FOTBAL  »  Superliga  »  FRF

EXCLUSIV Liga 1 se ridică împotriva FRF! 15 din 16 cluburi au semnat protestul și amenință cu tribunalul

15/16 cluburi din Liga 1 nu sunt de acord ca Federația să le oblige să folosească doi jucători U21.
15/16 cluburi din Liga 1 nu sunt de acord ca Federația să le oblige să folosească doi jucători U21.

Articol de - Publicat miercuri, 28 aprilie 2021 17:10 / Actualizat miercuri, 28 aprilie 2021 18:28

15 din 16 cluburi din Liga 1 nu sunt de acord ca Federația să le oblige să folosească doi jucători U21.

Joi, de la ora 12:00, se va întruni la Federația Română de Fotbal Comitetul Executiv. Regula U21 va reprezenta cea mai importantă discuție pe ordinea de zi.

Liga 1 se ridică împotriva FRF!

Planul Federației este ca din sezonul următor al doilea jucător eligibil pentru naționala de tineret să rămână pe teren cel puțin 45 de minute. În continuare, primul ar urma să fie integralist.

LPF a organizat marți o Adunare Generală Extraordinară pentru ca al doilea jucător U21 să NU fie obligatoriu. Cine a semnat această propunere? 15 din 16 echipe: Astra, CFR Cluj, FCSB, Gaz Metan, Dinamo, Viitorul, Poli Iași, FC Botoșani, Craiova, FC Voluntari, Hermannstadt, Sepsi, Chindia, Clinceni și FC Argeș au semnat. Doar UTA, care nici nu a participat la AGA LPF, nu s-a alăturat demersului.

Cluburile din Liga 1 susțin că o propunere de modificare a regulii U21 trebuia comunicată cu 3 zile înainte de ședință. GSP.ro a aflat și că echipele amenință cu instanțele arbitrale și judecătorești, în cazul în care FRF va schimba regula și va obliga cluburile să folosească al doilea jucător eligibil pentru reprezentativa de tineret cel puțin o repriză.

Ce înseamnă ACUM regula U21 în Liga 1

La nivelul primei ligi, regula impusă de FRF presupune ca echipele să înceapă meciurile cu doi jucători eligibili pentru naționala de tineret U21, doar unul fiind necesar să fie pe teren pe tot parcursul partidei. Astfel, regula poate fi driblată cu o schimbare efectuată chiar în primele secunde ale unei confruntări, practică obișnuită în L1.

Sorin Colceag: „Pentru un tânăr jucător, problema banilor nu știu cât e de firească!”

Citește mai multe știri din Liga 1:

Ionuț Lupescu, mesaj pentru jucătorii lui Dinamo înainte de finalul sezonului: „E momentul să vă uniți, să fiți un comando”

Craiova, mutare de marcă pe piața transferurilor! Oltenii au cumpărat un internațional român

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (41)
ge0x
ge0x  •  28 Aprilie 2021, 19:06
Postat de Popa Lucian pe 28 Aprilie 2021, 18:57

Cum ar fi apărut un itu dacă nu era regula asta? Care era sansa ca itu sa joace titular? Care ar fi fost sansa unui onea transferat de la afumati de prin liga a 3 a sa joace in liga 1?dar un pantiru de la miroslava cam ce sanse avea? Dar horsia? Sa mai enumar? In afara de viitorul, fcsb ce alte echipe mai bagau tineri?

La orice club profesionist, adevărat, nu exista regula u21. Ai valoare ajungi fotbalist, nu ai, sa joace altu care are. Nu e obligatoriu sa te faci fotbalist. Tara are nevoie si de bucătari si de sudori si de lăcătuși mecanici, etc

sibelius
sibelius  •  28 Aprilie 2021, 17:45
Postat de ionica007 pe 28 Aprilie 2021, 17:31

Protestul ar trebui sa mearga mai departe., sa se transforme in boicot. Fanfaronul Burleanu nu are ce cauta la conducerea Federatiei! Este absolut grotesc faptul ca pentru DOAR 500 000 euro inca nu avem VAR!

Sa-si faca superliga lor cu jcatori expirati adusi din ligile de amatori din vest si din concedii fara plata de un an.

ionica007
ionica007  •  28 Aprilie 2021, 21:10
Postat de Popa Lucian pe 28 Aprilie 2021, 19:13

Pai cum poate arata un tanar ce stie daca nu e bagat in seama? In Romania exista concepția ca daca ai 17-18 ani esti slab nu ai experienta etc. In alte tari nu e asa, jucatorului tanar austric, elvetian etc i se da sansa sa joace, sa arate ce știe..... Dar la noi nu e asa.

Despre ce vorbesti, despre bambilici?! Doar acolo nu te vede nimeni, fiindca e ceva ce nu conteaza... ORIUNDE poti fi vazut, asta e treaba scouterilor... Din judeteana pana in CL un jucator este vizibil, iar daca ai valoare cineva va fi interesat de el. Nu va mai aburiti cu OBLIGATIVITATILE, astea nu rezolva nimic. De fapt, mai mult incurca, o formatie nu se poate exprima la justa valoare din cauza acestei stupide reguli...

Vezi toate comentariile (41)
Comentează