FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

Mircea Rednic: "În România ai impresia că se ştie campioana de la început. Nu mai revin în ţară!"

Mircea Rednic, un antrenor respectat acum în Azerbaidjan
Mircea Rednic, un antrenor respectat acum în Azerbaidjan

Articol de GSP - Publicat joi, 19 mai 2011 00:00 / Actualizat joi, 19 mai 2011 13:03

Mircea Rednic se pregăteşte de ultimul meci în Azerbaidjan. Marţea viitoare, echipa sa, Hazar Lankaran, va disputa finala Cupei cu Inter Baku. Antrenorul de 49 de ani nu ştie dacă va continua cu azerii, dar ştie sigur că nu doreşte să mai antreneze în Liga 1 în următorii ani. Ca antrenor în ţară, Rednic a lut campionatul, Cupa şi Supercupa României cu Rapid, în vreme ce la Dinamo a cucerit atît Liga 1, cît şi Supercupa.


- Domnule Rednic, aţi terminat sezonul în Azerbaidjan?
- Da, am încheiat pe poziţia secundă, ne-am îndeplinit obiectivul: calificarea în Europa. Acum ne pregătim de finala Cupei, de marţea viitoare, împotriva lui Inter Baku.

- Şi după aceea reveniţi în România? Se zvoneşte că aţi putea fi numit la Steaua, Rapid...
- Astea sînt doar vorbe, zvonuri. Cei de la Hazar Lankaran mi-au propus deja un nou contract, dar nu le-am dat deocamdată un răspuns pentru că nu ştiu dacă rămîn. Dacă iau Cupa, s-ar putea să mai stau. Vorbim săptămîna viitoare exact. Iar ca să-ţi răspund la întrebare, nu mai vin în România!

- De ce, nu mai vreţi să antrenaţi în Liga 1?
- E exclus acum să mai antrenez în ţară, o să revin poate peste doi, trei ani, acum nu. Pentru că am alte proiecte, vreau să fac altceva. Şi apoi de ce să mă întorc? Am fost la Dinamo, am luat titlul, la Rapid la fel, ce să mai fac?

- Să cîştigaţi campionatul şi cu Steaua.
- Da, ca o paranteză, asta ar fi o provocare. Dar nu mă întorc acum şi deoarece la noi s-a creat impresia că se cunoaşte campioana de la început, plus că sînt greşeli mari de arbitraj care influenţează clasamentul.

- Vi se pare că Oţelul merită titlul de campioană?
- Dacă a luat titlul, înseamnă că aşa a fost să fie. Uitaţi-vă la Urziceni că s-a desfiinţat după ce a luat titlul. Aşa proiect au avut, că echipa nu mai există acum! Aşa a fost conjunctura, interesele, în fine, nu mai vreau să vorbesc despre asta.

- Dar mai aveţi oferte şi din altă parte. Belgia?
- În străinătate eşti respectat, să venţi în Azerbaidjan să vedeţi ce condiţii avem şi cum lucrăm. În Belgia pot să mă întorc oricînd, dar acum nu am posibilitatea să antrenez la o echipă bună, care se bate la titlu. Acolo sînt 3-4 echipe care trag la campionat, restul vor să scape de la retrogradare. În Belgia o să mă întorc la bătrîneţe, cînd mă hotărăsc să mă retrag.

Mircea Rednic spune că nu ar alege cu sufletul, ci cu mintea, dacă ar fi ofertat din ţară!

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont
Superliga
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (16)
luter
luter  •  19 Mai 2011, 18:19

ultimul campionat a fost MASLUIT 100% DE MAFIA PARIURILOR .cei care fac tam-tam o zic la misto ,dar sunt si ei bagati pana la prasele .

craiovean
craiovean  •  19 Mai 2011, 17:45

MAtale stii mai bine, ca ai lucrat in sistem si te-ai descurcat binisor ... sau numai matele n-ai trucat nimic. Ai fost singurul cinstit !!!

nemmo
nemmo  •  19 Mai 2011, 17:10

Si reciproca este la fel de valabila: Romania s-a saturat de Mircea Rednic! La revedere

Vezi toate comentariile (16)
Comentează