FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Gabriel Moura a rupt tăcerea după despărțirea de Dinamo: „Respect doar din partea fanilor. Visul meu nu a fost îndeplinit total, eu asta voiam, să fie clar!”

Gabriel Moura s-a despărțit de Dinamo și a rupt tăcerea
Gabriel Moura s-a despărțit de Dinamo și a rupt tăcerea

Articol de - Publicat luni, 22 iulie 2024 21:52 / Actualizat luni, 22 iulie 2024 23:15

Fundașul dreapta Gabriel Moura, 36 de ani, ar fi dorit să continue în tricoul alb-roșu, însă nu a mai fost în planurile de viitor ale echipei. Jucătorul a avut o reacție sinceră la despărțire, explicându-le suporterilor situația din punctul său de vedere.

Gabriel Moura (36 de ani) nu mai este jucătorul lui Dinamo. Oficial, de luni, când clubul a anunțat despărțirea de fundașul dreapta prin intermediul rețelelor de socializare. Neoficial, nu a mai intrat în planurile clubului, cu toate că a fost ținut în stand by inclusiv până astăzi!

Conform informațiilor GSP, fotbalistul a plecat în vacanță cu gândul și cu promisiunea că i se va oferi un nou angajament. De aceea el și-a lăsat lucrurile la București, cu crezând că își va continua contractul cu Dinamo. Era deschis oricărei discuții, doar că rezolvarea situației s-a amânat o perioadă.

A revenit în Capitală, a luat masa cu oficialii „câinilor”, i s-a spus că se încearcă întinerirea lotului, el a transmis că este dispus la orice fel de concurență, așteptând ceva concret. Până când clubul a anunțat despărțirea! Atașând un comunicat plin de aprecieri. „De bine”.

Gabriel Moura, al doilea cel mai vechi străin din istoria lui Dinamo. Se poate întoarce ca adversar!

Moura este al doilea străin cu cele mai multe meciuri jucate din istoria clubului, 94, după Sulejman Demollari (100). „Câinii” nu s-au mai bazat pe serviciile lui în acest sezon, ba chiar i-au adus și înlocuitor. Este vorba despre Maxime Sivis (26 de ani). Cristian Costin (26 de ani) a fost fundașul dreapta utilizat de Zeljko Kopic (46 de ani) în meciurile cu CFR Cluj și Petrolul.

Moura a evoluat pentru Dinamo și în sezonul 2021-2022, primul din istorie în care a retrogradat în Liga 2. Deși cei mai mulți dintre jucători au părăsit „corabia”, Gabriel Moura a rămas și a contribuit la revenirea rapidă a „câinilor” în Superliga.

Acum, sud-americanul este liber de contract. A irosit câteva oportunități, așteptând după Dinamo, dar nu este exclus să revină în Superliga! Ca adversar al roș-albilor, el fiind în atenția mai multor echipe.

Gabriel Moura, sinceritate debordantă: „Eu voiam să continuu la Dinamo. Mi se oferise un contract, nu a depins de mine”

Chestionat de Gazeta Sporturilor vizavi de subiectul plecării sale, Gabriel Moura a dorit să lămurească situația.

„În primul rând, vreau să spun că las niște suporteri fantastici în urmă. Pentru mine a fost o onoare să îmbrac tricourile lui Dinamo. Din păcate, întreaga poveste nu a fost scrisă, iar visul meu nu a fost îndeplinit total.

Dar părăsesc Dinamo cu capul sus, am făcut tot ceea ce a depins de mine ca să obținem cele mai bune rezultate. M-am luptat în fiecare meci. Toate mesajele suporterilor dinamoviști mi-au ajuns la suflet. Am simțit respect din partea lor, ceea ce nu am resimțit din partea tuturor de la Dinamo! Nu vreau polemică, dar adevărul este că eu aș fi vrut să continuu la Dinamo.

Aș fi acceptat să fiu și a treia opțiune pe post, dar să mi se dea ocazia să lupt pentru locul meu. Am văzut că domnul Kopic a spus într-un interviu că mi-a oferit un loc în staff-ul său. Păi, cum vine asta? Andrei Nicolescu îmi oferise un contract înaintea finalului campionatului.

Nu s-a materializat, nu știu ce detalii au fost, nu a depins de mine. Mulțumesc, Dinamo și dinamoviști, pentru tot!

94de meciuri a adunat Moura pentru Dinamo, marcând un gol, bifând și trei assist-uri

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Scene revoltătoare la finalul meciului Kosovo - România! Radu Drăgușin a luat atitudine
Nationala
Scene revoltătoare la finalul meciului Kosovo - România! Radu Drăgușin a luat atitudine
Mircea Lucescu, după debutul perfect la naționala României: „Ei 3 au fost senzaționali!”
Nationala
Mircea Lucescu, după debutul perfect la naționala României: „Ei 3 au fost senzaționali!”
Haos sub ochii vedetelor din Premier League » Doar militarii înarmați au putut opri furia fanilor, după ce naționala lor a suferit un eșec istoric
Campionate
Haos sub ochii vedetelor din Premier League » Doar militarii înarmați au putut opri furia fanilor, după ce naționala lor a suferit un eșec istoric

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (8)
creeperno534
creeperno534  •  23 Iulie 2024, 22:40

Kopic l-a vrut in staff

Final_Judge
Final_Judge  •  23 Iulie 2024, 10:39

Gabi trebuia pastrat in staff. I se putea asigura un curs de preparator fizic, antrenor cu fundasii, antrenor extreme, se putea gasi un loc util pt el. Chiar imi pare rau ca nu i s-a oferit sansa, pe mai departe, sa ajute clubul. viitorul n-a intrat, insa, in sac. Daca isi ia o licenta pro cred ca poate fi util clubului in staff.

Pescarualex
Pescarualex  •  23 Iulie 2024, 10:34
Postat de EduardApostol pe 23 Iulie 2024, 08:58

Este corect gramatical. O zi bună!

După gramatica de la Spiru. După DEX, este " eu continui".

Vezi toate comentariile (8)
Comentează