FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

VIDEO / EXCLUSIV „Mamă, n-au intrat nici azi banii!” » Junior Morais recunoaște că nu a dat maximum în România: „Cum să mă motivez?”

Junior Morais, invitat la GSP Live
Junior Morais, invitat la GSP Live

Articol de - Publicat luni, 07 octombrie 2024, 15:06 / Actualizat luni, 07 octombrie 2024 15:06

Acum jucător la Metaloglobus, în Liga 2, Junior Morais, 38 de ani, admite că nu era întotdeauna motivat și nu se antrena la capacitate maximă din cauza restanțelor salariale pe care le întâmpina la Astra, clubul la care a evoluat cea mai mare parte din carieră, între 2011 și 2017.

Plecând de la caracterizarea lui Oleg Protasov, tehnicianul lui de la Astra pe parcursul campionatului 2014-2015, Morais și-a adus aminte de perioadele în care nu era plătit cu lunile și afirmă că giurgiuvenii ar fi reușit mai multe „dacă se plătea corect”.

VIDEO. Junior Morais, despre perioada petrecută la Astra: „Cum să fii motivat dacă nu iei banii?!”

„Protasov a fost super, din păcate n-a stat mult timp. Mi-a plăcut mult să lucrez cu el: mereu îmi spunea să fiu mai profesionist, că trebuie să joc la un alt nivel. După un meci amical în care am jucat foarte bine, îmi zicea să fiu mai profesionist, că mă irosesc.

Dar dacă nu eram plătit timp de 3 luni, cum să mă motivez? Te supăra mult chestia asta. Tu muncești o lună, aștepți banii, să-i trimiți acasă, iar când ar fi trebuit să intre, stai toată ziua pe telefon: «Mamă, n-au intrat nici azi!». A doua zi veneam la antrenament și nimeni nu vorbea cu mine, de teamă să nu mă supere.

Întârziau și câte două luni cu banii. Dar măcar spune adevărul: «Băi, frate, nu am bani acum, dar îți dau peste patru luni». Nu, nouă ni se promitea mereu: «Săptămâna viitoare ai banii», și asta mă supăra și mai tare. Dacă nu-mi dai banii, nu mă mai antrenez! Cu siguranță am fi reușit mai multe atunci la Astra dacă eram plătiți la timp. Dacă se plătea corect și toată lumea rămânea, am fi putut câștiga campionatul din nou. Ce s-a întâmplat nu a fost corect”, a declarat Morais, la GSP Live.

Astra nu mai există

Astra, campioana României din 2016, a fost dezafiliată de FRF la începutul anului 2023, când se afla în Liga 3, în insolvență și în urmă cu o mulțime de datorii.

Clubul patronat de Ioan Niculae a cucerit 4 trofee, un campionat (2016), o Cupă a României (2014) și două Supercupe (2015, 2017). De asemenea, Astra s-a calificat de două ori în grupele Europa League, eliminând echipe ca Lyon și West Ham, și o dată a accesat chiar primăvara europeană.

CV Junior Morais

  • a jucat de-a lungul carierei la Sao Cristovao (Brazilia), Freamunde (Portugalia), Astra, FCSB, Rapid, Metaloglobus (România), Gaziantep (Turcia)
  • a cucerit 4 trofee, toate cu Astra: un titlu, o Cupă și două Supercupe
  • a debutat în Liga 1 în ianuarie 2011, într-un Astra - Gloria Bistrița 1-0
  • are 318 meciuri în campionatul României, reușind 10 goluri și 27 de assisturi

VIDEO INTEGRAL. Emisiunea GSP Live cu Junior Morais

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Rapid, anunț pentru GSP: „Îl sprijinim pe Marius Șumudică, este și va rămâne antrenorul echipei”
Superliga
Rapid, anunț pentru GSP: „Îl sprijinim pe Marius Șumudică, este și va rămâne antrenorul echipei”
Zeljko Kopic despre transferurile lui Dinamo și play-off: „Da, vreau, vedem, aștept. Avem o prioritate”. A oferit vești importante „câinilor”
Superliga
Zeljko Kopic despre transferurile lui Dinamo și play-off: „Da, vreau, vedem, aștept. Avem o prioritate”. A oferit vești importante „câinilor”
Gigi Becali l-a desființat pe jucătorul FCSB-ului: „E dolofănel! L-am luat de șunci pe sub tricou, voi nu-l vedeți?”
Superliga
Gigi Becali l-a desființat pe jucătorul FCSB-ului: „E dolofănel! L-am luat de șunci pe sub tricou, voi nu-l vedeți?”

EXCLUSIV „Pe băiatul meu îl cheamă Vladimir, după Vladimir Putin!” » O campioană a României, interviu fără rezerve: „Jocurile Olimpice NU au fost un succes!”

EXCLUSIV „Securistul era arbitru de Divizia C, voia să mă racoleze” » Interviu cu actorul Mihai Călin despre teatru, viața aspră din comunism și Revoluția din '89: „I-am dat două palme Claudiei, știam că glonțul face pneumonie”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează