FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - FARUL 3-2

Ioanițoaia la zi » Directorul GSP tranșează controversa etapei: „Nu sunt de acord cu Crăciunescu!”

Contactul dintre Casap și Șut s-a petrecut la nivelul picioarelor +32   FOTO
Contactul dintre Casap și Șut s-a petrecut la nivelul picioarelor

Articol de , - Publicat luni, 12 august 2024 12:40 / Actualizat luni, 12 august 2024 12:47

Ovidiu Ioanițoaia, directorul GSP, consideră că nu se impunea acordarea de penalty în faza din minutul 90 a meciului FCSB - Farul 3-2. Campioana en-titre a beneficiat de o lovitură de pedeapsă după ce Șut a fost călcat de Carlo Casap. Din acea fază fixă, a obținut victoria!

Vineri, FCSB a obținut primul ei succes din acest sezon de campionat. Condusă la pauză de Farul, 1-2, echipa roș-albastră a întors scorul în partea secundă, cu golul victoriei venit de la punctul cu var, dintr-un penalty contestat de unii oameni de fotbal.

În minutul 89, Carlo Casap a făcut câțiva pași în spate și l-a călcat pe Adrian Șut. Mijlocașul FCSB s-a aruncat la gazon, „centralul” Istvan Kovacs a lăsat inițial jocul să curgă, pentru ca apoi, la vederea imaginilor la marginea terenului, pe monitorul VAR, să se răzgândească.

Ion Crăciunescu, fost arbitru important, a aprobat decizia lui Kovacs: „Este penalty. Din neglijență, a faultat în timp ce se retrăgea. Dacă mingea este în joc și se întâmplă o incorectitudine în careu, se dictează penalty”.

Ovidiu Ioanițoaia, directorul GSP, are altă viziune asupra fazei. Iată analiza experimentatului jurnalist, în cadrul emisiunii GSP Live din această dimineață.

VIDEO. Directorul GSP tranșează controversa etapei: „Nu sunt de acord cu Crăciunescu!”

„În opinia mea, este un penalty acordat foarte ușor. Aș vrea să fac două precizări: FCSB merita să câștige, a jucat mai mult și mai bine și a ratat ocazii rarisime. Pe de altă parte, eu am tot respectul pentru Ion Crăciunescu, numărul 2 mondial în arbitraj în 1995.

Am lucrat cu el, am colaborat, îl apreciez foarte tare și îl consider expertul numărul 1 în materie de arbitraj, dar de data asta trebuie să recunosc că nu sunt de acord cu el. Eu cred că nu trebuia acordat penalty în faza respectivă.

Nu a fost atât un fault comis de Casap, cât un fault forțat, scos inteligent de Șut. O spun în ideea în care Casap a făcut un pas în spate fără să-și vadă adversarul. Șut a sesizat asta și a exploatat momentul.

Nu știu în ce măsură jucătorul Farului chiar l-a călcat pe cel al FCSB-ului sau dacă nu a fost mai degrabă un contact întâmplător. Totodată, dacă au dreptate cei care spun că dacă se fluieră fault la un asemenea contact, atunci niciun corner nu s-ar termina, toate ar trebui oprite și fluierat fie fault în atac, fie penalty.

Așadar, eu zic că s-a acordat ușor. E părerea mea, și eu pot greși. E o lege în arbitraj, că dacă nu ești sigur pe de-a-ntregul nu dai. Nu știu ce a văzut Istvan Kovacs. Eu am analizat faza, m-am uitat la ea de mai multe ori. Nu văd o călcătură clară.

E mai degrabă un contact întâmplător și nu cred că trebuia dat penalty. Pe de altă parte, FCSB a meritat victoria, a condus și dominat jocul. A fost decizia lui Istvan Kovacs, trebuie să o respectăm, dar asta e părerea mea”, a afirmat Ovidiu Ioanițoaia.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
„Să nu vă mire!” » A deconspirat planul lui Mircea Lucescu pentru următoarele meciuri
Nationala
„Să nu vă mire!” » A deconspirat planul lui Mircea Lucescu pentru următoarele meciuri
Rezultat șocant în preliminarii! A fost 0-5 la pauză, ce a urmat în repriza secundă
Campionate
Rezultat șocant în preliminarii! A fost 0-5 la pauză, ce a urmat în repriza secundă
Firma care se ocupă de mentenanța stadionului Steaua a rupt tăcerea: „Problemele sunt complexe”
Nationala
Firma care se ocupă de mentenanța stadionului Steaua a rupt tăcerea: „Problemele sunt complexe”

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (118)
Hcm27
Hcm27  •  18 August 2024, 16:55
Postat de bibirica_cel_fara_de_bac pe 18 August 2024, 13:55

„opinii neprofesioniști” ... Apăi, vai de capul tău, maică!

Pai, n-am bacul, mai, "bibilica"!

bibirica_cel_fara_de_bac
bibirica_cel_fara_de_bac  •  18 August 2024, 13:55
Postat de Hcm27 pe 13 August 2024, 15:41

Nu e pe ce cred eu, tu, ala sau celalalt.E pe ce se dictează de arbitru și comentează specialiștii, în speta Ion Craciunescu.Chiar, Ovidiu Ioanitoaia, în comentariul sau mentioneaza;"e posibil sa greșesc eu...".Asa ca nu-si au rostul alte opinii neprofesioniști, cred.Vorbim discuții care nu-si au rostul

„opinii neprofesioniști” ... Apăi, vai de capul tău, maică!

JohnnyWalker66
JohnnyWalker66  •  18 August 2024, 00:33

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (118)
Comentează