FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA

EXCLUSIV Mihai Rotaru își freacă mâinile: câți bani încasează Craiova pentru jucător

Alex Cicâldău n-a rupt gura târgului în tricoul Galatei / foto: Imago
Alex Cicâldău n-a rupt gura târgului în tricoul Galatei / foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 28 august 2024 20:08 / Actualizat miercuri, 28 august 2024 20:08

Clubul lui Mihai Rotaru primește bonusuri în continuare de pe urma transferului lui Cicâldău la Galatasaray, operațiune încheiată în iulie 2021. Acum e vorba despre ”cozile” legate de traseul european al lui Cim Bom

În urmă cu trei ani, Universitatea Craiova reușea o mutare consistentă în mercato: cedarea lui Alex Cicâldău la Galatasaray pentru 6,5 milioane de euro. Transferul a intrat la vremea respectivă direct pe locul 7 în topul all-time al vânzărilor din Liga 1, dominat de Dennis Man: 11 milioane euro FCSB la Parma, 2020. Iar oltenii profită și acum de efectele tranzacției prin prisma clauzelor din contract.

300.000 euro pentru olteni! Luau 500.000 euro, dacă Galata mergea în grupele Champions League

Astfel, Galatasaray va trebui să vireze acum 300.000 euro către Universitatea Craiova în urma calificării în grupele Europa League. Turcii au ratat marți seara intrarea în grupele Champions League, fiind eliminați în play-off de Young Boys Berna, 0-1 la Istanbul, după 2-3 în deplasare.

Dacă ar fi reușit să treacă de elvețieni și să meargă mai departe în UCL, bonusul pentru Craiova ar fi fost de 500.000 de euro! Otomanii s-au împotmolit însă incredibil pe teren propriu în fața unui ”Ali Sami Yen” precum un vulcan, încheind jocul și cu un om în minus, urmare a eliminării portarului Muslera într-un final înțesat cu incidente pe gazon și în tribune.

Mihai Rotaru își freacă mâinile: câți bani încasează Craiova pentru jucător
Mihai Rotaru continuă să se bucure de efectele transferului lui Cicâldău la Galatasaray

Cicâldău, rateu total la Cim Bom

Galatasaray trebuie să-și îndeplinească mai departe obligațiile din contract față de U Craiova, chiar dacă fotbalistul a fost împrumutat în ultimele două sezoane la Ittihad Kalba (Emirate) și la Konya.

El este în continuare jucătorul lui Galata, până în vara lui 2026. Cicâldău n-a confirmat la Istanbul, unde a acumulat în primul sezon 33 de meciuri și 4 goluri, fără să convingă asupra utilității achiziției lui. Operațiunea a fost încheiată sub mandatul de antrenor al lui Fatih Terim, bun amic cu impresarul lui Alex, Giovanni Becali.

Craiova mai așteaptă un pot: 20% dintr-un viitor transfer!

Universitatea așteaptă cu nerăbdare mai departe cum va soluționa Galata situația lui Cicâldău în actualul mercato. Presa turcă a anunțat recent că ar exista deja un acord pentru un transfer definitiv al românului la Westerloo, în Belgia, numai că sursele gsp.ro indică faptul că mutarea nu mai e de actualitate și a căzut. Ar exista, în schimb, alte piste active pentru Cicâldău.

Dacă Galata va reuși să-l vândă zilele următoare, Craiova va fi și mai favorizată, pentru că deține un procent de 20% din următoarea tranzacție. Prin urmare, dacă turcii l-ar da pentru 3,5 milioane de euro, prețul pe care speră să-l obțină în mercato, Universitatea ar mai pune mâna pe încă 700.000 euro! Adică o adevărată mană cerească pentru olteni, care anul trecut au declarat un deficit al clubului de 5,9 milioane de euro!

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Giovanni Becali, atac devastator împotriva lui Chivu și Chiricheș: „Doi trădători! Nepotul meu îl ducea acasă băut și praf, și pilaf!”
Superliga
Giovanni Becali, atac devastator împotriva lui Chivu și Chiricheș: „Doi trădători! Nepotul meu îl ducea acasă băut și praf, și pilaf!”
FCSB a dat lovitura în 60 de minute! Număr IMENS de abonamente vândute pentru meciurile din Europa League
Europa League
FCSB a dat lovitura în 60 de minute! Număr IMENS de abonamente vândute pentru meciurile din Europa League
Suporterii au luat foc! Noul autocar al lui Dinamo ar fi fostul celor de la FCSB: „Chiar în halul ăsta îți bați joc de noi?”
Superliga
Suporterii au luat foc! Noul autocar al lui Dinamo ar fi fostul celor de la FCSB: „Chiar în halul ăsta îți bați joc de noi?”

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

„N-o spun la modul emoțional!” » Gheorghe Tadici, pe șleau despre Cristina Neagu. A numit 5 capitole la care a excelat și a inclus-o într-un top internațional world-class: „De excepție de la «Mama Natură»”


Comentarii (14)
Unomfoartesimplu
Unomfoartesimplu  •  29 August 2024, 19:46

Pretu' cred ca include si tatuajele... Asa se explica de ce copiii astia cu stiinta fotbalului extrem de limitata se umplu de cerneala; ca sa fie "atractivi" pe pietele straine. Pacat ca e o disproportie grava intre cantitatea de cerneala consumata si cunostintele de fotbal. Mai sunt si aceeia care iti picteaza paparudele cu care apoi produc noi generatii de pietoni fara scoala...

vanboben
vanboben  •  29 August 2024, 17:53

CSU nu o sa primească niciun ban de la Galatasaray! Este exact situația pe care a avut-o FCSB cu Galata în cazul Morutan! Avea aceeași clauza ca și Cicaldau, dar înainte de play of-ul cupelor europene l-a împrumutat la alta echipa! FCSB a apelat la UEFA, dar turcii au avut câștig de cauza pentru ca în momentul în care s-au calificat în grupe, Morutan nu juca la ei! Depinde cum este aceasta clauza în contract!

aspida
aspida  •  29 August 2024, 14:43

Ii ramane Olgutei bani mai multi pentru sindrofii

Vezi toate comentariile (14)
Comentează