FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - DINAMO

EXCLUSIV E „nașul” Rapidului din tabăra lui Dinamo și mizează pe un nou succes al „câinilor”: „Batem cu 3-2! Dacă ar fi fost român, Lennon era deja demis”

Dinamo - Rapid, etapa 23 din Superliga (foto: Raed Krishan/GSP)
Dinamo - Rapid, etapa 23 din Superliga (foto: Raed Krishan/GSP)

Articol de - Publicat duminica, 18 august 2024 11:41 / Actualizat duminica, 18 august 2024 12:28

Pentru Marius Alexe, Rapidul a fost victima preferată din Liga 1: 6 goluri în 10 confruntări directe. Fostul atacant al lui Dinamo e convins că alb-roșii își pot continua și în Giulești startul foarte bun de sezon.

  • Rapid - Dinamo este programat astăzi, de la ora 21:30, liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Prima Sport 1 și Digi Sport 1.

Marius Alexe, 34 ani, a fost un coșmar pentru Rapid, indiferent că a evoluat la Dinamo sau la Astra. A marcat de șase ori împotriva giuleștenilor, rivalul din România împotriva căruia a înscris cele mai multe goluri.

S-a întâmplat inclusiv la succesul cu 3-0 de lângă Grant, în urmă cu un deceniu, de când datează ultima victorie a ”câinilor” în fieful alb-vișiniu. Au înscris atunci Cordoș, Alexe și Bărboianu (penalty) în fața unui adversar, e drept, cu mari probleme financiare, spre dezintegrare. Azi, Alexe conduce Academia Udinese din București și se apleacă spre derby-ul de diseară dintre Neil Lennon și Zeljko Kopic.

Lui Marius Alexe i-a mers mereu bine împotriva Rapidului

- Marius, septembrie 2014, Rapid – Dinamo 0-3, ultima victorie a “câinilor” în Giulești, cu un gol marcat chiar de tine. Îți mai amintești acel moment?
- Sigur! Cu mare plăcere! N-am cum să uit meciurile cu Rapidul, la modul general, pentru că mi-a mers bine mereu împotriva lor. Cred că e adversarul din Liga 1 contra căruia am înscris cele mai multe goluri. A fost victima mea preferată. În 2014, ei nu erau însă într-o situație foarte bună, au evoluat cu mulți tineri și a fost un succes destul de facil pentru Dinamo. Indiferent de context, toate jocurile cu Rapid erau foarte motivante, iar atmosfera captivantă din Giulești te încărca și mai tare. Îți doreai și mai mult să marchezi, să câștigi.

- Ce alte momente cu Rapidul ți-au mai rămas în memorie?
- Am debutat în prima divizie cu două goluri împotriva Rapidului, în tricoul Astrei, unde mă împrumutase Dinamo. A mai fost un 2-1 pe Arena Națională, când Pancu a deschis scorul, iar apoi am marcat eu iarăși de două ori. Am înscris și la altă partidă în Giulești, în afara acelui 3-0 din 2014. S-au adunat destule!

E „nașul” Rapidului din tabăra lui Dinamo și mizează pe un nou succes al „câinilor”: „Batem cu 3-2! Dacă ar fi fost român, Lennon era deja demis”
Marius Alexe (34 de ani), câștigător al Cupei și Supercupei României în tricoul lui Dinamo, speră ca în viitor să facă parte din istoria „câinilor” și din postura de tehnician.

„Dinamo e favorită, m-a impresionat până acum”

- Cum crezi că vor sta lucrurile diseară?
- Dacă vorbim de forma de moment, Dinamo mi se pare favorită. M-au impresionat până acum. E mai omogenă, mai închegată, stăpânesc episoadele de posesie. Individual însă și la nivel de cotă de piață, Rapidul stă mai bine. Dar e o echipă care n-a înțeles probabil deocamdată ideile noului antrenor. Sistemul cu trei fundași e complicat, puține echipe în Europa îl abordează și-l stăpânesc. Arată interesant pe foaie, dar transpunerea lui pe gazon e sensibilă.

- Pentru Neil Lennon ar putea fi fatal un insucces cu Dinamo. Cum ți se pare mandatul lui?
- E o presiune mare, dar pare destul de liniștit. Are o mare experiență, știe să gestioneze probabil astfel de momente mai delicate. Cu siguranță a mai trecut în carieră, și ca jucător, și ca antrenor, prin perioade la fel de inconfortabile, așa că stăpânește cum să meargă mai departe. E clar însă că stă sub amenințarea rezultatului.

E „nașul” Rapidului din tabăra lui Dinamo și mizează pe un nou succes al „câinilor”: „Batem cu 3-2! Dacă ar fi fost român, Lennon era deja demis”
Neil Lennon are un start slab de sezon la Rapid

- Și la adăpostul unui contract generos, aproape 1,5 milioane de euro pe două sezoane, el și staff-ul lui!
- Antrenorii importanți știu să-și adauge tot felul de clauze protectoare, iar cluburile acceptă. E adevărat că e nevoie de răbdare pentru a construi ceva nou, dar sunt convins că, dacă acum era un antrenor român, sută la sută ar fi fost deja demis. În România nu suntem așa de naționaliști, nu dăm credit serios copiilor și tinerilor noștri, propriilor tehnicieni. Invers, noi, când mergem afară, trebuie să demonstrăm în fiecare clipă că suntem mai buni decât localnicii, la toate nivelurile.

Rapidul e o echipă cu jucători de calitate, dar au nevoie de un rezultat și un meci care să-i deblocheze. Le trebuie o victorie, o partidă consistentă pentru a se repune pe linia de plutire. Acum e o atmosferă foarte tensionată și din cauza situației din clasament, și ca urmare a jocului neplăcut ochiului

- Marius Alexe

„Rapidul s-a grăbit cu Cîrjan, un mare plus pentru Dinamo”

- Cu ce te-a impresionat Dinamo până acum?
- Prin coeziunea creată. Sezonul trecut, erau jucători aflați în primele șase-opt luni de contract. Acum s-a depășit un an de când sunt împreună și echipa arată complet altfel. Arată intensitate, stau bine și pe momentele defensive, și pe cele ofensive, exercită o presiune constantă, nu lasă adversarul să gândească prea mult. La fel, pare că au cel mai bun joc de posesie în Liga 1 în acest moment. Se văd automatismele, cad și golurile, cea mai prolifică formație la ora actuală.

7 selecțiila naționala României a adunat Marius Alexe în perioada 2011-2014

- Dintre jucători, cine ți-a atras atenția?
- Denis Politic e deja o confirmare, păcat că va lipsi acum în Giulești! A fost un jucător decisiv anul trecut, iese în evidență în continuare. Apoi, Selmani e total schimbat. Nu-l vedeam așa bine sezonul precedent. Nu era pregătit fizic, nu jucase de mult timp. Dar uite că a crescut, a avut și câteva amicale bune în picioare, a marcat, a creat spații.

E „nașul” Rapidului din tabăra lui Dinamo și mizează pe un nou succes al „câinilor”: „Batem cu 3-2! Dacă ar fi fost român, Lennon era deja demis”
Florentin Petre și Cătălin Cârjan FOTO: Ionuț Iordache (GSP)

- Cîrjan împotriva fostei echipe, o provocare, nu?
- Un meci special pentru un jucător de calitate. Ar fi fantastic să prindă o seară bună, să și marcheze. Exact ce spuneam mai devreme, Rapidul n-a avut răbdare cu el, nu i-a oferit șanse. Pe jucătorii cu stofă trebuie să-i faci să se simtă importanți. S-au grăbit, a lipsit probabil și o analiză corectă pentru un fotbalist care abia făcuse pasul spre seniori. Băiatul e un mare plus la Dinamo și va crește mult.

Mi-aș dori un meci cu multe goluri, 3-2 pentru Dinamo. Un asemenea derby merită să aducă spectacol. Vor marca Selmani și două Cârjan

„Vreau să trimitem deja jucători la națională din Academia Udinese”

- Cum îți merge cu școala ta de fotbal în parteneriat cu Udinese?
- Trăiesc momentul, suntem într-o perioadă bună. Am strâns copii cu calitate, încercăm să avansăm spre elită cu Academia. Avem deja o experiență de doi ani și vreau să începem să trimitem jucători și către loturile naționale.

- Ai fost consultat pe circuit intern de cei de la Udinese cu privire la Răzvan Sava, portarul lui CFR proaspăt trecut în Italia?
- Nu. Dar mă bucur pentru el. Udinese e o echipă frumoasă, unde poate crește și să facă apoi pasul spre un nume de top în Serie A. Dacă va fi serios, va putea să pătrundă mai sus. Are timp să progreseze, Italia e un loc unde se caută portari mai în vârstă, maturi, 32-33-34 de ani. Și să nu uităm fantastica școală italiană de portari, care te ajută să te dezvolți continuu.

5 sezoanea evoluat Marius Alexe la Dinamo (2009-2013, 2014-2015): a adunat 135 de meciuri și 36 goluri

Match Quiz Rapid - Dinamo

Ce așteptări ai de la derby-ul bucureștean? Plasează gratuit predicțiile tale și câștigă premiile puse în joc!

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
„Mi-a spart o vioară Stradivarius în cap!” » Giovanni Becali, dezvăluire ca-n filme: „Avea fiecare câte un cuțit la gât!”
Superliga
„Mi-a spart o vioară Stradivarius în cap!” » Giovanni Becali, dezvăluire ca-n filme: „Avea fiecare câte un cuțit la gât!”
Fotbalistul din Superliga a reușit să-l enerveze pe Panduru » Răbufnire în direct: „Problema e la tine!”
Superliga
Fotbalistul din Superliga a reușit să-l enerveze pe Panduru » Răbufnire în direct: „Problema e la tine!”
Organizatorii Asia Fest, răspuns pentru MM Stoica în problema Arenei Naționale » Propunere neașteptată pentru FCSB
Superliga
Organizatorii Asia Fest, răspuns pentru MM Stoica în problema Arenei Naționale » Propunere neașteptată pentru FCSB

„Mi-a spart o vioară Stradivarius în cap!” » Giovanni Becali, dezvăluire ca-n filme: „Avea fiecare câte un cuțit la gât!”

Gafă INCREDIBILĂ a președintelui Klaus Iohannis la ceremonia de decorare a sportivilor medaliați la Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris! A citit greșit de pe foaie


Comentarii (6)
creeperno534
creeperno534  •  18 August 2024, 22:44

Gata, ne-a ars arbitrul

Un.Print.din.Levant
Un.Print.din.Levant  •  18 August 2024, 18:44
Postat de Teosor pe 18 August 2024, 14:37

Dacă era Hotugan la centru ce mai ziceai? Poate la dinamo e nostalgia după Postelnicu....

Nu raționezi! Tu spui ca e normal ca echipele sa-si pună arbitri de casa, da!?? Adică Rapidul e îndreptățit sa fure din cauza lui Postelnicu??? ....Ești dus taticu!

Teosor
Teosor  •  18 August 2024, 14:37
Postat de Floss.Picks pe 18 August 2024, 13:06

Absentele plus Iulian Calin, prietenul de casa al lui Șucu vor determina înfrângerea lui Dinamo!!...Cum au putut cei de la CCA, sa facă o astfel de delegare, daca doreau sa fie corecți si echidistanți, nu pot sa înțeleg!!??.... Este o delegare ticăloasă si tendențioasa! Iulian Calin va impinge pe Rapid in careul dinamoviștilor si aceștia nu vor avea ce face. Daca vor riposta atacurilor rapidiste vor fi umpluți de galbene si roșii!....Veți vedea! Tin pariul cu oricine!!

Dacă era Hotugan la centru ce mai ziceai? Poate la dinamo e nostalgia după Postelnicu....

Vezi toate comentariile (6)
Comentează