FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Planurile secrete ale acționarilor de la Dinamo » Pe cine vor să mai debarce

Răzvan Zăvăleanu, centru, s-a bucurat pentru promovarea lui Dinamo în Liga 1, alături de Vlad Iacob (stânga) și de Eugen Voicu Foto: Cristi Preda
Răzvan Zăvăleanu, centru, s-a bucurat pentru promovarea lui Dinamo în Liga 1, alături de Vlad Iacob (stânga) și de Eugen Voicu Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat joi, 20 iulie 2023 17:36 / Actualizat joi, 20 iulie 2023 18:13

La Dinamo jocurile de culise sunt în toi. Pe lângă debarcarea deja anunțată a administratorului special, Vlad Iacob, noii acționari și șefii APCH/DDB plănuiesc și alte mișcări strategice. Din informațiile GSP, cei de la Red&White au organizat o ședință secretă în care s-ar fi analizat, inclusiv, oportunitatea schimbării administratorului judiciar, Răzvan Zăvăleanu.

Situație incredibilă! Cum ajungi pe Arcul de Triumf la FCSB - Dinamo: toate detaliile prezentate de reporterii GSP
FCSB - DINAMO
Situație incredibilă! Cum ajungi pe Arcul de Triumf la FCSB - Dinamo: toate detaliile prezentate de reporterii GSP

Omului care se ocupă de doi ani de insolvența lui Dinamo i se reproșează în mediile dinamoviste faptul că modificarea planului de reorganizare ar fi blocat de cauza contrelor pe care le-a avut cu judecătorul sindic. Primul a fost respins, iar cel de-al doilea a fost amânat din nou, până la 4 septembrie.

Numai că, administratorul judiciar nu poate fi schimbat prea ușor de acționari, ci doar de judecătorul sindic, fie pentru motive temeinice, fie la cererea acestuia pentru motive bine justificate.

Potrivit specialiștilor, Adunarea Creditorilor poate, cu votul a mai mult de 50% din valoarea totală a creanţelor cu drept de vot, să sesizeze judecătorul sindic în vederea înlocuirii administratorului/lichidatorului judiciar, iar judecătorul va decide în acest sens numai dacă există motive temeinice.

Până la înlocuirea administratorului special, Vlad Iacob, pentru care a fost convocată AGA, la 17 august, administratorul judiciar, Răzvan Zăvăleanu, a convocat Comitetul Creditorilor SC Dinamo 1948 SA, pentru miercuri, 26 iulie 2023, ora 14:00.

Ședința se anunță a fi o descărcare de gestiune a lui Vlad Iacob, care trebuie să prezinte trimestrial rapoarte comitetului creditorilor asupra situației financiare a averii SC Dinamo 1948 SA.

La rândul său, administratorul judiciar va prezenta și situația cheltuielilor efectuate pentru bunul mers al activității clubului, în vederea recuperării acestora, care va fi avizată de comitetul creditorilor.

Componența Comitetul Creditorilor SC Dinamo 1948 SA

  • Asociația Peluza Cătălin Hîldan (APCH) - Președinte;
  • Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice București (DGRFPB) în reprezentarea Administrației Fiscale pentru Contribuabili Mijlocii București – Membru;
  • Parc Hotels SA - Membru;
  • Centrul Medical Unirea SRL - Membru;
  • Iuhasz Marin Ignațiu- Membru;

2ani s-au adunat din momentul în care Dinamo a intrat în insolvență, pentru a doua oară în istoria grupării

Red&White pregătește un nou plan de reorganizare modificat, pentru octombrie

Surse apropiate clubului susțin că acționarii majoritari și-ar fi pregătit și o variantă de rezervă, în ceea ce privește planul de reorganizare.

În cazul în care modificarea planului nu trece nici în septembrie, cei de la Red&White vor încerca să propună alt plan, prin octombrie. Cu conversie de creanțe în acțiuni și modificări de capital social.

Eugen Voicu, acționarul majoritar Red&White, a confirmat că în octombrie-noiembrie va fi aprobată și o majorare de capital social. Această majorare de capital este, într-un fel, obligatorie în contextul Fair-play-ului financiar impus de FRF, care prevede că deficitul trebuie acoperit în totalitate de aporturi ale participanţilor la capital.

Red&White speră ca prin aprobarea noului plan de reorganizare să plătească doar un sfert din datoria ajunsă la 8 milioane de euro și să atragă, astfel, mult mai ușor alți investitori importanți.

Andrei Nicolescu, acționar Red&White: „Mai e timp să propunem o altă modificare de plan”

De altfel, Andrei Nicolescu, acționar Red&White, s-a exprimat public referitor la ideea de a propune un nou plan de reorganizare.

„Suporterii trebuie să fie liniștiți, mai e timp să propunem o altă modificare de plan prin care să îndeplinim toate cerințele legale, deși eu cred și știu că le îndeplinește. Contestațiile au fost respinse, e o chestiune de interpretare doar din punctul de vedere al viabilității.

Chiar și așa, vom propune o modificare de plan până când acest plan care e acum în derulare va ajunge maturitate", a explicat și Andrei Nicolescu în cadrul emisiunii "Dinamo 7/9" la Playsport.

8milioane de euro s-au strâns în dreptul datoriilor grupării. După eventuala aprobare a planului de reorganizare modificat ar mai rămâne de achitat doar două milioane de euro

Andrei Nicolescu va fi numărul 1 la Dinamo

Acționarii Red&White au convocat AGA la 17 august, pentru revocarea administratorului special, Vlad Iacob, și numirea unui nou administrator special. Favoritul acționarilor este Andrei Nicolescu.

„E foarte probabil ca noul administrator special să fie Andrei Nicolescu. Legea permite acest lucru. Nu va mai fi creditor (n.r. Nicolescu a creditat Dinamo cu aproximativ 100.000 euro, în august 2022). Eu îl văd pe el numărul 1 în club.

E o problemă de a lucra în echipă, stilul poate nu i se potrivește lui Vlad Iacob și trebuie schimbat. Apreciem tot ce a făcut, muncește mult pentru club, dar trebuia să înțeleagă și să facă echipă", a spus Voicu la Prosport.

Structura acționariatului SC Dinamo 1948 este următoarea:

  • Red&White 2022 Management SRL - 331.180 acțiuni și un procent de participare la profit și pierderi de 80,7758%;
  • Asociația Peluza Cătălin Hildan Dinamo (APCH) - 49.450 acțiuni și un procent de participare la profit și pierderi de 12,061%;
  • Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo București (Nicolae Badea) - 28.831 acțiuni și un procent de participare la profit și pierderi de 7,03190%;
  • Lotus Perfect Products SRL (Dorin Șerdean) - 411 acțiuni și un procent de participare la profit și pierderi de 0,1%;
  • -Dinu Corneliu Constantin - 128 acțiuni și un procent de participare la profit și pierderi de 0,0313%.

Citește și alte articole:

Informație de ultimă oră: galeria FCSB a făcut un pact cu cea dinamovistă! Ce s-au înțeles

Administratorii de la „Arcul de Triumf” au făcut un apel public înainte de FCSB - Dinamo: „Grad de risc extrem de ridicat”

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul
Superliga
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul
Becali, nevoit să plătească o sumă uriașă: „Trebuie să scot banii ăștia”
Europa League
Becali, nevoit să plătească o sumă uriașă: „Trebuie să scot banii ăștia”

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (12)
ArchBishop
ArchBishop  •  21 Iulie 2023, 09:45

Daca astia sunt conducatori de club, "oameni seriosi, cu prestanta", e clar - fotbalul romanesc a murit si toate echipele au nevoie de un reset. Sa o ia toata lumea din liga a 4-a.

brentford
brentford  •  21 Iulie 2023, 01:36
Postat de us27steaua pe 20 Iulie 2023, 19:46

astept falimentul vostru. umilinta inumana in liga a 2-a a voastra m-a uns pe suflet. hai si cu desfiintarea. peste 2 ani o sa si uitam ca ati existat vreodata.

Acum am inteles…tu esti baiatul cu “umilinta inumana “ :))) Amice,trezeste-te! Se numeste sport. La noi in tara e mai mult “part time”. Unde vezi tu umilinte? Ca ne bate Steaua sau FCSB? De asta nu voi dormi la noapte… Deschide ochii aia larg si spune-mi incotro cu fotbalul romanesc?

riscktaker
riscktaker  •  20 Iulie 2023, 23:34
Postat de creeperno534 pe 20 Iulie 2023, 22:41

Poti sa astepti pana la anul si la multi ani!

pai totusi cred ca il pot debarca pe zavaleanu acum,nu este nevoie sa astepte pana la anul si la multi ani. dupa,urmeaza direct falimentul

Vezi toate comentariile (12)
Comentează