FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Marele sacrificat de la FCSB » Trece pe bancă după transferul lui Daniel Bîrligea și schimbarea sistemului

Marele sacrificat de la FCSB. Foto: Raed Krishan / GSP
Marele sacrificat de la FCSB. Foto: Raed Krishan / GSP

Articol de - Publicat luni, 09 septembrie 2024 09:20 / Actualizat luni, 09 septembrie 2024 09:20

FCSB se pregătește de transformare totală după transferul lui Daniel Bîrligea, marea lovitură a lui Gigi Becali, dar și schimbarea sistemului, programată de către finanțator pentru perioada imediat următoare.

Mutările din lotul roș-albaștrilor vor limita substanțial șansele de a evolua pentru o parte dintre jucători, însă există și un mare dezavantajat.

Numit în urmă cu doar un an „Mitraliera atomică”, acum, Gigi Becali îl trece pe bancă, pentru că dorința sa de a-și vedea la lucru noii favoriți este mult mai puternică.

  • CFR Cluj - FCSB se joacă duminică, 15 septembrie, de la 21:00, în direct la Digisport 1, Primasport 1 și în format liveTEXT pe GSP.ro.

Alex Băluță nu mai are loc la FCSB

Jucătorul transferat în vara lui 2023 are șanse tot mai mici de a fi titular, după ce Gigi Becali a decis să treacă la sistemul 4-1-4-1.

Plimbat pe toate posturile ofensive - atât în linia de trei mijlocași, cât și ca atacant central, Alexandru Băluță (30 de ani) a fost criticat după mai toate prestațiile din ultima vreme, iar venirile lui Daniel Bîrligea și Florin Tănase dau peste cap formația, motiv pentru care, în ultimele zile au existat tensiuni, între componenții băncii tehnice și patron.

Toate acestea, într-un moment extrem de important pentru FCSB, înaintea debutului în Europa League.

Într-o situație asemănătoare cu cea a lui Alex Băluță este și Marius Ștefănescu, dar jucătorul transferat de la Sepsi are, cel puțin la acest moment, șanse ceva mai mari de a prinde echipa de start dată fiind suma de 1,3 milioane de euro plătită în schimbul său.

Marele sacrificat de la FCSB » Trece pe bancă după transferul lui Daniel Bîrligea și schimbarea sistemului
Alex Băluță l-a dezamăgit pe Gigi Becali după ultimele prestații. Foto: Cristi Preda, GSP.ro

Cum ar putea arăta FCSB în partidele următoare:

Varianta principală: Târnovanu - Crețu, Ngezana, Dawa, Radunovic - Șut - Miculescu, Tănase, Olaru, O. Popescu - Bîrligea;

Varianta de rezervă: Vlad - Pantea, M. Popescu, Dawa, Panțîru - Lixandru - Baeten, Edjouma, Alhassan, Musi - D. Popa;

Alte opțiuni: Chiricheș, Kiki, L. Phelipe, A. Băluță;

„Băluță e un jucător extraordinar, doar că e antigol. Trebuie să îi găsesc lui Băluță un post pe undeva. Anul ăsta o să fie mitralieră atomică”, declara Gigi Becali, înainte de transferurile lui Florin Tănase și Daniel Bîrligea

1,2 milioane de euroeste cota de transfer a lui Alexandru Băluță potrivit Transfermarkt

7 meciuria bifat în Superliga, în acest sezon, Alex Băluță la FCSB. În 3 dintre ele a fost integralist

Arătat cu degetul după returul cu Sparta Praga

Băluță a fost mustrat după returul cu Sparta Praga pentru jocul slab, iar Becali îl vede în continuare „piesa” care a funcționat cel mai rău, alături de Ștefănescu, în angrenajul formației.

Băluţă, stai pe bancă dacă te ascunzi. Dacă te ascunzi de minge, nu ești fotbalist. Regret acum. M-am ofticat că a batut-o Malmo cu 2-0 pe Sparta Praga. Trebuia să jucăm noi cu Malmo. Eu am văzut că suntem mai valoroşi. Nu am jucat. Am avut benzile praf cu Băluţă şi Ştefănescu. Regret că am ţinut-o cu Băluţă. Îl puneam pe calapod cu Coman. Acum nu ştiu. Fotbalul e nenorocire! Anul trecut erai cel mai bun.

- Gigi Becali, patron FCSB

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marius Șumudică a intrat în direct și a răbufnit după înfrângerea cu U Cluj: „Nu se poate așa ceva” » Furios și la conferință: „Domnul Șucu le bagă banii la ora 12, cu mine nu e loc de așa ceva”
Superliga
Marius Șumudică a intrat în direct și a răbufnit după înfrângerea cu U Cluj: „Nu se poate așa ceva” » Furios și la conferință: „Domnul Șucu le bagă banii la ora 12, cu mine nu e loc de așa ceva”
Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după Rapid - U Cluj! Marius Șumudică, împietrit: reacția galeriei la finalul meciului
Superliga
Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după Rapid - U Cluj! Marius Șumudică, împietrit: reacția galeriei la finalul meciului
Cristi Săpunaru, după ce Rapid a pierdut cu U Cluj: „Am făcut-o de oaie”
Superliga
Cristi Săpunaru, după ce Rapid a pierdut cu U Cluj: „Am făcut-o de oaie”

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (19)
viorelgh1
viorelgh1  •  09 Septembrie 2024, 17:01

Cred ca Baluta si Stefanescu vor avea soarta lui Compagnio ,daca vor pleca o sa i-si dea seama Becali ce a pierdut , in felul asta distruge Becali jucatorii ,,de aceea trebuie sa judece ff bine cind vor sa faca pasul la Steaua ,acolo dai de MM, de Mihai ,ce au protejatii lor si baga bete prin gard ,de aceea cei apostrofati de Becali nu mai primesc pase ,sunt ignorati de colegii lor ,sa nu uite Becali ceea ce a spus antrenorul Spartei ,,mi-e teama de Stefanescu si Olaru ''

viorelgh1
viorelgh1  •  09 Septembrie 2024, 16:57

Cred ca Baluta si Stefanescu vor avea soarta lui Compagnio ,daca vor pleca o sa i-si dea seama Becali ce a pierdut , in felul asta distruge Becali jucatorii ,,de aceea trebuie sa judece ff bine cind vor sa faca pasul la Steaua ,acolo dai de MM, de Mihai ,ce au protejatii lor si baga bete prin gard ,de aceea cei apostrofati de Becali nu mai primesc pase ,sunt ignorati de colegii lor

istet10
istet10  •  09 Septembrie 2024, 14:06
Postat de dansy pe 09 Septembrie 2024, 11:06

Baluta merita ce i se intampla la FCSB! A dat Craiova pentru 2 lei in plus oferiți de oier! Un jucător îngâmfat ,fără onoare care a uitat de unde a plecat.

De ce nu au platit oltenii aia doi lei? Ca se joaca pe bani, nu pe sentimente. Alea sunt pentru tantalaii din tribune.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează