Articol de Eduard Apostol - Publicat miercuri, 11 februarie 2015 00:00 / Actualizat marti, 10 februarie 2015 21:49
Echipele româneşti au evitat să se dea în stambă în privinţa mîncării pe tărîm turcesc, chiar dacă oferta a fost bogată la ”all inclusive”.
Românii au împînzit Antalya în ultima lună, dar au venit la antrenamente, nu la plajă şi all-inclusive. Formaţiile din Liga 1 au avut, fiecare, meniuri programate în urma discuţiilor cu staff-urile tehnic şi medical, majoritatea echipelor au impus nişte limite fotbaliştilor, astfel încît accentul să se pună pe pregătirea noului sezon, nu pe savurarea meniului delicios din hotelurile de cinci stele.
Cîteva echipe româneşti au ieşit în evidenţă:
Steaua cu propriul bucătar
Steaua a fost singura echipă care şi-a luat bucătarul în stagiu. Jucătorii au fost însoţiţi în Turcia de Marius Fălan, poreclit de Mihai Stoica în urmă cu cîţiva ani "Pele al polonicului". El le-a preparat mîncăruri selecţionate cu atenţie. Cazaţi la un hotel de cinci stele din Belek, roş-albaştrii au avut propriul lor restaurant, separat de restul formaţiilor ce mai erau la "Susesi". Tocmai pentru ca fotbaliştii să nu se înfrupte din toată mîncarea de la "all inclusive", ci doar din meniul stabilit pentru echipă. Bucătarul a pregătit preparatele culinare, iar accesul la dulciuri a fost restricţionat, în anumite limite privind cantitatea de calorii consumată.
U Cluj, interzis la prăjituri
Clujenii au avut un meniu spartan, cu puţine calorii, dar ceea ce le-a dat KO jucătorilor a fost amănuntul că prăjiturile, care mai de care mai atractive, le-au văzut doar în fotografii sau la alte formaţii cu care au împărţit hotelul din Side. George Ogăraru a eliminat dulciurile complet pe perioada cantonamentului, spre disperarea elevilor săi.
Craiova cu fructe şi fursecuri la meci
Cei de la CSU Craiova au avut pregătită o masă bogată în proteine la un meci amical, cu Anji (0-1). Erau acolo mere, banane, dar şi fursecuri, sucuri, apă, cafea, din care jucătorii şi antrenorii oltenilor au mai servit cînd au avut poftă. Chiar şi arbitrii s-au ospătat. Oltenii au avut şi ei multe restricţii în privinţa meniului de zi cu zi de la hotelurile la care au fost cazaţi.