FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - DINAMO 3-2

Notele GSP pentru CFR Cluj - Dinamo » Cum s-a descurcat „fantomaticul” Cîrjan și lecția pe care o poate învăța de la Tachtsidis

Notele oferite de GSP jucătorilor din meciul CFR Cluj - Dinamo 3-2
Notele oferite de GSP jucătorilor din meciul CFR Cluj - Dinamo 3-2

Articol de - Publicat luni, 15 iulie 2024 09:13 / Actualizat luni, 15 iulie 2024 09:13

CFR Cluj a învins-o pe Dinamo cu 3-2, în prelungiri, după o partidă cu o desfășurare fulminantă și răsturnare de scor. Deși a început slab, formația lui Dan Petrescu s-a clădit pe parcurs prin propriile forțe, însă și ajutată de scăderea de ritm a „câinilor”, asemănătoare cu cele din sezon trecut.

A fost un joc al defensivelor eșuate la capătul căruia echipa mai experimentată a luat toate punctele „all'ultimo respiro”, deși a fost condusă cu 2-0. Dinamo a părut că își continuă corvoada neîncheiată în urmă cu două luni, pe fondul transferurilor neconsistente de până acum.

Hakim Abdallah (26 de ani) a avut o prestație foarte bună, iar în duel unu la unu cu Mario Camora a reușit să se impună. Și Cătălin Cîrjan s-a remarcat, deși temporar, la debut, în timp ce Tachtsidis nu doar că a adus victoria, ci și-a salvat și evoluția lamentabilă întinsă pe durata a 90 de minute.

Notele primite de fotbaliștii celor de la CFR Cluj

Sava (6) - Nu a avut intervenții salvatoare, iar la faza primului gol primit, cu scuza că se afla în disperare de cauză, iese hazardat, cu picioarele în față, ceea ce îl face victimă sigură în fața unui jucător tehnic.

Thaqi (4) - Debusolat și plasat eronat în multe dintre momente. Atunci când extrema a pătruns pentru a centra, s-a dovedit a fi depășit. În cazul de față, Dennis Politic, cel care a creat faza golului 2 dinamovist.

Kresic (4) - Mare, dar și încet. Cătălin Cîrjan l-a „înșurubat” dintr-un dribling scurt, fatal. A încercat să se revanșeze la fazele fixe, fără succes.

M. Ilie (5) - A fost nevoit să îl sprijine și pe Camora, așadar un calvar al responsabilităților multiple din care a ieșit șifonat.

Camora (4) - La primele atingeri, a părut stabil. Apoi, Abdallah l-a simțit pradă sigură, astfel că a fost depășit de incursiunile jucătorului din Madagascar. Dan Petrescu trebuie să caute o variantă optimă dacă vrea să-și atingă obiectivele. Și veteranii au un final.

Artean (6) - Nu a legat pasele, construcția a avut de suferit la mijlocul terenului.

K. Keita (6) - Uneori temător, alteori neinspirat. Doar pasele scurte i-au funcționat.

Tachtsidis (7) - Inert, a greșit pase multe, dar fotbaliștii sunt capabili să șteargă totul cu buretele într-o singură clipă. Mijlocașul ofensiv s-a „scos” cu șutul foarte bun din 90+1, care a adus victoria. Decisiv la final.

Deac (7) - Aport ofensiv susținut, iar la fazele fixe a încercat să fructifice cu toate forțele sale. A marcat de la 11 metri și a fost periculos atunci când a apărut la finalizare.

Michael (4) - Certat cu golul, certat cu careul, incapabil să se demarce și să trimită în plasă. Nu a fost ziua lui, ci a lui Bîrligea, înlocuitorul său. Urmează banca.

M. Kamara (4) - A jucat doar cu spatele la poartă, precum fundași adverși. Lamentabil!

Antrenor: Dan Petrescu (6) - La fel cum îl cunoaște toată lumea. Nu iese din principiile sale, insistă cu precauția în startul de meci pentru ca mai apoi să fie nevoit să urce muntele sau să aștepte norocul de undeva. În schimb, a mutat totul pe atac în repriza a doua și i-a ieșit.

Au intrat pe parcurs:

Bîrligea 46' (8) - MVP-ul partidei. A intrat și și-a făcut treaba. Nici prin fault n-a putut fi oprit de către Boateng și Homawoo.

Mogoș 46' (7) - Intrarea sa a crescut puterile în banda dreaptă. Mult mai setat pe atac decât Thaqi.

Korenica 69' (6) - Parcă a completat evoluția lui Kamara, pe care l-a schimbat.

Păun (80') și Nkololo (89') au evoluat prea puțin pentru a fi evaluați.

CFR Cluj - Dinamo/ foto: Ionuț Iordache (GSP)
CFR Cluj - Dinamo/ foto: Ionuț Iordache (GSP)
CFR Cluj - Dinamo/ foto: Ionuț Iordache (GSP)
CFR Cluj - Dinamo/ foto: Ionuț Iordache (GSP)
CFR Cluj - Dinamo/ foto: Ionuț Iordache (GSP)
+45 FOTO

Notele primite de fotbaliștii celor de la Dinamo

Golubovic (6) - Nu a fost un meci al portarilor, deși colegii lui și-ar fi dorit să fie salvați. Și totuși nu i se pot aduce reproșuri.

Costin (5) - Pase slabe și soluții puține. Simplitatea în fotbal e o lecție pe care o învață doar cei ce ajung mari. El a ratat-o. S-a complicat inutil.

Boateng (4) - Nu s-a completat cu Homawoo și nici nu au acționat unul în completarea celuilalt.

Homawoo (4) - A spart cutii craniene și tot nu s-a învățat minte. Fotbal minor și cât se poate de contondent. Asta nu e luptă, e alt sport.

Opruț (5) - A avut inițiativă, a încercat, dar Deac a fost prea mult pentru el. Pe picior greșit, inexact. E totuși prima partidă, încă nu s-a sudat cu restul echipei... care are aceeași problemă.

Milanov (6) - Pe fază defensivă, a încercat să-l ajute pe Costin. În atac, l-a lăsat pe Abdallah să își ia mingile. Relativ inutil în jocul colectiv. Cu mingea la picior, ar putea produce mai mult.

Gnahore (6) - Toată suflare are așteptări mari de la el: să creeze, să dezvolte, să apară la șut. Greoi în exprimare.

Cîrjan (7) - Elementul surpriză și capabil să facă diferența. Din nefericire pentru el și fanii pe care i-a bucurat, clachează fizic și dispare minute bune. A făcut un pressing insistent în start, după care bateriile i s-au terminat.

Abdallah (8) - Penetrant, luptător, de data această și inspirat. A controlat bine minge și a căutat să aducă mingi în fața porții. Golul său este rodul urcării în atac, ceea ce nu toți jucătorii de profil ofensiv de la Dinamo fac.

Selmani (5) - Nu are finalizare, nu pivotează, astfel că ai impresia că e un obstacol.

Politic (6) - A contribuit la golul 2, din plin chiar, dar comite o eroare flagrantă pe care nu ar fi făcut-o într-un meci cu un adversar inferior calitativ. Imprudent în minutul 40, când a faultat în propriul careu.

Au intrat pe parcurs:

A. Bani 64' (4) - O ocazie mare, nu mai mult.

A. Irimia 71' (4) - Viteză, poate și viziune, dar nedezvoltat fizic, așadar necombativ.

Patriche (81'), Amzar (81') și Caragea (81') au evoluat prea puțin pentru a fi evaluați.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Campionate
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Superliga
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească
Special
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (9)
bogat
bogat  •  16 Iulie 2024, 11:36
Postat de elgabri pe 15 Iulie 2024, 21:11

La Euro intr o faza similara nu s a dat absolut nimic !!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

reddog2100
reddog2100  •  15 Iulie 2024, 21:28

Clara eroare tactica a antrenorilor.La scorul de 2-2,in min. 90,treci la aparare om la om,nu lasi doi atacanti liberi in careu.E o veche nglijenta ,anul trecut nu stiu de cate ori au patit acelasi lucru ,dar nu se vine cu solutii.Dorinel Munteanu juca 30 min. far gol intr-o situatie asemanatoare.

elgabri
elgabri  •  15 Iulie 2024, 21:13

Pentru Golubovic w pre mult 6 el putea sa scoata 2 goluri macar unul l a luat pe langa el slabut, Dinamo are nevoie de portar !!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează