FOTBAL  »  Superliga  »  UNIVERSITATEA CRAIOVA - RAPID

NOTE GSP Note de la 5 la 8 în derby-ul Universitatea Craiova - Rapid » Cei 3 fotbaliști care au impresionat în Bănie și dublul păcat al lui Săpunaru: „Nu poate fi trecut cu vederea”

GSP a analizat evoluțiile principalilor actori ai derby-ului CSU Craiova - Rapid
GSP a analizat evoluțiile principalilor actori ai derby-ului CSU Craiova - Rapid

Articol de - Publicat duminica, 01 septembrie 2024 14:39 / Actualizat duminica, 01 septembrie 2024 17:34

Universitatea Craiova - Rapid 1-1. Cine a impresionat și cine a lăsat de dorit în derby-ul orgoliilor din Bănie? Cine a câștigat duelul tactic Gâlcă - Șumudică? GSP.ro a analizat evoluțiile celor două pretendente la titlu și prezintă concluziile.

Notele de la Universitatea Craiova

L. Popescu (6) » Evoluție per total sigură. Nu i se poate reproșa golul lui Braun, chiar dacă mingea i-a trecut printre picioare acolo.

Vlădoiu (5) » A bâlbâit mingea la faza din care oaspeții au deschis scorul, respingând defectuos și mai apoi fiind lăsat în urmă de Petrila. Și-a reparat stângăcia în restul partidei, nu a mai comis erori majore, deși s-a ales cu un „galben” încă din minutul 52.

Maldonado (6) » Sigur în majoritatea duelurilor, și-a făcut deseori apariția și la fazele fixe din careul advers.

Sierra (6) » S-a achitat bine de sarcini în prima repriză, când Rapid a fost mult mai amenințătoare, apoi a „șomat” în partea a doua.

Bancu (cpt.) (6) » A fost în alertă timp de o repriză, când Rapid construia periodic în benzi, și n-a avut viață ușoară cu Rareș Pop. Contribuție prea mică pe zona ofensivă.

Oshima (6) » Integralist, nimeni nu-i poate pune în pericol postul de titular. Muncitor și disciplinat, a avut un meci reușit.

Căpățână (6) » Realizări în ton cu postul său, a adus un plus de siguranță oamenilor din defensivă. A respectat sarcinile trasate înainte de meci, Gâlcă a avut încredere și l-a ținut în teren 88 de minute.

Baiaram (5) » Gâlcă a decis în ultimul moment să-l utilizeze în locul lui Bană, însă n-a rupt gura târgului.

Mitriță (7) » De departe cel mai periculos om din tabăra oltenilor, deși inspirația i-a lipsit la finalizare. A ratat două ocazii zdravene, câte una în fiecare repriză, în două momente în care ar fi putut înclina balanța în favoarea Universității.

Mora (6) » Dispoziție remarcabilă la efort, resursele l-au ținut până spre finalul meciului și chiar a fost aproape de gol la 1-1, șut puțin pe lângă din afara careului. E un câștig pentru Gâlcă.

Koljic (6) » Bosniacul a prins o seară reușită. A scos penalty-ul din care oltenii au restabilit egalitatea și a mai avut o ocazie importantă în prima repriză. A existat în dreptul său și acea imprudență de la duelul cu Pașcanu, dar Kovacs a întors până la urmă decizia și nu a dictat penalty.

Au intrat pe parcurs:

Andrei Ivan (6) » Nu a intrat rău în meci și, proaspăt fiind, a hărțuit în câteva rânduri defensiva rapidistă. A avut o ocazie notabilă în minutul 90, dar a fost blocat in extremis de giuleșteni.

Bană (5) » Ar fi trebuit să înceapă meciul ca titular, dar Gâlcă și-a schimbat opțiunea înainte de meci. Puștiul a fost trimis în teren în minutul 65, chiar în locul lui Baiaram, cel care-i luase locul, dar nu s-a evidențiat aproape deloc.

David Barbu (-) » Introdus pe teren în minutul 88, a jucat prea puțin pentru a fi notat.

Screciu (-) » Introdus pe teren în minutul 88, a jucat prea puțin pentru a fi notat.

Antrenor: Constantin Gâlcă (6)

+10 FOTO

Notele de la Rapid

Siegrist (6) » Devine de la meci la meci o certitudine pentru Rapid. Elvețianul adus în vară e din ce în ce mai stăpân și nu se ferește să-și certe coechipierii când situația o necesită. La momentul actual, nimeni nu-i poate pune în pericol postul de titular.

Manea (6) »Prestație lăudabilă a fundașului reinventat odată cu venirea lui Șumudică. Iar nivelul de adversitate a fost ridicat, cu Mitriță gata în orice moment să creeze panică la el în bandă. Manea a fost sigur pe el și i-a demonstrat selecționerului că n-a greșit convocându-l la lot.

Săpunaru (cpt.) (5) » „Săpun” are un mare păcat aseară, a comis penalty-ul din care Universitatea a egalat la unu, o imprecizie ce nu poate fi trecută cu vederea. Plus că a „abandonat” din nou la jumătatea reprizei, la fel ca la Iași, iar ăsta nu-i deloc un semn îmbucurător pentru Rapid

Pașcanu (6) » Al patrulea meci consecutiv ca integralist, le-a luat fața lui Iacob și Ignat și poate fi numit un câștig pentru Rapid. Se vede că s-a maturizat evoluând câteva sezoane bune în La Liga 2, în Spania.

Braun (8) » Și el se „rătăcise” cu Lennon, mai ales că nord-irlandezul îi schimbase postul. În Bănie a fost ireproșabil în defensivă și a înscris pe contraatac în stil de atacant pursânge.

Oaidă (6) » Nu s-a pierdut cu firea, deși a avut în față adversari de calibru. Și-a dovedit utilitatea și a fost printre cei care au dus greul în finalul în care Craiova ataca în valuri.

Hasani (6) » Kosovarul a jucat în nota echipei, nici el nu s-a mai văzut prea mult într-o repriză secundă în care Rapidul a trebuit să sufere pentru a pleca acasă cu un punct.

Gojkovic (6) » De bine, de rău, a rezistat în teren până la final, deși e greu să scoți în evidență realizările lui.

Rareș Pop (6) » N-a mai avut inspirația de la Iași, deși le-a dat puțin de furcă oltenilor în prima repriză. Fără resurse rămase în „rezervor”, a fost înlocuit în minutul 68, când Rapidul a trecut și mai mult la conservare.

Petrila (7) » Cel mai bun rapidist, alături de Braun! Extrema giuleștenilor a avut poftă de fotbal pe „Oblemenco” și a provocat pericol în neștire pe partea lui Vlădoiu. A oferit assist-ul de la golul germanului și a avut și o „transversală” din lovitură liberă.

Burmaz (5) » Nu reușește să se lipească la gol în acest sezon, realizările lui au fost cu porția sâmbătă seara.

Marius Şumudică le-a ţinut jucătorilor un scurt discurs la finalul meciului FOTO: Ionuţ Iordache (GSP)
Marius Şumudică s-a dus să-l salute pe Istvan Kovacs la finalul meciului FOTO: Ionuţ Iordache (GSP)
Marius Şumudică s-a pozat cu fanii la finalul meciului FOTO: Ionuţ Iordache (GSP)
Marius Şumudică s-a pozat cu fanii la finalul meciului FOTO: Ionuţ Iordache (GSP)
Marius Şumudică s-a pozat cu fanii la finalul meciului FOTO: Ionuţ Iordache (GSP)
+4 FOTO

Au intrat pe parcurs:

Ignat (6) » Șumudică a apelat la el pentru a întări defensiva în ultimele 20-25 de minute, mai ales că Săpunaru ieșise accidentat. Și-a făcut treaba cu brio și nu le-a dat prea multe spații juveților.

Micovschi (5) » Trimis pe teren în minutul 68, când Rapidul aproape că nu mai conta ofensiv. N-a avut cum să se evidențieze.

Papeau (5) » N-a mai fost titular, ca la Iași, confirmând indiciile că n-ar fi printre preferații lui Șumudică. Tehnicianul a apelat la el în minutul 74, în speranța că francezul poate fi decisiv pe vreun contraatac. N-a fost să fie, Papeau a primit puține baloane și n-a produs pericol în momentul în care a intrat în posesia mingii.

Borza (-) » Trimis în flancul stâng în ultimele 10 minute, după ce Braun își terminase resursele. A evoluat prea puțin pentru a fi notat.

Antrenor: Marius Șumudică (6)

Arbitru: Istvan Kovacs (6) / Asistenți: Mihai Marius Marica (7), George Florin Neacșu (7)

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
A inspirat o generație, dar n-a fost un sfânt! Două episoade controversate cu Salvatore „Toto” Schillaci, decedat astăzi la 59 de ani
Campionate
A inspirat o generație, dar n-a fost un sfânt! Două episoade controversate cu Salvatore „Toto” Schillaci, decedat astăzi la 59 de ani
Răzvan Oaidă a semnat în Superliga și se bate la titlu! Contract pe doi ani pentru fostul mijlocaș de la FCSB și Rapid
Superliga
Răzvan Oaidă a semnat în Superliga și se bate la titlu! Contract pe doi ani pentru fostul mijlocaș de la FCSB și Rapid
Gafă incredibilă comisă de americani în „dosarul Chiles – Voinea – Bărbosu” pentru bronzul olimpic de la gimnastică: „Este inadmisibil!”
Jocurile Olimpice
Gafă incredibilă comisă de americani în „dosarul Chiles – Voinea – Bărbosu” pentru bronzul olimpic de la gimnastică: „Este inadmisibil!”

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (7)
supereduardo10
supereduardo10  •  02 Septembrie 2024, 01:36
Postat de Dodeliniho pe 01 Septembrie 2024, 22:51

Când am văzut cum joaca rapid, frate ce vor acești oameni. Nici fotbal, nici rezultate. S-au apărat ca la hambal în pui mei, îmi era dor de CFR din trecut, juca mult mai frumos ca rapid. De asta îndepărtăm suporteri, fotbaliști și antrenori de rahat. Șumudică este cel mai prost antronor după cum văd, zici ca ești antrenor, dar ii pui pe toți în apărare. Doamne era o echipă mai fricoasă decât Iași sau Buzău

O fi jucat Craiova spectaculos numa pase in spate de i-a batut descultii de Dinamo in 9 oameni :))) Daca nu va ajuta arbitru asa cu jocul ala incalcit ramaneati fara 1 pct. 2 cam rosii facute galbene un 11m dat aiurea... Sa va inchinati la arbitrii .

1Rapid
1Rapid  •  02 Septembrie 2024, 00:51

Siegrist 6,5 Manea 5,5 Săpunaru 5,5 Pașcovici 7,5 Braun 6,5 Gojkovic 6 Oaidă 4,5 Hasani 4,5 Pop 6 Burmaz 6,5 Petrila 7

1Rapid
1Rapid  •  02 Septembrie 2024, 00:49

Siegrist 6,5 Manea 5,5 Săpunaru 5,5 Pașcovici 7,5 Braun 6,5 Gojkovic 6 Oaidă 4,5 Hasani 4,5 Pop 6 Burmaz 6,5 Petrila 7

Vezi toate comentariile (7)
Comentează