FOTBAL  »  Superliga  »  DOSARUL DEZAFILIERII CRAIOVEI

EXCLUSIV Mititelu pierde la Tribunal în dosarul dezafilierii Craiovei! » „Nu intrăm în panică. Vom câștiga la Curtea de Apel. Judecătorii fug de deciziile grele”

Mititelu a devenit în ultimii ani un client al instanțelor
Mititelu a devenit în ultimii ani un client al instanțelor

Articol de - Publicat miercuri, 02 octombrie 2024, 18:32 / Actualizat miercuri, 02 octombrie 2024 18:32

În urmă cu două luni, Adrian Mititelu solicitase la Tribunalul București redeschiderea dosarului în care Mircea Sandu și Dumitru Dragomir fuseseră achitați în 2017. Judecătorii de la TMB i-au respins cererea ca inadmisibilă, dar patronul oltenilor mai are la îndemână calea apelului

O zi nefericită pentru Adrian Mititelu! Tribunalul București a respins solicitarea omului de afaceri de a se redeschide dosarul privind dezafilierea Universității Craiova! Nu e vorba însă despre o sentință definitivă, așa încât patronul oltean poate ataca mai departe printr-un apel în planul său de a răsturna în mod spectaculos povestea care a dus la scoaterea de pe firmament a vechii echipe din Bănie.

Gigi Becali a început turul lăcașurilor sfinte la Salonic » Imagini senzaționale de la pelerinajul patronului de la FCSB + De ce ar vrea să închirieze o biserică
PAOK - FCSB
Gigi Becali a început turul lăcașurilor sfinte la Salonic » Imagini senzaționale de la pelerinajul patronului de la FCSB + De ce ar vrea să închirieze o biserică

Cerere declarată inadmisibilă de TMB

Elementele principale din decizia comunicată de TMB:
“(…) respinge ca inadmisibilă în principiu cererea de revizuire formulată de revizuenţii Fotbal Club U Craiova SA (FC Universitatea Craiova) şi lichidator judiciar Agenţia de Insolvenţă SPRL, FC U Craiova SA prin Moise Mircea şi lichidator judiciar Expert COM SPRL, Peluza Sud, Mititelu Adrian Marin, Mititelu Gigi Adrian, Mititelu Ileana, Mititelu Liana Gabriela şi Preoteasa Gigel cu privire la sentinţa penală nr. 1461/13.06.2016 pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală în dosarul nr. 9319/3/2014, modificată prin decizia penală nr. 887/15.06.2017 a Curţii de Apel Bucureşti. (…) obligă fiecare revizuent la plata sumei de 200 de lei cu titlul de cheltuieli de judecată. Onorariul apărătorului din oficiu se va avansa din fondurile Ministerului Justiţiei”.

Mititelu pierde la Tribunal în dosarul dezafilierii Craiovei! » „Nu intrăm în panică. Vom câștiga la Curtea de Apel. Judecătorii fug de deciziile grele”
Adrian Mititelu a suferit o înfrângere la primul termen din dosarul dezafilierii Craiovei

Cheia dosarului: cererea FRF de a dezafilia U Craiova abia în aprilie 2024

La începutul lunii august, Adrian Mititelu apelase la o cale excepțională de atac, revizuirea, pentru a repune pe rol dosarul dezafilierii Craiovei. E o operațiune gestionată de FRF în 2011 și încheiată în iunie 2017 la Curtea de Apel, care-i achitase definitiv pe Mircea Sandu și Dumitru Dragomir. Cei doi fuseseră trimiși în judecată de DNA pentru abuz în serviciu, folosirea influenţei ori autorităţii pentru a obţine pentru sine sau pentru altul bani, bunuri sau foloase necuvenite și sustragere de bunuri sub sechestru.

Acum, Mititelu solicitase redeschiderea dosarului în urma unui episod neașteptat: într-o Adunare Generală ținută cu mare discreție în aprilie 2024, FRF a cerut TMB dezafilierea mai multor cluburi, cu Universitatea Craiova în cap de listă! Asta în condițiile în care federația susținuse încă din perioada lui Mircea Sandu că vechea grupare a lui Mititelu fusese deja dezafiliată din momentul litigiului din urmă cu circa un deceniu.

Mititelu pierde la Tribunal în dosarul dezafilierii Craiovei! » „Nu intrăm în panică. Vom câștiga la Curtea de Apel. Judecătorii fug de deciziile grele”
Universitatea Craiova, prima pe lista de dezafilieri înaintată de FRF

Decizia de la Înalta Curte alimentează planul lui Mititelu

Iar avocații lui Mititelu s-au bazat acum pe o prevedere legală care arată că revizuirea se poate decide dacă apar elemente noi, necunoscute la momentul inițial și apte de a conduce la o altă soluție decât cea existentă.

În plus, apărătorii au luat în calcul un Recurs în Interesul Legii (RIL) emis de Înalta Curte la sfârșitul lui 2023, cu efecte asupra ”cazului U Craiova”.
Pe scurt, conținutul: federațiile au obligația de a înregistra la Tribunal orice modificare de act constitutiv și la nivelul membrilor afiliați. Or, FRF n-a mai efectuat din 2002 niciun demers de înregistrare în Registrul Federațiilor de la TMB în ceea ce privește mișcările prin afilieri/dezafilieri și modificările structurilor de conducere!

„Mai deschidem o revizuire pe motiv de utilizare a unor documente false”

„Dacă se aplică legea așa cum trebuie, acum nu mai au nicio scăpare Sandu și Dragomir. Sunt oameni în vârstă, nu le doresc răul, la pușcărie e greu. Dar nu vor mai avea cum să evite închisoarea. Au făcut mult rău, cu premeditare. Și n-au nici acum vreo remușcare. Amândoi au acționat fără scrupule, dorindu-și să ne producă dispariția. Suntem și în interiorul termenului de prescripție, scadent în 2027. Prin urmare, n-ar exista niciun impediment în admiterea revizuirii și rejudecarea dosarului”, puncta Mititelu pentru gsp.ro în urmă cu două luni, când pornea noul front în disputat cu FRF.

După decizia de azi, nu și-a pierdut însă speranța: ”E o decizie prea complicată pentru Tribunal. Sunt convins că vom câștiga la Curtea de Apel. Din ce am văzut, majoritatea spețelor pe revizuire sunt acceptate la Apel, nu la Tribunal. Judecătorilor de la TMB le e teamă să dea decizii grele. Oricum, sunt pe agendă trei dosare de revizuire. Și vom mai deschide unul, pentru folosirea de documente false, ceea ce a utilizat federația în procedurile de excludere abuzivă a Universității Craiova. Pe ramura asta o vor avea și mai grav. Veți vedea!”.

Mititelu pierde la Tribunal în dosarul dezafilierii Craiovei! » „Nu intrăm în panică. Vom câștiga la Curtea de Apel. Judecătorii fug de deciziile grele”
Adrian Mititelu continuă lupta cu FRF, deschisă în epoca lui Mircea Sandu și Dumitru Dragomir

Adrian Mititelu: „N-au cum să scape, credeți-mă!”

Mititelu mai amintește că „există, în plus, un dosar similar la CEDO, pe care așteptăm pronunțarea. Va fi un nou motiv de revizuire dacă vom câștiga acolo. E o decizie nedreaptă acum la Tribunal, dar mergem cu încredere mai departe. Rămân la convingerea că n-au realmente cum să scape!”.

El invită în final ”să nu faceți o confuzie cu legalitatea mandatului lui Burleanu, care reprezintă alt dosar. Și acolo vom învinge în instanță, pentru că lucrurile sunt mult prea evidente ca să mai fie acoperite de instanțe”.

Istoricul întregului caz

• iulie 2011 – Comitetul Executiv FRF decide dezafilierea provizorie a Universității Craiova, cu 10 voturi pentru și două abțineri (Marius Stan, Marian Pălărie – reprezentant fotbal feminin)

• mai 2012 – Adunarea Generală FRF validează hotărârea CEx și confirmă dezafilierea oficială a clubului din Bănie (168 voturi pentru, 18 abțineri, 5 împotrivă)

• iunie 2013 – DNA îi trimite în judecată pe Sandu și Dragomir pentru abuz în serviciu, folosirea influenţei ori autorităţii pentru a obţine pentru sine sau pentru altul bani, bunuri sau foloase necuvenite și sustragere de bunuri sub sechestru (39 jucători au plecat liberi de contract, deși Fiscul pusese poprire pe contractele lor pentru recuperarea unei datorii de 16 milioane lei).

• iunie 2016 – Mircea Sandu și Dumitru Dragomir sunt condamnați în primă instanță de Tribunalul București: 3 ani cu suspendare, 3 luni de muncă în folosul comunității, 80.000 lei amendă. În plus, FRF și LPF amendate penal cu 370.000 lei. Adrian Mititelu ar trebui să primească compensații în valoare de circa 220 milioane euro, suportate în solidar de Sandu, Dragomir, FRF și LPF.

• iunie 2017 – Sandu și Dragomir sunt achitați la Curtea de Apel, decizie definitivă. Sentința vine ca urmare a unei hotărâri proaspete a Curții Constituționale (405/2017), prin care se dezincrimina abuzul în serviciu prin încălcarea de legislație secundară (statut FRF), inferioară celei primare (lege, ordonanță).

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Știm ora când se joacă Simona Halep - Anna Blinkova, al doilea tur la WTA Hong Kong
Tenis
Știm ora când se joacă Simona Halep - Anna Blinkova, al doilea tur la WTA Hong Kong
Gabi Torje, prezentat oficial! Ciolan l-a convins să semneze: „Face eforturi mari”
Liga 2
Gabi Torje, prezentat oficial! Ciolan l-a convins să semneze: „Face eforturi mari”
„Mi-a adus aminte de problema Simonei Halep”. Kim Clijsters, comentariu în emisiunea lui Andy Roddick despre subiectul zilei în tenis
Tenis
„Mi-a adus aminte de problema Simonei Halep”. Kim Clijsters, comentariu în emisiunea lui Andy Roddick despre subiectul zilei în tenis

La câți bani a renunțat Ianis Hagi pentru a fi reprimit în lotul lui Rangers

CSA Steaua sau FCSB?! » Candidatul Mircea Geoană, reacție explozivă în studioul GSP: „Eu asta aș prefera”


Comentarii (3)
ultrasStiinta
ultrasStiinta  •  02 Octombrie 2024, 19:36

Nu-mi vine sa cred cat de lipsit de orice urma baga de inteligenta e acest infractor (fost arestat)! Ar trebui sa il dea toti in judecata pentru toate idioțeniile prin intermediul cărora cauzează pagube statului!!! ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Razvan
Razvan  •  02 Octombrie 2024, 19:14

Miti nu intelege 1 lucru, sau ii naiv, tot tribunalu ii subordonat politic, iar federatia are sustinere politica. Daca s ar judeca in alta tara, da asa, nu ca n are dreptate, da i mafia care distruge tara, si fotbalu

fibra
fibra  •  02 Octombrie 2024, 19:14

Cererea a fost semnata de o caserola de mititei,dar aveau termenul expirat. Procesomani de "meserie"!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează