 2024 12:25

Rapid - Oțelul, meciul vedetă din etapa a 11-a a Superligii, va avea loc astăzi de la ora 21:30. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și transmisă în direct la TV de Prima Sport 1 și Digi Sport 1.

Rapid și Oțelul, două echipe care vizează play-offul Superligii, sunt deocamdată despărțite de 5 puncte în clasament, giuleștenii apropiindu-se de top 6 după victoria cu Unirea Slobozia, iar gălățenii, fără înfrângere până acum, aflându-se pe locul 4, cu 17 puncte, cu un meci mai puțin.

Rapid - Oțelul, live de la ora 21:30

Echipe probabile în Rapid - Oțelul

Rapid (4-2-3-1): Siegrist - Cr. Manea, Săpunaru, Pașcanu,. Borza - Christensen, Kait - R. Pop, Hasani, Petrila - Burmaz
Rezerve: Aioani, Onea, Ignat, Blazek, Braun, Gojkovic, Emmers, Mendes, Micovcshi, Grameni, Jambor, Vulturar
Absenți: Hromada, P. Iacob (accidentați)
Antrenor: Marius Șumudică

Oțelul (4-3-3): I. Popescu - D. Maftei, Stevanovic, Zivulic, M. Silva - Cisotti, Lameira, N. Roșu - Maciel, Juric, Pop
Rezerve: Kovalov, Adăscăliței, Zhelev, I. Neagu, Duric, M. Cojocaru, L. Andronache, Tănasă, S. Rus, Hofman
Absenți: Cisse (accidentat), Tomasevic, Yabre (incerți)
Antrenor: Dorinel Munteanu

A: Marcel Bîrsan (Bucureşti)
A1: Adrian Vornicu (Iaşi)
A2: Ionu' Neacșu (Bucureşti)
Arbitru VAR: Sebastian Colţescu (Bucureşti)
Asistent VAR: Adrian Popescu (Craiova)

Stadion: Superbet Arena Giulești
Obs. arbitri: Victor Berbecaru (Râmnicu Vâlcea)

Rapid vine după abia a doua victorie din sezon, victoria la limită cu Unirea Slobozia, de la Clinceni, în timp ce Oțelul a obținut doar o remiză, acasă, în precedenta rundă, împotriva celor de la Dinamo

Cele mai importante informații înainte Rapid- Oțelul

  • 19 mai 2024, Rapid-FCSB 2-0 a fost singura victorie reuşită de giuleşteni în ultimele nouă meciuri jucate în campionat pe teren propriu, în rest trei remize şi cinci înfrângeri. De partea cealaltă, gălăţenii au avut evoluţii solide în deplasările din sezonul curent, în dreptul lor fiind consemnate afară două succese (3-2 FC Botoşani, 2-0 FCSB) şi trei rezultate de egalitate.

  • Cele două echipe s-au mai întâlnit în principala competiţie internă de 54 de ori, giuleştenii au câştigat 27 de dueluri, gălăţenii s-au impus de 16 ori, iar alte 11 partide s-au terminat la egalitate.

  • Palmares cu Rapid gazdă: 27 de jocuri - 21 victorii Rapid - 4 remize - 2 succese Oţelul.

  • Primul meci avut loc pe 26 octombrie 1986, Oţelul-Rapid 5-0. Eugen Ralea şi Haralambie Antohi cu câte o dublă, plus Claudiu Vaişcovici au adus gălăţenilor cel mai clar succes în faţa giuleştenilor.

  • Cea mai clară victorie din contul bucureştenilor s-a consemnat în toamna lui 2006, pe 5 noiembrie, Oţelul-Rapid 0-7, scor care a intrat în istoria fotbalului autohton drept cea mai severă înfrângere pe prima scenă pentru gruparea gălăţeană. Pe băncile celor două echipe s-au aflat Petre Grigoraş, respectiv Răzvan Lucescu.

  • Cele două succese reuşite de moldoveni din postura de vizitatori s-au consemnat pe 20 septembrie 1996, Rapid-Oţelul 3-4 şi pe 8 decembrie 2012, Rapid-Oţelul 2-3.

  • Cea mai recentă confruntare din Superliga României: 3 februarie 2024, Rapid-Oţelul 2-1 (A. Rrahmani, B. Burmaz / J. Cisotti).

  • Antrenorul Marius Şumudică este fără victorie în cele cinci dueluri cu Dorinel Munteanu, palmaresul disputelor dintre cei doi cuprinzând două remize şi trei succese pentru actualul tehnician al gălăţenilor.

Ce a declarat Marius Șumudică

A trecut foarte mult timp de când nu am mai câștigat acasă. Oțelul e o echipă organizată, care joacă de mult timp împreună. Au primit doar 2 goluri în ultimele 8 meciuri, sunt foarte bine organizați din punct de vedere defensiv, profită de orice instabilitate a adversarului cu contraatacuri tăioase

Am avut doar 4 zile la dispoziție, am putut doar să recuperez jucătorii. Am ajuns marți dimineață acasă, știți cum e traficul, am plecat târziu de la Clinceni, știți cum sunt jucătorii, dau autografe, suntem o echipă iubită.

La Slobozia am făcut un meci bun, am dat dovadă de agresivitate, dorință de victoria, am avut 6,7 situații de a marca, ceea ce înseamnă mult. Mi-aș dori să fie la fel și pe Giulești, acasă suferim

Am avut puține zile de recuperare, sunt 3 jucători incerți în momentul de față, au suferit anumite contuzii, sper să-i recuperez. Practic, nu s-au antrenat deloc până astăzi. Sperăm să fie valizi, vom vedea. Este vorba de Săpunaru, Petrila și Pop.

Hromada e ieșit din calcule, trebuie să facă niște investigații. După 45 de minute a cedat, se simte foarte încărcat și îi e frică să nu se rupă

Ce a declarat Doriel Munteanu

E un meci de campionat foarte important, dar normal. Fiindcă indiferent de adversar, noi âl tratăm foarte serios. Știm că averm in fata o echipă care de câteva etape a schimbat antrenorul, a venit cu euforie mare, jucăm pe un stadion plin.

Știu că au jucători de mare calitate individiuală, dar mergem în Giulești să obținem punct sau puncte, printr-un joc organizat, agresiv, prin care să ne onorăm poziția în clasament

Am studiat foarte bine adversarul. Întotdeauna au început foarte bine jocurile, dar au și el problemele lor, ca orice echipă. Dar trebuie să fim perioculoși, agresivi, ca să putem să ne atingem obiectivul

Eu mi-aș dori pentru cum respect eu Giuleștiul și fanii, fotbalul, să mă respecte și ei pe mine. Dar eu îmi văd de treaba mea și asta este, indiferent de cum vor reacționa. Va trebui eu să fiu mai calm, deși sunt momente în care nu mai poți să faci asta, când vezi atâtea răutăți asupra mea numai pentru că am jucat la rivalele Steaua și Dinamo.

Asta e mentalitatea în fotbalul din România. Eu nu am avut niciodată nimic de împărțit cu suporterii Rapidului, am prieteni care sunt rapidiști, nu am avut probleme cu ei, dar m-au luat ca pe un dușman

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Cosmin Olăroiu nu ne vrea în UE, Ion Țiriac nu ne vrea în NATO! Declarații controversate în studioul GSP: „Sunt stupefiat! Nu-mi trebuie bază militară! Știți ce ar merge, în schimb?”
Tenis
Cosmin Olăroiu nu ne vrea în UE, Ion Țiriac nu ne vrea în NATO! Declarații controversate în studioul GSP: „Sunt stupefiat! Nu-mi trebuie bază militară! Știți ce ar merge, în schimb?”
Liga 2, etapa #8: Eșec rușinos pentru Claudiu Niculescu » Toate rezultatele de azi + Clasamentul
Liga 2
Liga 2, etapa #8: Eșec rușinos pentru Claudiu Niculescu » Toate rezultatele de azi + Clasamentul
„Tu nu mai ești căpitanul echipei de azi!” » Episod încins din vestiarul FCSB: „Nu mai merg nicăieri, băga-mi-aș...”
Superliga
„Tu nu mai ești căpitanul echipei de azi!” » Episod încins din vestiarul FCSB: „Nu mai merg nicăieri, băga-mi-aș...”

Cosmin Olăroiu nu ne vrea în UE, Ion Țiriac nu ne vrea în NATO! Declarații controversate în studioul GSP: „Sunt stupefiat! Nu-mi trebuie bază militară! Știți ce ar merge, în schimb?”

„Bătălia de la Santiago”, cea mai sângeroasă partidă din istoria fotbalului: Poliția a trebuit să intervină pe teren de 4 ori!


Comentarii (1)
enigmaticul
enigmaticul  •  28 Septembrie 2024, 13:24

Clovnul va avea viață grea, astăzi!! Parcă îl văd la sfârșitul partidei, ducând mâna la piept în fața suporterilor, în semn de scuze, mai ales dacă OTELUL le ia toate punctele.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close