FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

VIDEO EXCLUSIV Marian Iancu, ipoteză surprinzătoare despre palmaresul Stelei: „Faptul că se rupe în două nu îi face rău FCSB-ului”

Marian Iancu / Foto: captură de ecran GSP LIVE
Marian Iancu / Foto: captură de ecran GSP LIVE

Articol de - Publicat marti, 27 august 2024 14:12 / Actualizat marti, 27 august 2024 16:46

Marian Iancu, fostul patron al Politehnicii Timișoara, a lansat o ipoteză surprinzătoare referitoare la faptul că FCSB a pierdut în justiție palmaresul Stelei București. Iancu a susținut la GSP Live că eșecul suferit în instanțe de echipa lui Gigi Becali o poate ajuta, de fapt, să scape de trecutul comunist al „militarilor”.

Marian Iancu, care s-a declarat de-a lungul timpului împotriva echipelor create pe timpul regimului comunist, și-a reiterat, de asemenea, ideea că FCSB este continuatoarea Stelei București.

VIDEO EXCLUSIV » Marian Iancu crede că pierderea palmaresului Stelei de către FCSB o poate ajuta pe echipa lui Gigi Becali

Continuitatea echipei Steaua, actuala FCSB, este asigurată de Gigi Becali. Faptul că se rupe în două acest palmares all-time al Stelei nu cred că îi face rău. Poate se desparte de echipa inventată în comunism.

Și Dinamo este o echipă care vine din 1948. Eu mă atașez de echipe de tipul Politehnica Timișoara, Universitatea Craiova, Rapid. Echipe care nu au făcut parte din nomenclatura comunistă și postcomunistă”, a declarat Marian Iancu, în exclusivitate pentru GSP Live.

Totodată, el a afirmat că FCSB a fost prejudiciată de două campionate în ultimii doi ani: „În ultimii ani, vicecampioanei (n.r.- FCSB) i s-au furat vreo două campionate clar. Cel puțin un campionat sindicalizat a luat Farul prima oară”.

FCSB a pierdut definitiv palmaresul Stelei București

Curtea de Apel a luat, în octombrie anul trecut, o decizie definitivă favorabilă formației „militare” din Liga a 2-a în procesul pentru palmares dintre Steaua București și FCSB. Motivarea hotărârii judecătorești a fost făcută publică abia pe 18 mai, anul acesta.

Steaua a rămas cu palmaresul din perioada 1947-1998, intervalul 1998-2003 nu a fost atribuit niciuneia dintre părți, iar FCSB nu are nici măcar dreptul de a folosi palmaresul din perioada 2003-2017. Pentru intervalul 2003-2017, FCSB a solicitat recurs la Înalte Curte de Casație și Justiție.

Match Quiz U. Craiova - Rapid

Ești expert în fotbalul intern? Plasează gratuit predicțiile tale și câștigă superpremiile puse în joc!

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Giovanni Becali, atac devastator împotriva lui Chivu și Chiricheș: „Doi trădători! Nepotul meu îl ducea acasă băut și praf, și pilaf!”
Superliga
Giovanni Becali, atac devastator împotriva lui Chivu și Chiricheș: „Doi trădători! Nepotul meu îl ducea acasă băut și praf, și pilaf!”
FCSB a dat lovitura în 60 de minute! Număr IMENS de abonamente vândute pentru meciurile din Europa League
Europa League
FCSB a dat lovitura în 60 de minute! Număr IMENS de abonamente vândute pentru meciurile din Europa League
Suporterii au luat foc! Noul autocar al lui Dinamo ar fi fostul celor de la FCSB: „Chiar în halul ăsta îți bați joc de noi?”
Superliga
Suporterii au luat foc! Noul autocar al lui Dinamo ar fi fostul celor de la FCSB: „Chiar în halul ăsta îți bați joc de noi?”

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

„N-o spun la modul emoțional!” » Gheorghe Tadici, pe șleau despre Cristina Neagu. A numit 5 capitole la care a excelat și a inclus-o într-un top internațional world-class: „De excepție de la «Mama Natură»”


Comentarii (4)
Claubabau
Claubabau  •  28 August 2024, 19:18

FC Fcsb SA nu a pierdut nimic. S-a constatat doar ca FC Fcsb SA nu a avut niciodată acest palmares și ca în perioada 2003-2017 s-a folosit de el ilegal, asta fiind și motivul pentru care nu poate pretinde drepturi nici măcar asupra acestei perioade. #nuexistacontinuitateprinfurtdeidentitate

elementlord
elementlord  •  27 August 2024, 17:31

Iancu uita sau ignora cu buna stiinta ca Rapid a fost prima echipa comunista din Romania? Echipa muncitoreasca, simbol al ceferistilor, purtatoare a "Soarelui" pe piept, sustinuta de Dej si patronata de Copos (UTCist cu state vechi).

aspida
aspida  •  27 August 2024, 16:57

De Bragadiru nu te-ai atasat, Iancule ?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează