FOTBAL  »  Superliga  »  DELEGARE

A intervenit Becali? Istvan Kovacs, delegare-ȘOC, după ce a arbitrat Barcelona - PSG » Nu a mai fost trimis la FCSB - Rapid

Articol de - Publicat vineri, 19 aprilie 2024 10:41 / Actualizat vineri, 19 aprilie 2024 11:31

Schimbare de ultimă oră. Istvan Kovacs va arbitra până la urmă partida Poli Iași - Voluntari, partidă crucială din play-out-ul Superligii. Duelul are loc sâmbătă, 20 aprilie. Marți, „centralul” a arbitrat Barcelona - PSG 1-4, duel din sferturile Ligii Campionilor. Kovacs va rămâne astfel fără să fi arbitrat vreun meci al roș-albaștrilor în acest sezon!

Miercuri, sport.ro anunțase faptul că Istvan Kovacs va conduce la centru FCSB - Rapid, în etapa 5 a play-off-ului Superligii. Vineri, FRF a anunțat delegările pentru partidele din etapa 5 a play-off-ului/play-out-ului, iar arbitrul nu apare la derby, va conduce un meci extrem de important în lupta pentru evitarea retrogradării.

Delegări CCA: FCSB - Rapid va fi arbitrat până la urmă de Marcel Bîrsan. Istvan Kovacs apare la Poli Iași - Voluntari

Așadar, derby-ul dintre FCSB și Rapid va fi arbitrat de Marcel Bîrsan. Radu Petrescu va fi arbitru VAR, iar Badea Marius AVAR.

Ultimele patru derby-uri dintre FCSB și Rapid au fost arbitrate de Ovidiu Hațegan, Sebastian Colțescu (2) și Horațiu Feșnic.

„El e, mă?”  » Imagini fabuloase cu Dorinel Munteanu imediat după calificarea în finala Cupei României Betano
OȚELUL - U CLUJ 2-1
„El e, mă?” » Imagini fabuloase cu Dorinel Munteanu imediat după calificarea în finala Cupei României Betano

Istvan Kovacs arbitrează Poli Iași - Voluntari după Barcelona - PSG

Kovacs va fi la centru la o partidă extrem de importantă în lupta pentru evitarea retrogradării. Poli Iași este pe 14, al doilea loc ce asigură prezența la barajul de menținere în Superliga, cu 18 puncte. De cealaltă parte, Voluntari este pe 12, primul loc ce asigură salvarea, cu 21 de puncte.

A1 va fi Vasile Marinescu și A2 Danșa Ciprian Florin. Claudiu Marcu este arbitru VAR, iar AVAR Radu Ghinguleac.

Ținând cont de faptul că arbitrul a condus la centru marți duelul dintre Barcelona și PSG, delegarea surprinde. Iași - Voluntari este un meci important din play-out-ul Superligii, însă este departe ca impact față de meciul din sferturile Ligii.

Arbitrul are în total 6 meciuri în acest sezon de Champions League, un meci în Europa League și alte două în preliminariile UCL. Kovacs a ajuns la 22 de meciuri în Champions League (grupe + fazele eliminatorii) după Barcelona - PSG. Cel mai tare duel arbitrat de român a fost Manchester City - Real Madrid, 4-3, în semifinalele sezonului 2022-2023.

Xavi, antrenorul Barcelonei, a fost extrem de acid la adresa lui Istvan Kovacs după Barcelona - PSG. Tehnicianul catalanilor l-a criticat în termeni extrem de duri pentru prestația avută. Concret, Xavi i-a reproșat faptul că l-a eliminat gratuit pe Araujo în minutul 29 și penalty-ul dictat pentru francezi în repriza a doua.

Presa internațională nu a fost de acord cu criticile lui Xavi și i-a acordat note de trecere „centralului” de la Poli Iași - Voluntari.

Gigi Becali, tiradă la adresa lui Istvan Kovacs în septembrie 2023

Anunțat inițial la FCSB - Rapid, Kovacs nu va fluiera sâmbătă pe Arena Națională, spre bucuria lui Gigi Becali, patronul roș-albaștrilor. De altfel, acest sezon este fără precedent: Istvan nu a fost delegat deloc la vreun meci al roș-albaștrilor!

Becali l-a criticat extrem de dur pe Kovacs în septembrie 2023, după un CFR - Petrolul 1-0. Atunci, arbitrul le-a refuzat două lovituri de pedeapsă prahovenilor. După ce a cerut, ironic, ca CCA să-l delege pe Kovacs și la meciurile celor de la FCSB, Gigi Becali a solicitat ca UEFA să investigheze dacă centralul a ignorat recomandarea VAR după ce Ajeti a intrat tare la Pedro, în minutul 48 al partidei de atunci.

„Așa ceva... S-au mai văzut lucruri de când e VAR-ul, dar acum au fost două penalty-uri clare. A văzut când portarul, la Musi, vine și îl împiedică. Nu mai avea nevoie de VAR. Controla totul. 

În mod normal ar trebui acum să îți fie rușine să ieși pe stradă! Trebuie să ai tupeu să mai ieși pe stradă sau să mai pui fluierul în gură dacă ai și VAR și nu dai două penalty-uri. 

Nu am cuvinte să cataloghez ce a făcut el. Dacă se demonstrează că nu a ținut cont de VAR, atunci se poate face o anchetă. E penal! E chestiune de pușcărie! Ce să mai zici? Nu mai! Credeți că UEFA doarme? 

Nu poate să facă așa ceva dacă nu îl pune cineva, care îl susține. Dar nu Burleanu, aici cred că e Vassaras. Burleanu nu cred că e genul de om care să facă așa ceva. Ne scapă ceva. Ce s-a întâmplat e ceva de film. Nu știu... E posibil să fie ceva, dar nu știu. Dacă știam, spuneam. Nu există să facă așa ceva fără susținere. Nu ai cum să faci așa ceva cu VAR! Nu ai cum!”, a spus Gigi Becali pentru Prosport, în septembrie 2023.

Ultimul meci al lui FCSB arbitrat de Kovacs a fost în sezonul trecut, aprilie 2023, CSU Craiova - FCSB 1-2. Oltenii au primit atunci două penalty-uri.

Match Quiz FCSB - Rapid

Ești expert în Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul FCSB - Rapid și câștigă premiile puse în joc!

Citește și alte știri:

Mizele uriașe din finala Cupei României Betano » Pentru ce joacă Oțelul și Corvinul + Hunedorenii au anunțat deja ce vor face cu sutele de mii de euro, dacă vor lua trofeul
FINALA
Mizele uriașe din finala Cupei României Betano » Pentru ce joacă Oțelul și Corvinul + Hunedorenii au anunțat deja ce vor face cu sutele de mii de euro, dacă vor lua trofeul
Ce a reclamat Răzvan Lucescu, după eliminarea din Conference League: „Toate detaliile au fost în favoarea lor”
PAOK Salonic
Ce a reclamat Răzvan Lucescu, după eliminarea din Conference League: „Toate detaliile au fost în favoarea lor”

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (24)
mehigh_ms
mehigh_ms  •  20 Aprilie 2024, 03:50
Postat de Catalynn_18 pe 19 Aprilie 2024, 15:51

Ai dreptate, mâine joacă Steaua București … avem meci la Târgoviște de la 11, cu Chindia. Nu cred ca vor fi 50000 de steliști la meci cum nu cred ca vor fi nici rapidiști care sa ne onoreze cu prezența. ***

aveti doar un meci amical!!!!!!

fabulos
fabulos  •  19 Aprilie 2024, 22:24
Postat de Valorosulll97 pe 19 Aprilie 2024, 14:33

salut ,cred ca ai fost printre cei 200 de norocosi de la ultimul meci de liga 2 cu progresul spartac,a fost o atmosfera memorabila intr-adevar,vezi ca maine joaca Steaua Bucuresti,o sa fie doar 50.000 de stelisti si 1000 de rapidisti,invata cantecele pentru campionatul nr 27 din istorie,spor la invatat :)

Cu cine a jucat Progresul Spartac în acel meci? De ce merg rapidistii la meciul Stelei?

lefter_popescu
lefter_popescu  •  19 Aprilie 2024, 22:05
Postat de nefertem pe 19 Aprilie 2024, 13:31

E simplu, ultimul obiectiv pentru fecesebe sezonul asta e sa-i bata pe Rapid, si cel mai simplu se poate atinge alaturi de Birsan. Daca anii trecuti macar se incerca a se ascunde cumetriile si aranjamentele, anul asta sunt pe fata: jucatori care nu joaca doar impotriva fecesebeului, se apropie o echipa la 4 puncte trimiti mascatii peste conducatori si galerie etc.

Amice, deja asistam la meciuri în liga lui Gigi Bekalj . Incepand cu nea Ciolacu și terminand cu Bricheta Diaconu cu toți îndeplinesc poruncile omenitului cu origini albaneze.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează