FOTBAL  »  Superliga  »  COVID-19

LPF, despre varianta amânării meciurilor, după ce arbitrul Iulian Călin a fost diagnosticat cu COVID-19

Iulian Călin +18   FOTO
Iulian Călin

Articol de GSP - Publicat sambata, 04 iulie 2020 14:04 / Actualizat sambata, 04 iulie 2020 15:14

Justin Ștefan, secretarul general al LPF, a reacționat după ce arbitrul Iulian Călin a fost depistat cu coronavirus.

UPDATE 15:00

FRF a emis un comunicat prin care anunță că Iulian Călin nu va mai fi delegat la meciurile din finalul acestui sezon din Liga 1.

Federația Română de Fotbal anunță că încă un arbitru a fost depistat pozitiv în urma testărilor efectuate în ultimele zile. Arbitrul depistat pozitiv a fost retras de la delegări împreună cu toată brigada sa și nu va mai fi delegat în acest final de sezon. De asemenea, colegii săi au intrat în izolare, urmând ca luni să repete testele. Lotul pentru Liga 1 și meciurile ce urmează a se disputa în Liga 2 cuprinde 70 de arbitri. Aceștia au efectuat până acum trei teste, de la începutul lunii iunie și până în prezent. Costurile acestor testări sunt suportate integral de Federația Română de Fotbal
comunicat FRF

Știrea inițială:

Potrivit oficialului Ligii, nu se pune problema amânării vreunui meci din Liga 1, pentru că jucătorii nu pot fi considerați contacți direcți și cere ca FRF să-i testeze mai des arbitri.

„Suntem în legatură permanentă cu Comisia Centrală a Arbitrilor. Arbitrul delegat la meciul de diseară (n.r. asistentul Mircea Grigoriu era delagat la FCSB – FC Botoșani) este izolat şi va fi înlocuit de un alt arbitru. În acest moment nu se pune problema amânării vreunui meci din Liga 1, cât timp nu avem niciun club implicat în vreo ancheta epidemiologică.

Pentru a fi considerat contact, potrivit legislaţiei din România, trebuie să fi stat faţă în faţă la o distanţă mai mică de 2 metri pentru cel puţin 15 minute. Ceea ce nu se întâmplă în cazul interacţiunii dintre arbitri si jucători în cazul unui meci de fotbal.

Cred ca ar fi fost mult mai bine ca arbitrii să se testeze şi ei cu două zile înainte de meciul la care sunt delegaţi, asa cum se întâmplă în cazul observatorilor LPF, şi nu din 14 in 14 zile aşa cum a stabilit comisia medicala a FRF. Cred că se impune ca FRF să urmeze modelul aplicat de observatorii LPF”, a declarat Justin Ștefan, potrivit digisport.ro.

FOTO. Imagini de la Sepsi - Clinceni, meci arbitrat de Iulian Călin

+14 FOTO

VIDEO Ai grijă să porți corect masca de protecție! Ce nu trebuie să faci atunci când o utilizezi

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Vintilă se pregătește de meciul cu FC Botoșani cu citate din Arsenie Papacioc: „Nu te teme de cei care te bârfesc”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
issconcs
issconcs  •  04 Iulie 2020, 22:30

si magazionerul de la Dinamo a interactionat cu jucatorii fata in fata 15 min consecutiv?un magazioner preda echipament si il ridica nu spune povesti si chair daca o facea el statea in fata iar auditoriul la 3-4 m cam asa se sta la sedinte ..vrajeala pe fata .a trebuit s ascoata Dinamo din ghete si federatia stelisto fcsb-ist a dat in Dinamo fara remuscari si cu buna credinta .

alex_777
alex_777  •  04 Iulie 2020, 15:11

... bat bostsenii :)) si se duce Dl. Gigi la muntele Athos ;) !!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează