FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL - RAPID 1-0

FOTO Petrolul - Rapid 1-0 » Echipă cu pretenții, caut soluții » Rapidul lui Lennon suferă și pierde la Ploiești după un meci modest

Articol de , , , - Publicat luni, 29 iulie 2024 23:58 / Actualizat marti, 30 iulie 2024 00:26

Petrolul a profitat de un joc slab făcut de Rapid și a produs surpriza în ultimul meci al rundei a 3-a din Superligă. Ploieștenii s-au impus cu 1-0, iar giuleștenii rămân fără victorie în acest debut de sezon.

Rezultatele și programul complet al etapei #3 din Superliga

Cronică de Sergiu Alexandru: Echipă cu pretenții, caut soluții! Rapid rămâne repetentă în startul Superligii

În ciuda unor prestații slabe în primele două etape, Petrolul și Rapid au avut parte de o susținere impresionantă pe „Ilie Oană”. Pentru fani e derby în ciuda clasamentului. Suporterii s-au încălzit urmărind cursa lui David Popovici, iar meciul a început într-o atmosferă spectaculoasă.

Început tare, liniște după

Rapid a început mai tare. Și a amenințat prima poarta adversă: bară în minutul 6. Din mijlocul careului, Burmaz a tras bine, dar mingea a lovit bara laterală. Se anunța un meci tare, demn de prestația fanilor. Doar că realitatea din teren a fost alta. Jucătorii nu s-au ridicat la înălțimea fanilor.

Ce bun era Cîrjan...

Rapid a preluat controlul meciului. A avut inițiativa, a atacat în mod constant, dar fără o idee clară de joc. Giuleștenilor le-a lipsit mereu ceva în ultima treime. Nu doar Rrahmani, omul de gol, ci și o minte limpede, care să găsească ultima pasă către vârfuri. Cam ce face Cîrjan la Dinamo.

Stupoare pe „Ilie Oană”: gol de nicăieri

În minutul 31, gazdele au dat lovitura de nicăieri. Deși nu a amenințat poarta adversă până în acel moment, Petrolul a reușit să marcheze. Hanca a centrat excelent la 8 metri, iar Berisha a înțepat perfect mingea. Atacantul kosovar a fost „ajutat” și de adversari: Blazek nu marca pe nimeni, Ignat s-a mulțumit doar să-l admire pe Berisha, Iacob nu era prin zonă, iar Aioani a ieșit greu din poartă, fiind surprins departe de minge. Explozie de bucurie în rândul fanilor ploieșteni, stupoare în rândul giuleștenilor.

S-a intrat cu 1-0 la pauză, în ciuda ocaziei avute de Rapid. După un corner, Iacob a reluat cu capul din 6 metri, dar Zima a fost pe fază și a respins de sub transversală.

Rapid a căutat egalarea cu Borza și Săpunaru, Petrolul n-a avut emoții

La pauză, Lennon a mizat pe Andrei Borza, folosindu-l pe acesta ca mijlocaș de bandă, într-un 3-5-2 care nu a dat roade. Iar din minutul 67 a decis să mizeze și pe Săpunaru, sperând că prezența liderului vestiarului îi va ajuta pe giuleșteni. În zadar însă. Rapid a atacat, însă nu a dat niciodată senzația că poate egala, iar Petrolul nu a părut că nu face față presiunii.

Elevii lui Topal, ajutați și de lipsa de claritate a rivalilor, s-au apărat fără probleme. Mai mult, Rapid a rămas în 10 oameni în minutul 88, după ce Gojkovic a fost trimis la vestiare mai repede pentru că și-a lovit cu cotul un adversar, într-un duel pentru minge.

Pe final, tot Petrolul a băgat mingea în poartă, dar golul a fost anulat pentru ofsaid. S-a terminat 1-0. Petrolul obține prima victorie a sezonului, în timp ce Rapidul rămâne fără victorie. Iar Neil Lennon rămâne dator fanilor și conducerii.

Clasamentul din Superliga

FINAL » Petrolul – Rapid 1-0

  • Aici live + Statistici
  • 7.790 de fani (cifră oficială) sunt prezenți la meci
  • A marcat: Berisha 31
  • Cartonaș roșu: Gojkovic 88

Petrolul – Rapid, echipele de start:

Petrolul: Zima - Veiga, Papp, Huja, Țicu - T. Keita, Jyry - D. Radu, Hanca, Grozav - Berisha
Rezerve: Eșanu, Bălbărău, Stănică, Tolea, Bratu, Boțogan, Mateiu, Dumitriu, Rădulescu, D. Ilie, Tudorie
Antrenor: Mehmet Topal

Rapid: Aioani - Braun, Blazek, Iacob, Ignat - Micovschi, Gojkovic, Kait, Petrila - Jambor, Burmaz
Rezerve: Ungureanu, Manea, Bădescu, Săpunaru, Borza, R. Pop, Oaidă, El Sawy, Hasani, Papeau, G. Gheorghe
Antrenor: Neil Lennon

Stadion: „Ilie Oană” (Ploieşti)
Arbitru: Andrei Chivulete // Asistenți: Sebastian Gheorghe, Andrei Constantinescu
Arbitru VAR: Radu Petrescu // Asistent VAR: Laszlo Bucsi

Ce transmit reporterii GSP de la stadion

  • Dintre șefii Rapidului, doar Victor Angelescu, acționarul minoritar, e prezent la meciul. Dan Șucu, acționarul principal, și președintele Viorel Moldovan au rămas la București
  • Săpunaru, dușmanul ploieștenilor. Intrat pe teren în minutul 66, fundașul a fost huiduit de fanii rivali
  • La Ploiești, ca la EURO. Înainte de meci, dar și după gol, în boxe s-au auzit piesa „Freed from Desire”, pe care organizatorii o puneau la fiecare meci de la turneul final din Germania
  • În minutul 18, fanii Petrolului au afișat un banner pentru David Popovici: „În timp ce sportul se scufundă într-o țară înecată, David demonstrează cum se stă la suprafață”
  • Fanii celor două echipe, cunoscuți pentru rivalitate, au un mesaj comun, protestând împotriva măsurilor forțelor de ordine: „Liber să fiu ultra” e mesajul afișat în ambele peluze ploieștene, dar și de galeria Rapidului. Iar din tribune s-a auzit de mai multe ori scandarea „Libertate pentru suporteri”
  • Fanii au sărbătorit la unison victoria lui David Popovici în proba de 200 m liber de la Jocurile Olimpice

UPDATE 21:00 » Probleme cu gazonul

Gazonul de pe stadionul „Ilie Oană” nu se prezintă în cele mai bune condiții, iar asta ar putea pune probleme jucătorilor. Există multe zone în care iarba lipsește.

Petrolul - Rapid 1-0 » Echipă cu pretenții, caut soluții » Rapidul lui Lennon suferă și pierde la Ploiești după un meci modest

UPDATE 20:50 » Alexandru Pașcanu a venit la meci

Alexandru Pașcanu, cel mai nou transfer al Rapidului, a venit să-și vadă viitorii colegi. Cu puțin mai mult de o oră înainte de startul meciului, fundașul central a sosit la arena din Ploiești.

Petrolul - Rapid 1-0 » Echipă cu pretenții, caut soluții » Rapidul lui Lennon suferă și pierde la Ploiești după un meci modest
Alexandru Pașcanu a venit la Petrolul - Rapid

UPDATE 20:30 » Au venit şi rapidiştii

La 30 de minute după Petrolul, cu o oră şi 30 de minute înainte de fluierul de start, a sosit şi autocarul Rapidului.

Petrolul - Rapid 1-0 » Echipă cu pretenții, caut soluții » Rapidul lui Lennon suferă și pierde la Ploiești după un meci modest

UPDATE 20:10 » Petrolul, prima la stadion

Cu o oră şi 10 minute înainte de startul partidei, la arena din Ploieşti a sosit autocarul Petrolului. Jucătorii au coborât rând pe rând, zâmbitori şi încrezători că pot obține un rezultat bun.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Șumudică nu se joacă: trei plecări dintr-un foc de la Rapid! Viorel Moldovan a făcut anunțul: „Au plecat deja, el va fi împrumutat”
Superliga
Șumudică nu se joacă: trei plecări dintr-un foc de la Rapid! Viorel Moldovan a făcut anunțul: „Au plecat deja, el va fi împrumutat”
Simona Halep, oprită în conferință de Ion Țiriac: „Nu spune! E ilegal, dragă!” » A urmat un moment comic: „Aoleu, da!”
Tenis
Simona Halep, oprită în conferință de Ion Țiriac: „Nu spune! E ilegal, dragă!” » A urmat un moment comic: „Aoleu, da!”
A bătut palma cu Mihai Rotaru! Supertransfer la Universitatea Craiova
Superliga
A bătut palma cu Mihai Rotaru! Supertransfer la Universitatea Craiova

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (77)
kuba
kuba  •  30 Iulie 2024, 09:13
Postat de legio.sud pe 30 Iulie 2024, 08:40

Să-l aducă pe Mitriță .

Te cauta edy terra.nova pe publi sa iti dea galusca......de ce te ascunzi de el!?

legio.sud
legio.sud  •  30 Iulie 2024, 08:53
Postat de PeterMichael pe 30 Iulie 2024, 00:05

2 puncte din 12. smecher rau lennon asta.

Calcul corect pentru că etapa viitoare îi bate sepsi lângă pod !

legio.sud
legio.sud  •  30 Iulie 2024, 08:49
Postat de 22cea pe 30 Iulie 2024, 00:09

Dupa ce ati fost infintati in cloaca aia comunista de la atelierele Grivita sau vrei sa-ti reamintesc cui faceati propaganda pe tricouri inainte de alegerile din 46 ?

Corect !

Vezi toate comentariile (77)
Comentează