FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ - OȚELUL

FOTO Oțelul se topește în Ardeal, U Cluj nu cedează teren » Sabău îi administrează primul eșec lui Dorinel Munteanu

U Cluj - Oțelul, duel pentru șefia Superligii în etapa 13 » Băieții lui Sabău ucid partida în decurs de câteva minute / foto: Imago +17   FOTO
U Cluj - Oțelul, duel pentru șefia Superligii în etapa 13 » Băieții lui Sabău ucid partida în decurs de câteva minute / foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 18 octombrie 2024, 23:04 / Actualizat vineri, 18 octombrie 2024 23:13

U Cluj s-a impus în fața celor de la Oțelul Galați, scor 2-0. Dan Nistor, din penalty, și Mamadou Thiam au semnat reușitele „studenților”. Consemnăm primul eșec stagional celor de la Oțelul. „Șepcile roșii” rămân pe prima poziție în Superligă și după etapa 13-a.

Primele 15 minute ale meciului dintre U Cluj și Oțelul, pretendente la primele locuri, nu echipe de play-out sau aspirante la play-off, au consemnat un prolog precaut, în care ambele echipe s-au concentrat pe stabilirea unui ritm și pe controlul jocului la mijlocul terenului.

Poarta, doar un concept himeric în prima parte

Atât clujenii, cât și gălățenii au abordat partida cu prudență, evitând riscurile în apărare și încercând să își impună stilul prin dueluri fizice în zona centrală. Jocul a fost fragmentat de multe recuperări și schimburi de posesie rapide, însă nicio echipă nu a reușit să își creeze ocazii clare de gol.

În acest prim sfert de oră, ambele echipe au preferat tatonările tactice, căutând breșe în defensiva adversă, fără a forța prea mult atacurile. Blocurile compacte, construite cu meticulozitate de doi dintre „arhitecții” Generației de Aur, nu erau dispuse să cedeze nici măcar un milimetru.

Ocaziile lipseau cu desăvârșire, însă lupta fizică de la firul ierbii de sub Feleac nu făcea partida să se transforme într-un somnifer excelent, cazul multor partide din Superligă. O partidă de șah, însă cu 32 pioni. Primul șut spre poartă a survenit abia în minutul 41, aparținându-i Oțelului.

+12 FOTO

La un minut distanță, Teles l-a bifat și pe primul cadrat, fără să-i cauzeze probleme lui Gertmonas, cel care a avut mai multe intervenții fantastice în Lituania - România. 0-0 la cabine, cumva previzibil. Să vedem cine va fi mai inspirat la pauză. Sau al cărui discurs va fi mai bine recepționat de jucători.

Sângele rece al lui Nistor și forța lui Thiam au compus cântecul de lebădă pentru seria invincibilității Oțelului

„Studenții” au început în forcing mitanul secund, fiind mult mai determinați. În minutul 51, șutul ratat al lui Thiam se putea transforma în gol, însă Iustin Popescu a fost pe fază și a respins în corner. În minutul 59, pe fondul unui joc mai consistent, U Cluj a primit lovitură de la 11 metri, după consultarea arbitrajului video.

Zivulic a făcut henț în careu, iar Andrei Chivulete nu a ezitat să dicteze penalty. Ca deobicei, veteranul Dan Nistor și-a asumat responsabilitatea execuției. Goalkeeper-ul gălățenilor a fost doar martor la penalty-ul lui Nistor, care și-a trecut în cont al șaselea gol din sezonul în curs. 1-0 pentru „șepcile roșii”.

În minutul 69, Thiam a dublat avantajul trupei lui Sabău. Fiind servit în adâncime, Blănuță nu a reușit să îl învingă pe Popescu, însă a făcut-o, pe respingere, Mamadou Thiam, care a punctat cu capul, după ce l-a dominat fizic pe Zivulic. Blănuță își putea lua revanșa în minutul 77, însă a șutat peste.

Până la finalul celor 90 minute + 6 suplimentare, Nistor, Chipciu & Co. au reușit să își conserve avantajul, neutralizând orice tentativă gălățeană de a reduce din diferență. Elementele? Organizare bună în defensivă, o intervenție ideală a lui Gertmonas la șutul lui Tănasă din minutul 90+1, dar și o posesie eficientă în axul median.

U rămâne pe primul loc și după etapa a 13-a și bifează o victorie pe care o așteaptă din 16 septembrie. În schimb, Oțelul a suferit primul eșec din actuala stagiune, acumulând și o serie de cinci partide fără succes.

Ultimele atingeri de balon au fost acompaniate de „Cine e pe primul loc?”. Un vis din care fanii „studenților” nu ar mai vrea să se trezească.

U Cluj - Oțelul 2-0

U Cluj - Oțelul Galați, echipele de start:

U Cluj (4-3-1-2): Gertmonas - Boboc, Van Der Werff, I.Cristea, Briz - Silaghi, Simion, Bic, Chipciu - Nistor, Thiam
Rezerve: Gorcea, Oancea, Mitrea, Codrea, Popescu, Oaidă, Rață, Bota, Tchassem Miranyan, Pereira, Blănuță
Absent: Masoero (suspendat)
Antrenor Ioan Ovidiu Sabău

Oțelul (4-3-3): I. Popescu - Maftei, Zivulic, Stevanovic, M. Silva - Cisotti, Lameira, Teles - Maciel, Juric, Al. Pop
Rezerve: Dur-Bozoancă, Adăscăliței, Rus, Gallo, Tomasevic, Zhelev, Neagu, Tănasă, N.Roșu, Duric, Andronache, Angha
Absenți: -
Antrenor Dorinel Munteanu

Stadion: Cluj Arena
Arbitru: Florin Chivulete (București). Asistenți: Ferencz Tunyogi (Zalău), Andrei Constantinescu (București)
Arbitru VAR: Sorin Costreie (Voluntari). Asistent VAR: Mircea Orbuleț (București)

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Vedeta Rapidului a strălucit pe covorul roșu într-o ținută neobișnuită: „Mă dor toate!” » A ratat premiul de „prezentatoarea TV a anului”
Handbal
Vedeta Rapidului a strălucit pe covorul roșu într-o ținută neobișnuită: „Mă dor toate!” » A ratat premiul de „prezentatoarea TV a anului”
Luptă crâncenă pentru construirea stadionului de 167 milioane de euro din România » 7 asocieri cu peste 80 de firme vor proiectul
Superliga
Luptă crâncenă pentru construirea stadionului de 167 milioane de euro din România » 7 asocieri cu peste 80 de firme vor proiectul
„Preluarea Stelei a fost o șmecherie!” » „Cârcotașul” Mihai Găinușă, dezvăluiri în GSP: „Când l-am văzut pe Zmărăndescu, m-am gândit: «Gata, asta e, îmi rupe o mână»”
Superliga
„Preluarea Stelei a fost o șmecherie!” » „Cârcotașul” Mihai Găinușă, dezvăluiri în GSP: „Când l-am văzut pe Zmărăndescu, m-am gândit: «Gata, asta e, îmi rupe o mână»”

5 declarații ȘOC ale lui Constantin Anghelache, securistul „Eftimie Gelu”, cel care a adus Amigo în România: „Ceaușescu a refuzat să creadă în realitatea pe care i-au transmis-o nemții”

„Preluarea Stelei a fost o șmecherie!” » „Cârcotașul” Mihai Găinușă, dezvăluiri în GSP: „Când l-am văzut pe Zmărăndescu, m-am gândit: «Gata, asta e, îmi rupe o mână»”


Comentarii (5)
GhostMan64
GhostMan64  •  18 Octombrie 2024, 22:23

Exact acelasi hent ca la Otelul cu Dinamo, doar ca noi nu am primit.

traian_v
traian_v  •  18 Octombrie 2024, 21:54

Meci nul din toate punctele de vedere. Pierdere de vreme.

proprietarypoet
proprietarypoet  •  18 Octombrie 2024, 21:04

Desi tin cu "U" (si sper sa ia campionatul), nu stiu daca Otelul va pierde azi.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează