FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Continuă Lobonț în Giulești? Replica antrenorului: „Răbdare! Veți afla și voi cât de curând!”

Bogdan Lobonț/ foto Raed Krishan (GSP)
Bogdan Lobonț/ foto Raed Krishan (GSP)

Articol de - Publicat luni, 20 mai 2024 15:23 / Actualizat luni, 20 mai 2024 15:48

Bogdan Lobonț, 46 de ani, este deschis unei eventuale oportunități de a continua la Rapid, după angajarea lui Neil Lennon ca A1 în Giulești. Lobby a tras concluzia după prima victorie în Liga 1 ca antrenor principal.

Bogdan Lobonț, 46 de ani, a fost antrenorul ce a condus Rapidul după divorțul de Cristiano Bergodi și până la angajarea unui nou tehnician, în persoana lui Neil Lennon, 52 de ani, ce va fi prezentat marți, la ora 14:00, de către conducerea clubului.

Dan Șucu ridică tonul la numirea lui Neil Lennon: „Gata cu jucătorii grași sau care stau în discotecă la 3 dimineața!”
RAPID
Dan Șucu ridică tonul la numirea lui Neil Lennon: „Gata cu jucătorii grași sau care stau în discotecă la 3 dimineața!”

Lobby a avut o experiență inedită într-o perioadă tumultoasă în Grant. În premieră antrenor la Liga 1, după o experiență la U Cluj (2018-2019) în eșalonul secund, fostul mare portar al României a început cu o remiză cu FCSB și a încheiat cu un succes în derby. La mijloc au fost patru eșecuri pe linie.

Bogdan a sosit la clubul din Capitală în august 2023, s-a ocupat de pregătirea portarilor, a urcat la funcția de antrenor principal la solicitarea patronatului.

Bogdan Lobonț la finalul său ca A1 la Rapid: „Sunt obosit, nu trist"

„Fotbalul e ciudat, e imprevizibil. Voluntari ne-a luat 6 puncte și a retrogradat. Noi am luat 4 puncte doar în play-off echipei campioane și am terminat pe locul 6... Pot să spun că mă bucur că am încheiat sezonul cu o victorie, cu o prestație cât de cât solidă. Deși am ratat mult, din poziții favorabile.

Vreau să repet un detaliu: energia și atenția jucătorilor trebuie canalizate în direcția asta, de a marca! Muncă, muncă și iar muncă, pentru că munca, la final, răsplătește pe toată lumea.

Știu ce calități au jucătorii, am știut de când am sosit la Rapid în august anul trecut. Știu că pot da mult mai mult pentru tricoul Rapidului.

Sunt obosit, nu trist. Sunt bucuros că am câștigat după o serie negativă. Poate fi un nou început pentru toată lumea. Consum energie multă. Energia pe care o am trebuie să o canalizez în direcția băieților. Să înțeleagă ce înseamnă Rapid, pasiune, dedicație", a transmis Bogdan Lobonț la conferința de presă de la finele derby-ului cu FCSB (2-0).

Bogdan Lobonț, reacție când a fost întrebat ce va urma pentru el: „Voi vreți totul așa!"

După ce și-a pus ghetele în cui, Lobby a fost în staff-ul tehnic la echipa națională, scouter la AS Roma și selecționer la România U20. Ce va urma pentru Bogdan, a fost chestionat la conferință. Posibil să continue în Grant într-o funcție, poate, în staff-ul administrativ?

„Răbdare! Veți afla și voi cât de curând ce se va întâmpla. Nu pot comunica eu o decizie a clubului. (marți va fi prezentat noul antrenor principal) Dacă știi tu mai multe... Nu încerca să duci discuția în altă parte, să duci o polemică. (Dan Șucu a anunțat că marți va fi prezentat Lennon) Eu cred că îmi va comunica și mie acest aspect. Vă cer răbdare! De ce nu aveți răbdare. Voi vreți totul așa... (pocnește din deget) Eu atât vă cer: răbdare. Știu că sunteți obișnuiți cu alt tip de discurs, dar eu vă cer răbdare", a transmis Lobby.

Mă bucur pentru performanța lui Răzvan Lucescu. Face cinste fotbalului românesc. E a doua oară când câștigă titlul în Grecia. Asta înseamnă să ai pasiune, dedicație, principii sănătoase
Bogdan Lobonț

Ce a răspuns Bogdan Lobonț despre posibilitatea ca Horațiu Moldovan să fie titular la Euro

Fost fotbalist cu 86 de selecții la prima reprezentativă, evoluând la Euro 2000 și Euro 2008, Lobby speră într-o participare cu succes a tricolorilor la competiția din Germania. Și îi urează succes lui Horațiu Moldovan, pe care l-a antrenat la Rapid, prima opțiune pentru a apăra poarta României, deși e rezervă neutilizată la Atletico Madrid.

"Le țin pumnii tricolorilor, tot timpul voi fi alături de echipa națională. 20 de ani din viața mea am petrecut-o acolo. Am învățat foarte multe de la persoanele pe care le-am avut în jur. O parte dintre ele încerc să le pun în practică și la Rapid.

(problemă că Horațiu Moldovan nu joacă deloc la Atletico Madrid) Nu știu ce să-ți răspund la întrebarea asta, din moment ce nu sunt selecționer. Ceea ce pot să spun este că Horațiu are calități extraordinare, n-a ajuns la Atletico printr-o conjunctură. Este un băiat extraordinar, muncitor, cu calități excepționale", a mai declarat Lobonț.

Citește și alte știri:

Notele GSP la Rapid - FCSB 2-0 » Giuleștenii aveau nevoie de Andrei Vlad pentru prima victorie din play-off!

Reverența tatălui în fața fiului! Mircea Lucescu pentru GSP: „Cum e viața, s-a întors roata. De aceea îi mulțumesc!”

Citește și:

Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Campionate
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”
Superliga
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (1)
eugenrc
eugenrc  •  20 Mai 2024, 20:01

Sigur ramane la Rapid. Ar fi pacat sa nu fie asa. Ar putea rezolva si problema pusa de el referitor la comunicarea in limba romana fiind elementul de legatura intre Neil Lennon si echipa. Lobont e un tip de caracter si asta este un plus. Cred ca si pe el l-ar avantaja colaborarea cu un antrenor cu experienta internationala.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează