FOTBAL  »  Superliga  »  DESPĂRȚIRE

Forțat să plece din Superliga chiar înaintea cantonamentului de vară: „Ar fi urmat o pregătire eficientă!”

Laszlo Balint // foto: Imago Images
Laszlo Balint // foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 05 iunie 2024 14:43 / Actualizat miercuri, 05 iunie 2024 14:51

Laszlo Balint (45 de ani) a oferit o primă reacție după ce a fost dat afară de Petrolul, clubul din Ploiești urmând a fi preluat de un grup de investitori turci, care plănuiesc să-l instaleze ca A1 pe turcul Mehmet Topal (38).

Petrolul a anunțat astăzi despărțirea de Laszlo Balint, antrenorul care-i conducea pe „lupi” din aprilie. „Colaborarea a ajuns, astăzi, la final”, a transmis Petrolul.

Contractul lui Balint a fost reziliat unilateral, acesta prevăzând o clauză conform căreia antrenorul putea fi dat afară cu plata a două salarii.

S-a consultat cu Hagi și Lucescu înainte să vină în Superligă » Detalii despre afacerea verii: „Vineri definitivăm tranzacția!”
CONTRACT
S-a consultat cu Hagi și Lucescu înainte să vină în Superligă » Detalii despre afacerea verii: „Vineri definitivăm tranzacția!”

Lui Balint pare să nu-i fi picat bine decizia galben-albaștrilor. Mesajul pe care l-a publicat după despărțirea de Petrolul este elocvent în acest sens.

Laszlo Balint, dat afară de la Petrolul: „Sunt pus în situația în care trebuie să anunț asta”

„La începutul lunii aprilie, mi-am asumat preluarea postului de antrenor la Petrolul, într-o situație în care riscurile profesionale erau foarte mari. Am stabilit atunci cu conducerea clubului că primul pas pe care trebuie sa îl facem împreună este să menținem echipa în Superligă fără să ajungem la baraj.

S-a reușit acest lucru, iar sezonul precedent a fost încheiat fără emoții, așa cum am transmis suporterilor în prima mea conferință de presă în calitate de antrenor al Petrolului.

După acest pas, ar fi urmat o pregătire eficientă de vară și rezolvarea problemelor, pentru ca să putem evolua ca echipă, ca club. Însă, sunt pus în situația în care trebuie să vă anunț că, începând de azi, nu mai sunt antrenorul echipei Petrolul Ploiești.

Laszlo Balint, la despărțirea de Petrolul: „Toți jucătorii au un caracter extraordinar! Am simțit onoarea de a antrena aici”

„Țin să mulțumesc tuturor celor cu care am colaborat în această scurtă perioadă la Petrolul, dar în special jucătorilor! Într-un moment extrem de greu, au avut încredere în mine și în colegii din staff-ul meu și am reușit să ne atingem obiectivul pe acest termen scurt.

Toți, dar absolut toți jucătorii Petrolului sunt băieți cu un caracter extraordinar, dar și fotbaliști buni, care, din cauze obiective, în anumite momente nu au reușit să se exprime la adevăratul lor potențial. Rămân alături de voi, băieți!

În final, un mesaj și pentru suporterii petroliști. Am venit cu sufletul deschis și am făcut tot ce îmi stătea în puteri ca să fiu cât mai eficient în munca mea la echipă! Rămân cu satisfacția că am simțit onoarea de a antrena Petrolul Ploiești!”, a completat Balint.

Cu Balint antrenor, Petrolul a câștigat două dintre cele 6 meciuri disputate, toate fiind consemnate în play-out. Au mai fost un egal și 3 înfrângeri, golaveraj general 6-9.

Citește și:

„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Explică atacurile lui Alin Stoica: „Din cauza asta are această răutate aparte și rupere de realitate”
Nationala
Explică atacurile lui Alin Stoica: „Din cauza asta are această răutate aparte și rupere de realitate”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (5)
22cea
22cea  •  05 Iunie 2024, 23:01

Demis fortat :)))

cronicaruldefotbal
cronicaruldefotbal  •  05 Iunie 2024, 16:03

Mister,mister... iar te umfli in pene ca .... in izmene! Urma o pregatire eficienta...hmm... si apoi inclinam televizoarele acasa ca sa punem si noi umarul cumva la fotbalul sampanie propus de tine. Capul sus si las o ca macane. Tu ai mai multe interviuri decit meciuri antrenate ca sa zic asa. Esti din categoria antrenorilor filosofi gen Teja dar sita cerne si nu am vazut fotbal la echipele antrenate de tine. Un fotbal zgarcit si chinuit. Cam atat din pacate. Pune mana si revizuiste materia ca ramai pe toamna altfel sa stai la cotitura cum faci de obicei.

istet10
istet10  •  05 Iunie 2024, 15:20

A acceptat un contract care-l dezavantaja.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează