FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - FARUL 5-0

NOTE GSP Să vă fie frică, Rapid se ridică! 10 repetenți la Farul, doi giuleșteni de 9 » Ce note au luat Șumudică și Hagi: „Cu tot respectul, dar...”

Rapid - Farul, în runda 13 din Superliga / foto: Ionuț Iordache
Rapid - Farul, în runda 13 din Superliga / foto: Ionuț Iordache

Articol de - Publicat marti, 22 octombrie 2024, 09:58 / Actualizat marti, 22 octombrie 2024 09:59

Locomotiva Giuleștiului a practicat un fotbal prea rapid, prea bun, pentru o umbră a Farului care riscă să joace la retrogradare în acest an. Șumudică l-a făcut KO pe Hagi, scor 5-0.

Rapid - Farul, scor 5-0, un meci în care Rapid a dat, iar Farul a luat. Cât s-a putut. Și s-a putut mult. În echipa lui Marius Șumudică au fost mulți jucători care au avut sclipiri, iar unii - destul de mulți - au fost strălucitori.

În toate compartimentele, de la Manea la Pașcanu și Borza, de la Christensen, Dobre și, mai ales, Petrila. Să-l învingi pe Hagi cu fundașii în vervă mare, să ai o viteză de joc care să-i amețească pe "marinari", nu e puțin. Poate fi declicul trezirii Rapidului.

Mai ales că urmează un derby ce se anunță fascinant, duminică, FCSB - Rapid.

NOTE GSP / Rapid (3-4-3): Șumudică a schimbat sistemul și a fost tsunami în Grant!

- Siegrist (nota 6) * Mănuși sigure.

- Manea (nota 9) * Aș remarca faptul că a semnat, probabil, faza-cheie a meciului. În minutul 22, Săpunaru a pierdut acea minge la mijlocul terenului, Alibec l-a pus Radaslavescu pe contră cu un călcâi remarcabil, iar Manea i-a refuzat golul echipei unde s-a lansat în fotbalul mare! Un tackling excepțional.
Apoi, a fost faza de la golul 4, recuperare, a urcat cu mingea și i-a oferit assist lui Dobre. Manea a fost on fire! Tot este el fan NBA.

- Săpunaru (nota 5) * Era s-o comită la mijlocul terenului, la o fază din care putea Farul să egaleze la 1. S-a accidentat spre finalul primei reprize, fiind primul schimbat.

- Pașcanu (nota 8) * Foarte, foarte bun. Și în apărare, și în atac, când a urcat, s-a simțit. A schimbat și tabela.

- Onea (nota 7) * Un efort fizic remarcabil, a jucat bine-bine.

- Christensen (nota 7) * Top! Ușor "disperat" să dea și el gol.

- Hromada (nota 5) * Bun. Până la momentul când a făcut un fault de roșu în minutul 90, când nu ar fi fost necesar. Și adio derby cu FCSB, duminică!

- Borza (nota 7) * A deschis balul, a mai avut câteva faze în care era să o pățească - dar nu s-a (mai) întâmplat asta! -, așa că a ieșit bine.

- N'Jie (nota 6) * La prima apariție, a intrat bine în joc și s-a remarcat la golul doi al Rapidului. Încă mai are de recuperat fizic, dar se vede că știe fotbal.

- Boupendza (nota 7) * S-a mișcat bine, cu poftă de fotbal, integralist la debut! A fost activ în atac și a scos un cartonaș roșu pentru adversari.

- Petrila (nota 9) * În sfârșit, a arătat de ce poartă tricoul #10 la Rapid! Tot ceea ce a făcut, a făcut bine. Gol, assist, efort maximum.

Antrenor Marius Șumudică (nota 9) * Șumudică este Rapid, iar Rapidul (de-acum) este Șumudică. Un mix de nebunie, de exuberanță, care face nuntă după etape triste, trăind momentul. Mai ales când dai manita unui adversar istoric al Giuleștinei, Gică Hagi. S-ar putea ca acest 5-0 să fie declicul care să pornească locomotiva Rapidului...

Au mai jucat:

- Ignat (nota 6) * A intrat în minutul 43 în locul lui Săpunaru. A fost OK.

- Al. Dobre (nota 8) * A intrat în minutul 66 în locul lui N"Jie, iar la câteva minute a înscris un gol de Revelion pentru Giuleștina. A înschis tabela din postura de atacant central. O poftă de joc remarcabilă.

- Kait * A intrat în minutul 85 în locul lui Pașcanu.

- Grameni * A intrat în minutul 85 în locul lui Christensen

- Micovschi * A intrat în minutul 85 în locul lui Petrila. A centrat perfect la golul ce a încheiat meciul.

Farul (4-3-3): În ritmul ăsta, va fi la retrogradare...

- Buzbuchi (nota 3) * Când iei cinci, nu mai contează că ai mai scos...

- Bălașa (nota 2) * -

- Țîru (nota 2) * -

- Gustavo Marins (nota 2) * -

- C. Ganea (nota 3) * Slab.

- Dican (nota 2) * Are golul secund al Rapidului pe conștiință. A fost retras ca fundaș central, după accidentarea lui Nedelcu.

- Nedelcu (nota 4) * A avut ghinionul să se accidenteze teribil. A încercat el să se afirme la câteva faze, dar a ieșit cum nu și-ar fi dorit nimeni.

- Vînă (nota 3) * Puțin, foarte puțin.

- Grigoryan (nota 4) * A început bine, se anunța un real pericol pentru giuleșteni, dar s-a stins, treptat și sigur.

- Alibec (nota 6) * Singurul care a vrut, care ar fi putut face ceva. În rest, o rușine istorică pentru Farul și Hagi!

- Radaslavescu (nota 4) * A avut o singură oportunitate, a ratat-o, când rămăsese pe picior de șut cu portarul advers. A fost prins din lateral de Cristi Manea, care a avut un tackling de excepție.

Antrenor Gică Hagi (nota 2) * Cu tot respectul, a fost făcut KO de Șumudică! Atât de descumpănit după meci, încât a lăsat de înțeles că ar putea lua în calcul chiar să renunțe la funția de manager tehnic.

Au mai jucat:

- Al. Stoian (nota 5) * A intrat în minutul 28 în locul lui Nedelcu. Și a arătat câteva faze interesante.

- D. Sârbu (nota 3) * A intrat în minutul 46 în locul lui Radaslavescu.

- Băsceanu (nota 3) * A intrat în minutul 71 în locul lui Grygorian.

- N. Popescu (nota 3) * A intrat în minutul 71 în locul lui C. Ganea

- Dănuleasa * A intrat în minutul 81 în locul lui Bălașa.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marius Șumudică i-a ridicat în slăvi pe doi jucători ai Rapidului: „E tanc ca Drăguș” + „A alergat 12 kilometri”
Superliga
Marius Șumudică i-a ridicat în slăvi pe doi jucători ai Rapidului: „E tanc ca Drăguș” + „A alergat 12 kilometri”
Leo Messi, încredere totală într-o româncă! I-a dat pe mână tot imperiul lui imobiliar: „Lucrăm de peste 12 ani” » Vânzări de 530 de milioane de euro!
Campionate
Leo Messi, încredere totală într-o româncă! I-a dat pe mână tot imperiul lui imobiliar: „Lucrăm de peste 12 ani” » Vânzări de 530 de milioane de euro!
Fosta soție a lui Claudiu Niculescu a făcut senzație în tribune la Rapid - Farul! A atras toate privirile: „Sunt cu ochii pe David”
Superliga
Fosta soție a lui Claudiu Niculescu a făcut senzație în tribune la Rapid - Farul! A atras toate privirile: „Sunt cu ochii pe David”

„Înotam, iar bătăile inimii răsunau ca un motor surd: eu sunt, eu sunt, eu sunt” » Povestea răscolitoare a scriitoarei Sylvia Plath și a singurului ei sprijin într-o luptă teribilă: „Abia îmi țin capul deasupra apei”

Drăgușin la Inter? Schimbul pe care nerazzurrii îl pun la cale cu Tottenham


Comentarii (4)
tomitan
tomitan  •  22 Octombrie 2024, 10:43

Hagi s-a facut KO singur.Borza& Grameni -Rapid, L.Munteanu& Artean -CFR, Mazilu -Brighton,Kiki-FCSB, etc a vândut aproape o echipa , a facut bani , dar n-a pus nimic la loc,adica Academia nu a mai scos absolut nimic.Marea problema al lui Hagi nu este fotbalul ci economia unde detine o "diploma".Daca ar fi studiat economia la fel ca fotbalul n-ar mai fi vandut pe banda rulanta si mereu sa fie in criza de bani,iar modelul de business ar fi fost altul.Sa nu uitam ca la Farul sunt mai multi actionari care au investit niste bani ,10% = 1 milion € , si care vor sa vada profitul ( apropo ,profitul trebuie sa fie mai mare decat dobânda Fidelis si sa bata inflatia,ptr ca altfel nu renteaza).Hagi trebuie sa gaseasca un investitor cu bani care sa ia 51% din club, un actionar majoritar care sa investeasca si mai ales sa vina cu acel model de business rentabil. PS.1Kopic ,Uhrin Jr. , sunt antrenori accesibili si buni ,ptr o echipa ca Farul.Oare nu-si permite Farul sa aduca un antrenor ca ei? 2.In jur de 6-7 milioane € / an costa un club precum Farul& Academie ( salarii,impozite ,taxe, intretinere ,utilitati etc).Daca Academia nu produce iar sponsorii nu mai vin ,te asteapta falimentul ,nu retrogradarea .Caz de studiu : Girondins Bordeaux si AS Monaco .Un club falimentar vs un club performant cu o echipa care are media de varsta 22.Asa ca Gicuță ,pune mâna pe carte!

Garbo
Garbo  •  22 Octombrie 2024, 10:27

5-0 egal cu 2-7 .Am fost Rapidist de mic dar dìn 2004 inima mea bate tumultos pentru CFR vom vedea Dumicà unde este adevàrul !!! FORTA CFR !

_Van_Basten
_Van_Basten  •  22 Octombrie 2024, 10:07

Rapid se ridica. *** face minuni.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează