FOTBAL  »  Superliga  »  HERMANNSTADT - UNIVERSITATEA CRAIOVA

Universitatea Craiova, protest la meciul cu Hermannstadt » Toate detaliile despre absența lui Mitriță: amenințare la adresa FRF

Articol de - Publicat vineri, 12 iulie 2024 21:17 / Actualizat vineri, 12 iulie 2024 23:35

Universitatea Craiova a cerut FRF să joace în campionat cu Alexandru Mitriță în locul jucătorului eligibil U21, Marian Danciu, pentru a se putea pregăti în vederea sezonului de Europa, însă a primit răspuns negativ astăzi. În formă de protest, oltenii nu l-au introdus titular pe starul Băniei contra lui Hermannstadt, scor 0-0, amenințând FRF cu judecata. GSP are detaliile situației. Mitriță a fost introdus în minutul 60.

Universitatea Craiova începe noua ediție în această seară, în deplasare, cu Hermannstadt. Dar este un debut cu scântei! Nu cu adversarul din teren, ci o luptă ce tinde să devină la baionetă cu FRF.

Universitatea Craiova a vrut ca Alex Mitriță să fie folosit în locul lui Marian Danciu, a trimis adresă către FRF

GSP are toate detaliile. Clubul din Bănie a trimis ieri o adresă către FRF prin care solicita o derogare, practic, în perspectiva pregătirii traseului european pentru gruparea alb-albastră. Mai exact, un detaliu legat de regula U21, impusă de forul federal. Despre subiect a scris și Fanatik.

Astfel, juveții au transmis că doresc ca Alex Mitriță, starul Craiovei, să fie folosit, exclusiv, în locul lui Marian Danciu, eligibil U21, în meciurile din campionat. Întrucât pe plan european nu există aceeași condiționare ca în Liga 1, vizavi de folosirea unui fotbalist U21.

Universitatea Craiova voia să-l folosească doar pe Mitriță în locul lui Danciu, în partidele de campionat. Dacă, din diverse motive, Mitriță nu ar fi evoluat, atunci ar fi fost folosit fotbalistul eligibil U21, Danciu.

Oltenii consideră abuzivă regula U21 impusă de FRF, apreciind, printre altele, că dă peste cap planurile formației în perspectiva evoluției din cupele europene, Universitatea fiind calificată în turul II preliminar al Conference League.

Memoriul la FRF a fost conceput astfel: „Dorim o excepție temporară pentru echipa noastră pentru a-l putea utiliza pe Alexandru Mitriță în locul lui Marian Danciu pentru a pregăti competiția europeană, UEFA Conference League.

(...) Dacă nu ne vom califica în faza grupelor Conference League, având în vedere regula abuzivă privind regula U21 impusă de dumneavoastră, ne vom rezerva dreptul de a vă acționa în instanță!

Și vom cere ca despăgubiri sumele cuvenite pentru o eventuală calificare ratată, pentru aplicarea abuzivă a regulamentului”.

Răspunsul FRF a sosit azi, Universitatea Craiova „contraatacă” printr-un protest, pentru început

Forul federal a respins propunerea Craiovei, înștiințând gruparea printr-o scrisoare oficială. Drept urmare, pentru început, clubul din Bănie protestează prin neintroducerea titular a lui Mitriță la Sibiu. Și joacă în primul „11” cu Danciu.

Doar că oltenii vor continua disputa de la distanță cu FRF, urmând să treacă la alte fapte, cât de curând.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
După victoria în fața lui David Popovici și recordul mondial la 100 metri liber, chinezul Pan Zhanle și-a stabilit un nou mega obiectiv
Jocurile Olimpice
După victoria în fața lui David Popovici și recordul mondial la 100 metri liber, chinezul Pan Zhanle și-a stabilit un nou mega obiectiv
Mircea Lucescu, primul amendament la națională » Pe cine a cerut în noul staff
Nationala
Mircea Lucescu, primul amendament la națională » Pe cine a cerut în noul staff
Mama Sabrinei Voinea a luat o DECIZIE-ȘOC, după scandalul din finala de la sol: „Noi, astăzi, aici am întrerupt gimnastica. Atât am putut suporta!”. Imaginile prin care îi contrazice pe arbitri
Jocurile Olimpice
Mama Sabrinei Voinea a luat o DECIZIE-ȘOC, după scandalul din finala de la sol: „Noi, astăzi, aici am întrerupt gimnastica. Atât am putut suporta!”. Imaginile prin care îi contrazice pe arbitri

Pe ce loc este România în clasamentul medaliilor la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

Ce se întâmplă când un sportiv refuză medalia la Jocurile Olimpice » Două cazuri celebre în istorie


Comentarii (37)
kuba
kuba  •  14 Iulie 2024, 13:05
Postat de Dodeliniho pe 13 Iulie 2024, 08:38

Craiova este încă în anul trecut! Încă trebuie să schimbăm mulți jucători, și adus neapărat un jucător ca Cicâldău să îl ajute pe Mitriță dacă mai rămâne. Gâlcă trebuie musai sa renunțe la uni jucători ca să poată sa facă alta echipă. I van chiar dacă nu a jucat Mitriță a fost slab frate, pase la colici nu ajungeau. Din nou pase, pase și iar pase apoi în spate. Bai nu mai faceți asta, presați și nu va lăsați presați. Tot auzeam ca au jucători care nu joacă, pai și ce. Adversari de aseară aveau mari jucători? Treziți-vă! Craiova am mai spus-o și o repet. Trebuie sa scape de jucători care nu mai merg fiind plictisiți. Ce dracu, facem ceva sa te bați la Craiova sau dam din nou pase în spate? Cum vrei campionate cu pase în spate și un egal. Deja ați început cu stângul. Ne trebuie agresivitate, asta nu este Craiova. Craiova fim totdeauna dribla și era agresivă. Azi Craiova este pisică și nu leu, iar asta este grav. Cu ce este acuma, nici anul asta nu avem șanse la campionat. A trecut CFR în față, nu ii mai prinzi cred ca la Craiova trebuie dați afară uni jucători, și aduși oameni care pot pune presiune. Fără ea nu poți face nimic. Sa te domni e o echipă mică nu este de bine

Plangi decent, mogosene!

kuba
kuba  •  13 Iulie 2024, 19:59
Postat de Dodeliniho pe 13 Iulie 2024, 08:06

Vere iar nu ți-ai luat pastilele și stai pe internet. Parca unchiul ți-a interzis telefonul ca îți afectează creierul și evoluează boala. Stai dracu în banca ta și comentează la Unica ca ai rămas în ani 90. Degeaba ai o grămadă de ani, dacă mintea nu te duce, rămâi în trecut. Mai ieși din casă și nu te mai băga tu în astea. Ilegal este ceea ce ai făcut și tu când ai fost arestat. Și uitați că rotaru încă nu a fost la pușcărie, deci este în ordine dragilor. Poate ii da dreptate un judecător, dar nu o mie. Ia-ți pastilele și treci în viitor. Trecutul a fost mai frumos, dar viitorul este destul de schimbat

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

doritor
doritor  •  13 Iulie 2024, 15:17

Regula „UNDER 21”e o ideie proasta printre multe alte idei la fel gresite. Intr-un loc cu bani privati si chiar din primarii n-ai cum sa vii tu politruc cu tupeu sa impui sub forma de ordin tot ce ai vazut pe la altii din strainatate. Footbalul romanesc a avut succese in campionate de 18 echipe insotite de echipe de tineret care sa fie piata de cumparat de oricare echipa din tara.

Vezi toate comentariile (37)
Comentează
Close