FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

OFICIAL Neil Lennon a semnat cu Rapid » Prima declarație a noului antrenor al giuleștenilor: „Am fost foarte impresionat de proiectul domnului Dan Șucu”

Neil Lennon, prezentat la Rapid +21   FOTO
Neil Lennon, prezentat la Rapid

Articol de - Publicat luni, 20 mai 2024 15:28 / Actualizat luni, 20 mai 2024 16:10

Nord-irlandezul Neil Lennon, 52 de ani, a semnat cu Rapid un contract pe 2 ani. Este primul antrenor britanic pe banca unei echipe din Liga 1 în istorie! El va fi prezentat marți, de la ora 14:00, în cadrul unei conferințe de presă.

La o zi după ce Rapid s-a impus cu 2-0 împotriva celor de la FCSB și a încheiat campionatul pe locul 6, echipa lui Dan Șucu și-a anunțat noul antrenor, pe Neil Lennon, fost manager important al celor de la Celtic Glasgow. Antrenorul a venit liber de contract, deoarece nu a mai antrenat din octombrie 2022, de când a stat pe bancă la Omonia Nicosia, în Cipru.

Neil Lennon, prezentat oficial la Rapid: „Am fost foarte impresionat de domnul Șucu”

Pe site-ul oficial, Rapid a anunțat că Neil Lennon a semnat noul contract: ”În vârstă de 52 de ani, antrenorul nord-irlandez are o carieră impresionantă și o experiență vastă, atât ca jucător, cât și ca antrenor. Fostul căpitan al naționalei nord-irlandeze a semnat un contract pe două sezoane, până în vara anului 2026”.

La început, am vorbit cu domnul Șucu și cu Daniel Sandu, am purtat discuții ample cu ei. Apoi, ne-am reîntâlnit în urmă cu câteva săptămâni și am fost foarte impresionat de proiectul pe care mi l-au prezentat.

Am fost foarte impresionat de domnul Șucu, este un om foarte puternic, foarte inteligent, un om cu principii. A fost impresionant pentru mine. Apoi, vorbind și cu Daniel, a fost o decizie simplă pentru mine. Sunt foarte bucuros să fiu aici, știu că Rapid este un nume foarte important în istoria fotbalului românesc. Este o oportunitate pentru mine.

Sper să creez o conexiune puternică între mine și suporteri, dar acest lucru vine odată cu obținerea rezultatelor pozitive și cu a face performanța. Este responsabilitatea mea. Știu că sunt suporteri foarte pasionați, care iubesc clubul. Sunt asemănători fanilor lui Celtic. Îmi doresc să facem performanță, acesta este obiectivul meu principal.

Sper să întâlnesc curând suporterii și voi face tot ce este posibil pentru a face performanță cu Rapid.

- Neil Lennon

Dan Șucu, mesaj categoric: „Sunt convins că nu vom mai avea jucători care să-și manifeste rapidismul la 3 noaptea din discotecă sau de pe pârtiile de schi”

Dan Șucu a avut și el un mesaj, postat tot pe site-ul oficial. Acționarul majoritar al giuleștenilor a spus că are încredere în Neil Lennon și că e sigur că acesta va impune disciplina la club.

Stimați rapidiști,

Mă mulțumește faptul că domnul Neil Lennon, o legendă în Marea Britanie, atât ca jucător, cât și ca antrenor, se alătură proiectului nostru. Luând în considerare cariera sa, este cel mai titrat specialist străin venit să antreneze în România.

Dânsul vine dintr-o cultură fotbalistică, cea anglo-saxonă, bazată pe seriozitate, pe muncă, pe reușită. Cultură în care deciziile, odată luate, nu mai sunt comentate sau negociate, ci pur și simplu sunt implementate.

Un antrenor cu rezultate excepționale, experimentat, dar încă tânăr, energic, foarte autoritar, un lider adevărat. Și, în plus față de toate, un antrenor care poate lua decizii echilibrate, fără să vină în spate cu un bagaj de antipatii sau de preferințe subiective în ceea ce privește lotul.

Sunt convins că nu vom mai avea jucători care să-și manifeste rapidismul la 3 noaptea din discotecă sau de pe pârtiile de schi, sau care să se prezinte la echipă cu kilograme în plus față de greutatea optimă. Sunt, de asemenea, convins că, în sezonul viitor, pregătirea fizică, implicarea și determinarea în teren a echipei noastre vor fi la un nivel net crescut față de stagiunea abia încheiată.

Ne-am fi dorit să avem puterea financiară de a-i oferi un salariu pe măsura celui apărut în presă, dar, momentan, nu suntem la acel nivel. Vrem să ajungem acolo în următorii ani și putem să o facem doar pe baza unor performanțe sportive foarte bune.

Domnul Lennon va fi ajutat în noul sezon și de un club RAPID mai puternic! Pe baza evaluărilor făcute împreună cu domnul Mircea Lucescu, căruia îi mulțumesc în mod special, vom continua investițiile în infrastructură, vom reforma în totalitate zona medicală (refacere, recuperare, nutriție) și, normal, vom continua investițiile în jucători valoroși, cu mentalitate de învingători.

Sunt multe lucruri care vor fi schimbate în bine, dar prefer să îi las să vorbească despre ele pe colegii responsabili de implementarea lor!

- comunicat Dan Șucu

Cine este Neil Lennon, noul antrenor al Rapidului

Nord-irlandezul a avut mandate de „principal” la Celtic, Hibernian și Bolton, câștigând 10 trofee alături de Celtic și promovând-o pe Hibernian în prima ligă scoțiană în sezonul 2016/2017.

Contractul propus de giuleșteni a fost unul uriaș pentru nivelul fotbalului românesc, 1,75 milioane de euro pentru două sezoane, adică 875.000 de euro anual pentru Lennon și staff-ul lui.

Cum arată C.V.-ul lui Neil Lennon

Ca antrenor

  • De cinci ori campion al Scoției cu Celtic Glasgow (2012, 2013, 2014, 2019, 2020)
  • A câștigat Cupa Scoției de patru ori, cu Celtic (2011, 2013, 2019, 2020)
  • A triumfat în Cupa Ligii Scoției (2020)
  • A câștigat liga secundă scoțiană cu Hibernian FC (2017)
  • A reușit să își treacă în palmares Cupa Ciprului, cu Omonia Nicosia (2022)
  • A fost numit de trei ori Antrenorul anului în Scoția (2012, 2013, 2020)
  • A obținut o victorie istorică împotriva Barcelonei (2-1), în grupele Champions League (2012)
  • L-a adus pe Virgil van Dijk de la Groningen la Celtic (2013), pentru 2 milioane de euro
  • A reușit să califice Celtic în „optimile” UEFA Champions League în 2012-2013
  • S-a calificat cu Omonia Nicosia în grupele Europa League, după ce a eliminat Gent (4-0), având evoluții bune cu Manchester United și Real Sociedad
Ca jucător;
  • A jucat la Glenavon, Crewe Alexandra, Manchester City, Leicester City, Celtic Glasgow, Nottingham Forest, Wycombe Wanderers
  • A câștigat campionatul Scoției (de 5 ori), Cupa Scoției (de 4 ori), Cupa Ligii Scoției (de 2 ori), finalist al Cupei UEFA (2003)
  • Peste 300 de apariții pentru Celtic FC
  • 40 de selecții în echipa națională a Irlandei de Nord, pentru care a marcat două goluri, fiind și căpitan al echipei

14 meciuriîn Champions League are Neil Lennon: 4 victorii, un egal și 9 înfrângeri

2-1 contra Barcelonei,în 7 noiembrie 2012, este cea mai importantă victorie a nord-irlandezului în cea mai importantă competiție din fotbalul european. A avut 11% posesie

75 de meciuriare în toate cupele europene, preliminarii și grupe Champions League și Europa League

Bogdan Lobonț va rămâne în mod cert în club și îi mulțumim pentru tot ce a făcut. Nu pot spune că negocierile cu Neil Lennon au fost dure absolut deloc, dânsul n-a negociat niciodată ceva special. Tot ce a negociat a constat în ajutorul și investiția pe care o facem în club pentru a-l face mai puternic. N-a fost niciodată neapărat interesat de suma pe care ar încasa-o. A fost mult mai interesat să vadă că suntem hotărâți să investim în club ca să-i dăm putere pentru anul viitor.
- Dan Șucu, acționar majoritar Rapid

Neil Lennon, noul antrenor al Rapidului // FOTO: Guliver/GettyImages
Neil Lennon, noul antrenor al Rapidului // FOTO: Guliver/GettyImages
Neil Lennon, noul antrenor al Rapidului // FOTO: Guliver/GettyImages
Neil Lennon, noul antrenor al Rapidului // FOTO: Guliver/GettyImages
Neil Lennon, noul antrenor al Rapidului // FOTO: Guliver/GettyImages
+17 FOTO

Bogdan Lobonț către Neil Lennon: „Să învețe românește!”

Atât timp cât am fost la Ajax Amsterdam, în vestiar s-a vorbit engleză. Dar după aceea s-au schimbat lucrurile și s-a vorbit olandeză. Sunt de principiul că la o echipă importantă - și vorbesc de România -, toți jucătorii trebuie să vorbească limba română. Trebuie să învețe limba română, fiindcă e ca și cum ai învăța un nou principiu de fotbal. Și antrenorii străini trebuie să învețe limba română! Uitați-vă la Cristiano Bergodi și alți mulți antrenori care au învățat limba română!
- Bogdan Lobonț, după meciul cu FCSB

Sper ca acest antrenor, domnul Lennon, să reușească și să facă transferuri, să transforme echipa și să aibă posesie. Trebuie să pună presiune pe adversar. Rapid are nevoie de 6-7 jucători, dintre care 5 să fie titulari. Altfel, Rapid nu are nicio șansă la titlu.

- Marius Șumudică

Citește și alte știri despre Rapid:

Ei sunt premianții sezonului în Superliga » Deac scrie istorie! Coman a fost egalat în clasamentul golgheterilor

Dan Șucu, imediat după Rapid - FCSB: „Semnăm luni cu Neil Lennon. El a fost interesat mai mult de altceva, nu de bani”

Citește și:

Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Campionate
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”
Superliga
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (36)
persanu
persanu  •  21 Mai 2024, 23:41

Felicitări lui Șucu, sincer mi se pare cel mai tare patron din liga1. Sunt curios ce transferuri îi va oferi lui Lennon, ăsta este examenul. Și nu vb în calitate de rapidist ca nu sunt, ci din calitate de suporter al fotbalului. Dacă ar scăpa și de Săpunaru jos pălăria,cu toată știma pentru cariera lui și pentru ca a venit la Rapid când probabil putea să prindă alt transfer mai bănos, dar nu mai poate în liga1, pare că e un libero ca pe vremuri. Legat de Șumudică, sper să nu mai aibă loc în liga1 pentru tot circul pe care îl face luându-se de jucători, el fiind pedagog.

Ubi_Mortus
Ubi_Mortus  •  21 Mai 2024, 18:05
Postat de CSRAPID1923 pe 21 Mai 2024, 14:16

Bună ziua domnule "lefter _popescu". Locul unde se pun comentarii este un loc de dialog civilizat și cu respect nu un loc de ironii și batjocură. Nu cunosc, nu este important, la ce vă referiți în comentariul dumneavoastră. Eu tot timpul pun comentarii la ce se întâmplă cu RAPID și numai cu RAPID. Nu mă leg de ce spun persoanele care comentează. Faptul de a face "bășcălie" este în afara respectului. Rapid București reprezintă respect și civilizație din data de 25 iunie 1923. Cine nu înțelege acest adevăr nu înțelege ce înseamnă Rapid. Dacă nu aveți nimic de spus nu este cazul să răspundeți. Vă mulțumesc pentru atenție, Danci Dragoș și "Hai Rapid!".

"Rapid București reprezintă respect și civilizație din data de 25 iunie 1923." - ar trebui sa te faci stand-up comedian, de mult nu am mai ras asa! Exact respect si civilizatie au avut in gand agentii comunisti cand au infiintat echipa la Atelierele Grivita, exact respect si civilizatie a avut in cap Gheorghe Gheorghiu-Dej (cel mai mare suporter al Rapidului) etc. Tu faci ca cre(s)tinii infocati: scrie in Biblie negru pe alb ceva, si ei te iau cu "dar trebuie citit printre randuri, ca e o metafora".

CSRAPID1923
CSRAPID1923  •  21 Mai 2024, 14:16

Bună ziua domnule "lefter _popescu". Locul unde se pun comentarii este un loc de dialog civilizat și cu respect nu un loc de ironii și batjocură. Nu cunosc, nu este important, la ce vă referiți în comentariul dumneavoastră. Eu tot timpul pun comentarii la ce se întâmplă cu RAPID și numai cu RAPID. Nu mă leg de ce spun persoanele care comentează. Faptul de a face "bășcălie" este în afara respectului. Rapid București reprezintă respect și civilizație din data de 25 iunie 1923. Cine nu înțelege acest adevăr nu înțelege ce înseamnă Rapid. Dacă nu aveți nimic de spus nu este cazul să răspundeți. Vă mulțumesc pentru atenție, Danci Dragoș și "Hai Rapid!".

Vezi toate comentariile (36)
Comentează