FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - SEPSI 2-2

CRONICĂ DE SERGIU ALEXANDRU Brambureală totală cu sistemul britanic: noul Rapid a uitat să joace fotbal! Sepsi a dat tonul în Giulești, iar fanii i-au cerut demisia lui Lennon

Rapid - Sepsi // FOTO: Ionuț Iordache (GSP) +31   FOTO
Rapid - Sepsi // FOTO: Ionuț Iordache (GSP)

Articol de , , , - Publicat luni, 05 august 2024 23:56 / Actualizat marti, 06 august 2024 00:23

Rapid și Sepsi au remizat, în etapa a 4-a din Superligă, 2-2. Trupa lui Neil Lennon e fără victorie în noul sezon.

Toate detaliile din etapa #4 a Superligii AICI!

Cronică de Sergiu Alexandru » Confuzie totală: Rapidul lui Lennon a uitat să joace fotbal!

Rapid continuă să joace haotic și fără idei. Pe Giulești, în fața a 10.000 fani care au cântat fără încetare, trupa lui Neil Lennon a remizat cu Sepsi, 2-2. Iar în primele patru runde are trei egaluri și o înfrângere. Departe de pretențiile lui Șucu și ale fanilor.

Rapid - Sepsi // FOTO: Ionuț Iordache (GSP)
Rapid - Sepsi // FOTO: Ionuț Iordache (GSP)
Rapid - Sepsi // FOTO: Ionuț Iordache (GSP)
Rapid - Sepsi // FOTO: Ionuț Iordache (GSP)
Rapid - Sepsi // FOTO: Ionuț Iordache (GSP)
+26 FOTO

Blazek, ce gafă în secunda 42! Apoi s-a revanșat imediat cu un gol

Plecat din țară din cauza unui eveniment tragic petrecut în familie, Neil Lennon le-a lăsat fanilor o „surpriză”: încă o inovație tactică. Fundașul Paul Iacob a avansat în linia de mijloc, ca închizător, în fața unei linii de fundași formate din Braun, Blazek și Ignat. Săpunaru, tot pe bancă.

Iar meciul a avut un start fulminant. Două goluri în trei minute, cu fundașul Blazek în prim-plan. După 42 de secunde, fundașul slovac a trimis aiurea cu capul, de la marginea careului, iar mingea a ajuns la Varga, care a trimis-o din prima spre poarta goală, de lângă Aioani, ieșit hazardat, la 15 metri de poartă.

În minutul 3, Blazek și-a răscumpărat eroarea și a restabilit egalitatea. A trimis mingea în plasă din fața porții, după ce Niczuly a scăpat în față șutul lui Burmaz.

Lovitură înainte de pauză

După cele două goluri, meciul s-a liniștit. Nu și fanii, care nu s-au putut abține și au aruncat cu câteva torțe și petarde în teren. Jocul celor două echipe a lăsat de dorit: multe faze încâlcite, pase greșite și ritm scăzut. Sepsi a încercat prin șuturi de la distanță, Rapid a părut în pană de idei.

Dar a venit minutul 42. Dintr-o fază care nu anunța nimic, Manea a degajat, Burmaz a prelungit spre Hasani, iar acesta a pasat la Petrila, mijlocașul Rapidului s-a trezit singur cu Niczuly, pe care l-a executat cu un șut plasat, de la 14 metri. S-a făcut 2-1, explozie de bucurie în tribune, iar Rapid intra în avantaj la pauză.

Fanii Rapidului cu gândul la Șumudică

Startul de repriză a fost interesant, dar nu ca urmare a jocului. Ultrașii din peluză au început să scandeze numele favoriților, la 10 minute după pauză. S-a început cu Daniel Pancu, supranumit „Panco italiano”, a urmat căpitanul Săpunaru, care i-a salutat pe fanii ce înjurau rivala Steaua, și a venit și rândul lui Marius Șumudică, aflat la oficială. Ultimul a fost Florin Manea. Numele lui Neil Lennon nu s-a auzit.

Debeljuh răpește Rapidului prima victorie

Covăsnenii au început să forțeze și au încercat să profite de nesincronizările din tabăra adversă. Iar în minutul 69 le-a ieșit. Aioani a respins în față un șut al lui Coman, de la 12 metri, iar Debeljuh, de lângă Blazek, din cădere, a trimis cu capul în poartă. Iar numărul decibelilor a scăzut imediat.

„Demisia, demisia!”

Până la final, Rapid a arătat confuzie și lipsă de idei. Însă a fost la câțiva centimetri de victorie: șutul lui Micovschi, din prelungiri, s-a dus puțin peste. S-a terminat 2-2, criza giuleștenilor se adâncește, iar fanii sunt tot mai nemulțumiți. Iar după meci au huiduit copios și au scandat „Demisia, demisia!” și „Șumudică, Marius Șumudică!”.

FINAL » Rapid - Sepsi 2-2

  • AICI live + Statistici
  • 10.186 de fani (cifră oficială) sunt prezenți la meci
  • Au marcat: Blazek 3, Petrila 42/ Varga 1, Debeljuh 69

Ce au transmis reporterii GSP prezenți la stadion

  • După Săpunaru, a venit și rândul lui Șumudică. Suporterii i-au scandat numele, acesta i-a salutat și a urmat un nou val de înjurături la adresa rivalei. Și lui Florin Manea i se strigă numele, acesta fiind singurul care nu a răspuns la salut
  • În minutul 55, după ce i-au scandat numele lui Pancu, fanii din peluză au început să scandeze „Săpunaru, Cristi Săpunaru!”. Apoi, fundașul a venit să-i salute, iar galeria a înjurat rivala Steaua
  • Borislav Burmaz, accidentat, a părăsit terenul pe targă
Brambureală totală cu sistemul britanic: noul Rapid a uitat să joace fotbal! Sepsi a dat tonul în Giulești, iar fanii i-au cerut demisia lui Lennon
Borislav Burmaz // FOTO: Ionuț Iordache (GSP)
  • O parte dintre fani încep să-și piardă răbdarea: „Treziți-vă, bă!”
  • În minutul 13 meciul a fost întrerupt pentru două minute, după ce ultrașii Rapidului au aruncat mai multe torțe și petarde în teren. A fost nevoie de două mesaje din partea crainicului și prezența lui Ionuț Voicu în fața lor pentru ca ultrașii să nu mai arunce cu torțe. De la tribuna a II-a s-au auzit câteva huiduieli: „Bă, ne suspendă! Lăsați torțele!”
  • În startul partidei, jucătorii au intrat cu un banner pentru antrenorul lor: „Be strong, Neil”.

Rapid - Sepsi, echipele de start:

Rapid: Aioani - Braun, Blazek, Ignat - Manea, Kait, P. Iacob, Petrila, Micovschi - Hasani, Burmaz
Rezerve: Ungureanu, Săpunaru, Rrahmani, Papeau, Oaidă, G. Gheorghe, Jambor, Borza, Bădescu, Pașcanu, R. Pop, El Sawy
Antrenor: Bogdan Lobonț

  • Chiar dacă toți fundașii centrali din lotul Rapidului au fost titulari în cel puțin un meci de campionat în primele etape, cu excepția lui Pașcanu, abia sosit, legenda giuleșteană Cristi Săpunaru nu și-a făcut loc în primul „11” nici de această dată, pentru a patra oară la rând în acest sezon.

Sepsi: Niczuly - Oteliță, Ciobotariu, Ninaj, F. Ștefan - Varga, Alimi, Mino, Kallaku - Neskovic, Debeljuh
Rezerve: D. Moldovan, Gyebge, Kecskes, Bardea, Oroian, Breji, Hajdin, Siger, Drăghiceanu, M. Coman
Antrenor: Bernd Storck

Arbitru: Marian Barbu
A1: Ovidiu Artene
A2: Stelian Slabu
Arbitru VAR: Viorel Nicusor Flueran
Arbitru AVAR: Ionel Valentin Dumitru

UPDATE 21:30 » Marius Şumudică şi Adrian Mutu sunt în tribune

La arenă a venit şi Marius Şumudică, antrenor liber de contract şi apropiat de fanii Rapidului. Şi fostul antrenor al echipei, Adi Mutu, e la meci.

+16 FOTO

UPDATE 21:15 » Florin Manea, la oficială cu Șucu, deși e în conflict cu clubul

Agentul Florin Manea e şi el la meci. Deşi a criticat clubul, în special pe Victor Angelescu, fostul oficial a sosit la partidă. Şi s-a salutat cu Dan Şucu. (Detalii AICI)

+29 FOTO

UPDATE 21:00 » Dan Şucu e prezent la meci

+29 FOTO

După ce a absentat la precedentul meci de acasă, Dan Şucu, acționarul majoritar al Rapidului, a venit azi la meci.

A luat loc în loja sa, alături de Vasile Maftei şi de Robert Niță.

UPDATE 20:45 » Jucătorii celor două echipe s-au întreținut la inspecția gazonului

+29 FOTO

Cu o oră şi 15 de minute rămase până la startul meciului, jucătorii celor două echipe au ieșit să inspecteze arena. Atmosfera a fost una relaxată, iar mulți dintre fotbaliștii care vor fi adversari în scurt timp au schimbat câteva vorbe.

UPDATE 20:30 » Jucătorii de la Sepsi, apostrofați de fanii Rapidului

Cu o oră şi 45 de minute, înainte de start, a sosit autocarul Rapidului, primul. Câțiva zeci de fani, în special copii, au stat să îşi vadă favoriții. Cei mai aclamați au fost Rrahmani şi Săpunaru, cei doi fiind şi singurii care le-au făcut cu mâna fanilor.

10 minute mai târziu, au venit şi cei de la Sepsi. Iar câțiva fani giuleşteni au început războiul: "Sclavii lui Becali! Mirosiți a brânză".

+29 FOTO

UPDATE 19:45 » Tot mai mulți fani sosesc la arenă

Mai sunt puțin peste două ore până la fluierul de start, iar zona din jurul arenei devine mai animată. A crescut numărul fanilor prezenți, iar forțele de ordine și-au ocupat posturile, gata pentru sosirea celor două echipe.

Brambureală totală cu sistemul britanic: noul Rapid a uitat să joace fotbal! Sepsi a dat tonul în Giulești, iar fanii i-au cerut demisia lui Lennon

UPDATE 19:30 » Primii fani au ajuns la stadion

Cu 2 ore și 30 de minute înainte de startul meciului, e linişte la stadionul din Giulești. Primii fani şi-au făcut apariția, câteva zeci, dar încă sunt mai puțini decât forțele de ordine.

Brambureală totală cu sistemul britanic: noul Rapid a uitat să joace fotbal! Sepsi a dat tonul în Giulești, iar fanii i-au cerut demisia lui Lennon

Câțiva dintre ei s-au dus la fan shop pentru a profita de campania clubului: 20% reducere la tricourile de joc.

Neil Lennon a fost nevoit să părăsească România din cauza unei situații delicate în familie, iar locul său va fi luat de către Iain Brunskill (47 de ani), secundul englez pentru care Lennon a insistat atunci când a bătut palma cu Dan Șucu pentru a o prelua pe Rapid.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
România - Lituania, în al doilea meci din Liga Națiunilor » Echipa de start aleasă de Mircea Lucescu + informații de la stadion
Nationala
România - Lituania, în al doilea meci din Liga Națiunilor » Echipa de start aleasă de Mircea Lucescu + informații de la stadion
Alex Cicâldău a ajuns în România și semnează în Superliga
Superliga
Alex Cicâldău a ajuns în România și semnează în Superliga
Prinși în bar după Kosovo - România » Selecționerul n-a avut milă și i-a exclus din lot: „Nu e drept!”
Campionate
Prinși în bar după Kosovo - România » Selecționerul n-a avut milă și i-a exclus din lot: „Nu e drept!”

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (75)
bozo76
bozo76  •  09 August 2024, 03:29

Sucu l.ar schimba pe Neil Lennon daca nu joaca cu succes cu 4 pe linia de fund, in loc de 3 cum au esuat. Cica l.ar fii ofertat pe edy. Dar edy a cerut luna de pe cer.

Sadikul_
Sadikul_  •  06 August 2024, 22:19
Postat de rav410wrc pe 06 August 2024, 10:04

E prea usor cu tine Tibi Firicel !! :))) Esti atat de usor la minte, categoria pana/fulg de nea !! ;))) Imediat ai pus boticu' bai Tibi, ca un veritabil Firicel ce esti !? :))) Si zici ca ti-a placut la festivalu' colorat, alaturi de vecinu' tau, ne-a Catalyn, numa' voi doi, nebunaticilor !! ;)))

ai invatat sa scrii creier ??? pana acum scriai ''creer '' =))))))))))))))))

BindenDanDat
BindenDanDat  •  06 August 2024, 19:09
Postat de Catalynn_22 pe 06 August 2024, 18:14

Am fost la un Rapid - Steaua 2-8 dar era pe 23 august, unul dintre celebrele cuplaje … Era înainte se Revoluție.

Asa, cum zici Matale. Si azi, "pentru o zi numai", ai ajuns sa ii susții pe aia??? Frate Brother, ai vreo bad medicine capabila sa îmi oprească rasul asta kamalian?

Vezi toate comentariile (75)
Comentează