FOTBAL  »  Superliga  »  LPF

LPF reacționează după testele de coronavirus de la Astra: anchetă pentru a stabili cum s-au făcut testarea și retestarea

Articol de GSP - Publicat luni, 02 noiembrie 2020 14:32 / Actualizat luni, 02 noiembrie 2020 14:49

LPF a emis un comunicat prin care anunță că va face o anchetă după situația care a dus la amânarea meciului dintre Dinamo și Astra, programat inițial pentru vineri, 30 octombrie.

După cazurile de coronavirus care au făcut imposibilă alcătuirea unei echipe pentru meciul cu Dinamo (12 jucători de câmp și un portar), Astra a făcut noi analize la o clinică din Ploiești, la care a testat 20 de jucători. Din cele 15 cazuri pozitive de la prima echipă, doar patru au fost confirmate la retestare. (Detalii AICI)

Astra a primit, începând cu vineri seară, de la ora 23, și până sâmbăta la prânz, rezultatele, iar LPF a demarat o anchetă pentru a vedea cum s-au efectuat testarea și retestarea jucătorilor.

Comunicatul LPF

Liga Profesionistă de Fotbal a analizat situația apărută la partida Dinamo - Astra Giurgiu, din etapa a 9-a a Casei Liga 1 și precizează că a luat în calcul faptul că, la testarea efectuată de către lotul principal al echipei Astra, în ziua de 28 octombrie 2020, giurgiuvenii au anunțat depistarea a 15 jucători infectați cu virusul SARS-COV2, precum și a încă 12 fotbaliști după testarea lotului celei de-a doua echipe a clubului. 

Totodată, rezultatele retestării imediate a contacților depistați negativ la respectiva analiza medicală nu au fost disponibile în termenul stabilit prin regulile în vigoare, cu șase ore înainte de începerea meciului dintre Dinamo și Astra Giurgiu, programat inițial vineri, 30 octombrie 2020, de la ora 21.00. 

Astfel, Liga Profesionistă de Fotbal anunță demararea unei anchete în legătură cu modalitatea în care au fost efectuate testarea și, respectiv, retestarea jucătorilor clubului Astra Giurgiu. 

Mai mult decât această anchetă, pentru a fi prevenite astfel de cazuri, LPF lucrează la implementarea unui calendar unitar de testare. În acest sens, se vor stabili date precise de testare ale jucătorilor celor 16 cluburi membre ale Ligii 1, astfel încât în eventualitatea apariției unui caz de îmbolnăvire cu COVID 19, clubul în cauză să obțină timpul necesar pentru retestarea jucătorilor contacți cu rezultate negative și comunicarea imediată către LPF a acestora. 

Noul calendar de testare va trebui să respecte regulile impuse de legislația actuală , prevăzută în Protocolul de desfășurare a competiției aferente sezonului 2020/2021, reducând la minim riscurile ca un joc programat să nu se dispute. 
-comunicat LFP

VIDEO Răzvan Burleanu, atac la antrenorii din Liga 1: „Dacă ești bun, trebuie să faci asta!”

Citește mai multe știri din Liga 1: 

EXCLUSIV Primele teste pozitive de la Astra, făcute la clinica lui Gigi Becali!

EXCLUSIV Rezultate ȘOC pentru jucătorii de la Astra la noile teste de coronavirus! Ce s-a întâmplat după amânarea meciului cu Dinamo

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Lucescu a luat foc după România - Lituania: „Execrabil!” + Doi remarcați: „Ne-au adus victoria”
Nationala
Mircea Lucescu a luat foc după România - Lituania: „Execrabil!” + Doi remarcați: „Ne-au adus victoria”
Protestul a început din primul minut la România - Lituania » Ce s-a putut auzi în Ghencea, la revenirea „tricolorilor” în fața propriilor fani
Nationala
Protestul a început din primul minut la România - Lituania » Ce s-a putut auzi în Ghencea, la revenirea „tricolorilor” în fața propriilor fani
Ianis Hagi, detalii din vestiarul României după victoria cu Lituania: „Vreau doar să joc fotbal” » Ce le-a transmis Mircea Lucescu
Nationala
Ianis Hagi, detalii din vestiarul României după victoria cu Lituania: „Vreau doar să joc fotbal” » Ce le-a transmis Mircea Lucescu

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (31)
montgomerry
montgomerry  •  02 Noiembrie 2020, 20:38

Și la finalul campionatului trecut, Astra a făcut cam la fel. Așa se întâmplă când faci reguli pe genunchi.

doarpomana
doarpomana  •  02 Noiembrie 2020, 19:17

Asteptam 3-0 la masa verde si despagubiri materiale din partea LPF,FRF.

rumunek
rumunek  •  02 Noiembrie 2020, 19:15
Postat de Leo Dinu pe 02 Noiembrie 2020, 17:04

Asta e tare: "mai mult sau mai puțin, mai nou sau mai vechi, prin urmare poți contamina mai ușor sau mai greu"... adica, tot ce am zis eu e valabil daca vreau eu, restul nu... meri ma te culca!

Bine că ai băgat un pic de accent ardelenesc, să pari mai fain! Dacă nu pricepi, asta e, din păcate nu există aici opțiunea de a desena pentru cei mai puțin potenți intr-ale priceperii. Ar trebui să intrăm intr-o discuție despre aparate, calibrare, mostre care se folosesc ca markeri. Ori dacă tu nu ai înțeles mai devreme, ce rost ar avea discuția asta. Oricum nu am pretins că aș fi un specialist, ci doar am transmis o opinie personală, bazată însă pe o experiență personală, chiar dacă redusă. Poți să nu fi de acord, dar mai ușor cu pianul pe scări, că nu te ține să-mi spui în față aceleași lucruri. Seară bună!

Vezi toate comentariile (31)
Comentează