FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA

Mihai Rotaru intră în joc! Finanțatorul oltean se alătură COALIȚIEI lui Becali și-l „bagă în ședință” pe Burleanu: „Avem o serie de argumente”

Mihai Rotaru, la meciul disputat de România la Munchenv / foto: Andrei Crăițoiu (Gazeta Sporturilor)
Mihai Rotaru, la meciul disputat de România la Munchenv / foto: Andrei Crăițoiu (Gazeta Sporturilor)

Articol de - Publicat marti, 25 iunie 2024 19:05 / Actualizat marti, 25 iunie 2024 20:09

Mihai Rotaru, patronul Universității Craiova, a comentat planul de revoltă anunțat public de Gigi Becali, omologul de la FCSB, care susține că patronii celor patru forțe din Superligă, cele două amintite plus CFR Cluj și Rapid, plănuiesc să boicoteze regula U21 începând cu sezonul care va începe în iulie.

Finanțatorul Craiovei, cel care zilele acestea e prezent în Germania pentru meciurile României de la EURO 2024, anunță că se va implica în coaliția pusă la cale de Becali, explicând care sunt argumentele pentru care clubul său nu e de acord cu utilitatea regulii U21, intens dezbătută de la implementare și până în prezent.

Rotaru susține că nu respinge foloasele investițiilor în fotbaliștii tineri, dar că regula U21, pe care formațiile din Superligă sunt obligate să o respecte, nu servește intereselor cluburilor.

Mihai Rotaru se implică în coaliția anunțată de Becali: „Trebuie găsite soluții”

„Urmează să am o întâlnire cu domnul Răzvan Burleanu. Trebuia să o am în ziua meciului cu Belgia, dar am zis că au treburi mai importante cei de acolo. Avem o serie de argumente care nu susțin această regulă, o serie de fapte care au un rezultat negativ.

Știți foarte bine că echipele cu putere financiară mare, cluburile mari, cum sunt CFR, Craiova, Rapid, FCSB, vor încerca să ia cât mai mulți tineri U-21. Iar ei vor avea două variante. Să rămână la lot, dar să nu joace, sau să fie împrumutați.

Ajungem așa la cazurile Rareș Pop, Vulturar și Musi (Pop și Vulturar sunt împrumutați de Rapid la UTA, Musi a fost cedat de FCSB la Petrolul). Sunt fotbaliști care nu vor juca în meciurile directe. Așa se ajunge să dea patronul un «cartonaș roșu». Nu contest că ajută în anumite direcții, dar ar trebui găsite soluții, trebuie găsit un antidot pentru situațiile care ne încurcă.

Cum le dai continuitate jucătorilor care trec de U21? Federația vine și spune că ne ajută să vindem. Atunci lăsați-ne să lărgim și aria de selecție. Să luăm jucători tineri din Africa, din alte țări și să îi vindem. Scopul este de a mări aria de selecție. Doar doi jucători sunt rezultatul locului U21 la echipa națională, Racovițan și Bîrligea. Trebuie să se vină cu o altă soluție”, a spus Mihai Rotaru la Digi Sport.

Gigi Becali anunță un boicot la nivel înalt

Gigi Becali, patronul de la FCSB, a anunțat, luni, că va boicota regula U21 la Supercupa României cu Corvinul Hunedoara, de pe 4 iulie.

FCSB riscă să piardă la „masa verde” primul trofeu al sezonului. În Supercupă, Becali plănuiește să nu bage niciun jucător U21.

Patronul roș-albaștrilor susține că nici în campionat nu vrea să mai folosească jucător care să se încadreze în regula FRF și a declarat că a ajuns la o înțelegere cu Dan Șucu, acționar Rapid, Nelu Varga, patron CFR Cluj, și Mihai Rotaru, finanțator la Universitatea Craiova.

Potrivit lui Becali, cei 4 patroni ai celor mai bogate echipe din Superliga au bătut palma să boicoteze regula U21 sezonul viitor. Ei sunt deranjați că aceasta e în continuare obligatorie, nu opțională. Ar fi vrut ca echipele care folosesc jucător U21 să primească un bonus financiar, însă fără să fie obligate, cum se întâmplă în prezent.

VIDEO Victor Pițurcă: „Dacă rămâneam la Craiova dominam campionatul României ani buni! Rotaru a făcut declarații urâte... Am renunțat la 500.000 de euro ca să plec, nu m-a dat afară!”

Citește și:

Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
Stiri extrasport
Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (24)
ultrasStiinta
ultrasStiinta  •  28 Iunie 2024, 07:33
Postat de kuba pe 27 Iunie 2024, 16:43

Sa fii inffintat in 2013 de PSD la Mogosoaia, sa nu ai drept de joc in cupele europene 2013-2016 dar sa certi pe altii.....mare pqqrostalau!

Să ții cu Dinamo, dar să te dai slu..G…uta lui Mititelu doar ca să învrăjbești pe aici…un Dinamo badea, sau Dinamo din liga a 3-a, sau Dinamo Vitan B..arzesti cu nume închiriat și înființată în același an cu fc uniCACraiova…ce viață tristă… treci la semințe!!

ultrasStiinta
ultrasStiinta  •  28 Iunie 2024, 07:31
Postat de kuba pe 27 Iunie 2024, 21:07

*** zi ma de ce nu ati avut drept de joc in Europa intre 2013-2016? Exact!!! Buahahhaaaaaa

Sluguta…aici nu e pagina lui Dinamo… al..u..guta… du-te la vândut de semințe unde îți e locul..

kuba
kuba  •  27 Iunie 2024, 21:07
Postat de ultrasStiinta pe 27 Iunie 2024, 19:43

Ăla ești! Să minți ca ții cu o *** înființată în 2017, retrogradată, dar în realitate să fii fan ***, sau Dinamo badea sau Dinamo liga 3… aia înseamnă ***

*** zi ma de ce nu ati avut drept de joc in Europa intre 2013-2016? Exact!!! Buahahhaaaaaa

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează