FOTBAL  »  Superliga  »  SLOBOZIA - GLORIA BUZĂU

Prelungirile au decis duelul nou-promovatelor, Slobozia - Buzău » Clasamentul Superligii

Unirea Slobozia - FCSB/ foto: Ionuț Iordache (GSP)
Unirea Slobozia - FCSB/ foto: Ionuț Iordache (GSP)

Articol de , , - Publicat luni, 02 septembrie 2024 21:07 / Actualizat luni, 02 septembrie 2024 22:53

Unirea Slobozia - Gloria Buzău, meci din etapa a 8-a din Superligă, s-a terminat cu victoria gazdelor, scor 2-1. Dubla lui Pospelov a adus succesul elevilor lui Adrian Mihalcea, în timp ce Stan a punctat pentru trupa pregătită de Andrei Prepeliță.

Gloria Buzău a fost prima aproape de gol. În minutul 9, șutul lui Matos din interiorul careului a fost reținut fără probleme de către Rusu. Ulterior, Unirea Slobozia a replicat prin Antoche (13'), care a tras din afara suprafeței de pedeapsă, fără a prinde însă spațiul porții.

Gloria Buzău era să producă unul dintre cele mai comice momente ale sezonului. În minutul 28, Dobrosavlevici i-a pasat greșit lui Greab, într-o manieră asemănătoare cu ce s-a întâmplat cu Bănel Nicoliță și Cornel Cernea pe Santiago Bernabeu. Diferența a fost că Dobrosavlevici a avut norocul ca balonul să nu fie cadrat pe poartă și să nu reproducă unul dintre cele mai cunoscute autogoluri din fotbalul românesc.

Deschiderea de scor produsă la prima mare greșeală din joc

Scorul a fost deschis în minutul 45 + 7, la ultima fază din prima repriză. Stoperul Pospelov a reușit să își mențină calmul de la punctul cu var. L-a trimis pe Greab în direcție opusă, profitând astfel de penalty-ul acordat în urma hențului comis de Călin.

A doua repriză a început fără ocazii de gol până la reușita lui Stan din minutul 65. El a așezat mingea cu capul imparabil pentru Rusu din centrarea perfectă expediată de Tavares. A fost și un moment de inspirație din partea antrenorului Andrei Prepeliță, care l-a introdus pe Stan pe teren, în minutul 62, în locul lui Grosu.

Gloria Buzău a fost la câțiva centimetri de remontada

Scorul putea să fie răsturnat de către buzoieni în minutul 69, însă reluarea lui Dumitru cu capul nu a găsit decât bara, fix la vinclul porții apărate de Greab.

Adrian Mihalcea a fost aproape să își găsească inspirația la schimbări, la fel ca Andrei Prepeliță, doar că în minutul 74. Golul lui Camara a fost anulat ulterior de arbitrajul video pe motiv de ofsaid.

Unirea Slobozia a preluat inițiativa, Pospelov a lovit din nou în prelungiri

Același Camara, în minutul 81, a încercat o reluare cu capul, însă nu a avut forța și precizia necesare pentru a marca. Patru minute mai târziu, l-a pus la încercare pe Greab. Portarul Gloriei Buzău a fost pe fază la colțul scurt.

Pe fondul unui final de meci dominat autoritar de Unirea Slobozia, Dmytro Pospelov a devenit eroul ialomițenilor în minutul 90 + 3. Stoperul ucrainean a transformat cu capul centrarea primită de la Bărbuț și a trimis prin „dubla” sa toate cele trei puncte către Unirea.

În urma acestui rezultat, Unirea Slobozia adună 11 puncte și urcă în clasament pe locul 8. Trupa antrenată de Adrian Mihalcea o va înfrunta, în următoarea etapă, în deplasare pe Dinamo. Gloria Buzău rămâne pe ultima poziție cu 5 puncte și va primi, în runda a 9-a, vizita Oțelului Galați.

Clasamentul Ligii 1:

Unirea Slobozia - Gloria Buzău 2-1

Unirea Slobozia - Gloria Buzău, echipele de start:

Unirea Slobozia (4-2-3-1): D. Rusu - P. Medina, P. Antoche, D. Pospelov, Șerbănică - A. Lopez, Ov. Perianu - Aganovic, F. Purece, C. Nkama  - J. Gele
Rezerve: Krell, C. Toma, Dorobanțu, I. Dinu, Pacionel, Coadă, Bărbuț, S. Camara, Vlăsceanu, Ilie, Lazăr
Antrenor: Adrian Mihalcea

Gloria Buzău (3-4-3): Greab - Turda, Dobrosavlevici, D. Grigore - Scehda, Tavarers, Akhmatov, Grosu - Ișfan, Matos, I. Gheorghe
Rezerve: Răilean, Cr. Dumitru, Tescan, D. Benzar, S. Pîrvulescu, Budescu, Mihaiu, Gladun, Al. Stan, Călin
Antrenor: Andrei Prepeliță

Stadion: Clinceni - Arena
A:  Moldoveanu Cristian. A1: Slabu Stelian. A2: Bobe Ionuţ Marius 
Arbitru VAR: Popa Cătălin
Asistent VAR: Bîrdeş Romică 

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Dănuț Lupu a agresat un arbitru la meciul de astăzi » Reacția dinamovistului: „Nu s-a întâmplat nimic. Lumea rea vorbește...”
Liga 3
Dănuț Lupu a agresat un arbitru la meciul de astăzi » Reacția dinamovistului: „Nu s-a întâmplat nimic. Lumea rea vorbește...”
Scene incredibile în Petrolul - Farul » Alibec s-a dus glonț către coechipier! Hagi a privit uimit: „Ce faci?!”
Superliga
Scene incredibile în Petrolul - Farul » Alibec s-a dus glonț către coechipier! Hagi a privit uimit: „Ce faci?!”
„Cea mai modernă bază sportivă din România” a primit undă verde! Va fi al doilea cel mai mare stadion din țară
Liga 3
„Cea mai modernă bază sportivă din România” a primit undă verde! Va fi al doilea cel mai mare stadion din țară

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (7)
john_milne_iosif_aluat_crt
john_milne_iosif_aluat_crt  •  03 Septembrie 2024, 00:22

ALOOOOOOOOOOOOO GSP !!! AU FOST 2 MARI GRESELI DE ARBITRAJ AZI !!! IAR CEI DIN CAMERA VAR NU AU INTERVENIT !!!! PENALTY CLAR PENTRU SLOBOZIA IN MIN 92 !!! PENALTY CLAR PENTRU DINAMO !!! DEGEABA SUNTETI 100 de JURNALISTI CA NU SCRIETI NIMIC DESPRE ACEST VAR !!!!

tictictic
tictictic  •  02 Septembrie 2024, 22:55
Postat de Catalynn_24 pe 02 Septembrie 2024, 22:04

Echipa lu’ Ciolacu!? :-)))

Echipa lui Ciolacu: Hai Steaua!

tictictic
tictictic  •  02 Septembrie 2024, 22:41
Postat de Catalynn_24 pe 02 Septembrie 2024, 22:04

Echipa lu’ Ciolacu!? :-)))

Hai Steaua!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează