Articol de Aurelian Botezatu - Publicat luni, 26 februarie 2024 09:12 / Actualizat luni, 26 februarie 2024 10:33
Mama patronului Gigi Becali, Alexandrina, le trimite jucătorilor de la FCSB brânză din producția proprie.
FCSB a rezolvat problema celor trei puncte și în duelul cu FC Botoșani, 3-2, și e lider detașat în Superliga. Zece puncte îi despart pe roș-albaștri de urmăritoarele Rapid și CFR cluj, cu trei runde înainte de finalul sezonului regulat.
Un rol important în performanțele acestora îl are și alimentația, iar bucătarul Marius Falan a dezvăluit că mama patronului Gigi Becali, Alexandrina este direct implicată.
Marius Falan: „Sunt perlele lui nea Gigi”
„Trebuie să avem grijă de ei, pentru că sunt perlele lui nea Gigi, ca să zic aşa. Spune mereu «Băieţii mei să aibă tot ce e mai bun». O dată n-a făcut rabat, au fost momente când a venit şi a considerat că e calitate slabă a produselor. Da, ne trimite brânză făcută de dânsul şi de mama dânsului. Spunea «Mama face brânza, să ai grijă să mănânce băieţii».
Acum mult timp luam mezeluri de la market şi a zis: «Măi tată, astea sunt cancer, nu mai daţi în viaţa voastră băieţilor. Mergeţi şi luaţi de la....», la preţ triplu, şi de atunci mănâncă, pe partea de mezeluri, mezeluri de mare calitate”, a povestit bucătarul clubului, Marius Falan, la Orange Sport.
Falan este bucătarul echipei de 30 de ani, a făcut armata la Steaua și a prins perioadele cantonamentelor de la Forban. El a dezvăluit că mâncarea este controlată constant, din punct de vedere al calităţii.
Marius Falan: „Nu poți să le dai ca la nuntă”
„Meniul e variat şi diversificat, în fiecare zi încercăm să le facem altceva, să-i surprindem. Suntem între ciocan şi nicovală, trebuie să le acoperi şi necesarul caloric, carbohidraţi, după antrenament. Trebuie să faci şi preparate pentru sportivi, că nu poţi să le dai ca la nuntă.
E în funcţie de antrenamentele pe care le au. E un ciclu săptămânal, trebuie să le reduci carbohidraţii la început de săptămână, și să-i creşti pe finalul săptămânii, pentru a le da energie. După antrenament, efort susţinut să-i încarci cu proteină.
Şi pe lângă toate astea, să încerci să-i şi surprinzi,să nu-i plictiseşti, să le faci aceleaşi preparate. După meci le permitem, le mai facem un hamburger, pizza, un caşcaval pane, râvnitul caşcaval pane”, a dezvăluit bucătarul-șef al liderului din Superliga.
VIDEO. FCSB - FC Botoșani. Florinel Coman, mijlocașul gazdelor, acuză maniera în care arbitrul partidei s-a comportat cu el: „Mi-a zis: « Dă-i drumul de aici»”
Mai puteți citi:
„Mă bucur că a suferit!” » Florinel Coman a dezvăluit momentul petrecut la pauză în vestiarul FCSB