FOTBAL  »  Superliga  »  SLOBOZIA - RAPID 1-2

„Nu-ți răspund, e problema mea!” » Marius Șumudică a ocolit întrebarea Gazetei, dar a dezvăluit discursul cu care și-a trezit vestiarul: „Atât le-am zis!”

Marius Șumudică, un amalgam de trăiri și la meciul cu Slobozia / FOTO: Eduard Vînătoru (GSP) +42   FOTO
Marius Șumudică, un amalgam de trăiri și la meciul cu Slobozia / FOTO: Eduard Vînătoru (GSP)

Articol de , - Publicat marti, 24 septembrie 2024, 02:53

Marius Șumudică a vorbit la conferința de presă de la finalul meciului Unirea Slobozia - Rapid 1-2 despre modul în care a umblat la psihicul elevilor săi și cum a reușit să mobilizeze o echipă ce părea fără repere după eșecul cu U Cluj. Gazeta l-a întrebat pe A1 din Giulești dacă își menține planul de a-i scoate la masă pe liderii echipei, așa cum susținea în week-end, însă tehnicianul a păstrat misterul: „Nu răspund la întrebarea ta, asta e problema mea!”.

Imediat după triumful la limită reușit la Clinceni, un Marius Șumudică eliberat de stresul ultimelor săptămâni a revenit la repertoriul său inconfundabil. Tehnicianul giuleștenilor a apelat la metafore pentru a-i descrie pe tinerii din echipă, pe care i-a numit „ghiocei”, povestind cu lux de amănunte care au fost trăirile acumulate în timpul meciului.

E de remarcat și că antrenorul alb-vișiniilor și-a schimbat discursul în decurs de o săptămână. Dacă înfrângerea cu Universitatea Cluj declanșase o tiradă crâncenă a lui Șumudică la adresa propriilor elevi, acesta a fost ceva mai binedispus după cele trei puncte adjudecate la Clinceni.

Satisfăcut de feedback-ul primit din partea echipei, tonul lui Șumudică a fost mult schimbat.

Marius Șumudică: „Din punct de vedere psihic, am avut discuții individuale cu jucătorii”

„Cristi Manea tocmai ce a declarat că dumneavoastră ați readus spiritul și agresivitatea la Rapid. Simțiți că ați găsit aici o echipă depersonificată? Cum ați lucrat la moralul jucătorilor?”, l-a întrebat unul dintre reporterii GSP prezenți la conferință.

„Nu pot să spun lucrul ăsta, fiindcă nu vreau să-mi arog merite. Nu sunt meritele mele, sunt ale jucătorilor. OK, poate că din punct de vedere psihic am avut discuții individuale cu jucătorii, am încercat să le transmit ceea ce înseamnă Rapidul.

Nu numai pentru mine, ci pentru suporterii ăștia care cântă non-stop și merită mai mult. Chiar dacă nu-ți iese jocul, dacă ești agresiv, dacă te dăruiești și demonstrezi lumii că-ți dorești mai mult, oamenii n-au ce să-ți reproșeze.

Eu le-am zis atât: «După ce se termină cele 90 de minute, să puteți să vă uitați în ochii mei! Să ne uităm ochi în ochi și să știți că ați dat totul!». Cred că în acest meci n-am ce să reproșez ceva vreunui jucător.

Mai departe, dacă jucătorii vorbesc lucrul ăsta (n.r. - despre meritul lui Șumudică în schimbarea stării de spirit), eu nu pot decât să mă bucur și atâta tot. Încă o dată, țin să scot în evidență că este meritul jucătorilor și le mulțumesc pe această cale”, a punctat Șumudică.

Unirea Slobozia - Rapid, foto: Eduard Vînătoru
Unirea Slobozia - Rapid, foto: Eduard Vînătoru
Unirea Slobozia - Rapid, foto: Eduard Vînătoru
Unirea Slobozia - Rapid, foto: Eduard Vînătoru
Unirea Slobozia - Rapid, foto: Eduard Vînătoru
+37 FOTO

„Nu-ți răspund, e problema mea!”

Gazeta l-a întrebat pe antrenorul alb-vișiniilor și dacă-și menține ideea de a-i scoate în oraș pe liderii vestiarului pentru a înlătura blocajele pe care le-a sesizat din momentul în care a preluat echipa:

„E problema mea! Nu-ți răspund la această întrebare, e problema mea!”, s-a rezumat la a spune Șumudică.

Înaintea meciului cu Unirea Slobozia, Șumudică avusese un discurs ferm:

„Suntem departe de ceea ce-mi doresc. M-a deranjat atitudinea la ultimul meci. M-a deranjat că nu și-au dorit mai mult. E o problemă mentală, e clar că se întâmplă ceva. (...) În momentul de față n-am reușit să îmi dau seama dacă sunt grupuri. Mă gândeam să ies la masa cu nişte jucători care au spiritul Rapidului. Echipa nu are un nucleu și trebuie să îl formăm”.

VIDEO Ce s-a întâmplat imediat după Slobozia - Rapid » Șumudică a mers în fața ultrașilor, a urmat un recital

Ne așteaptă patru zile de infern pentru a ne reveni până la meciul cu Galațiul. Noi jucăm sâmbătă, avem doar marți, miercuri, joi și vineri la dispoziție. Trebuie să-i refac fizic în patru zile, să fie cum au arătat astăzi, dar Oțelul a avut două zile în plus de odihnă față de noi. Va fin un meci de luptă, sperăm să scoatem maximum!

- Marius Șumudică, antrenor Rapid

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
„Atunci am turbat!” » Marius Șumudică, SHOW inconfundabil la interviu: „Au ieșit ghioceii, vin cu stropitoarea!”
Superliga
„Atunci am turbat!” » Marius Șumudică, SHOW inconfundabil la interviu: „Au ieșit ghioceii, vin cu stropitoarea!”
Nicușor Dan, anunț de ultim moment despre Arena Națională
Superliga
Nicușor Dan, anunț de ultim moment despre Arena Națională
Dune 3 se poate filma în Anglia! Imagini catastrofale surprinse la arena Plough Lane » Meciul cu Newcastle, amânat
Campionate
Dune 3 se poate filma în Anglia! Imagini catastrofale surprinse la arena Plough Lane » Meciul cu Newcastle, amânat

Gigi Becali a dezvăluit meciul la care va reveni pe stadion » Câți bani a strâns pe biletele din Europa League până acum

Bănel Nicoliță a dezvăluit ce salariu are în Liga 4 din România. Primă uriașă primită la semnătură


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează