FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI - FC BOTOȘANI

FOTO Final de meci tensionat în Poli Iași - FC Botoșani » Jucătorii au fost la un pas de bătaie generală într-o partidă decisă de un singur gol

Articol de , - Publicat vineri, 19 iulie 2024 21:17 / Actualizat vineri, 19 iulie 2024 22:33

Politehnica Iași a învins-o pe FC Botoșani, scor 1-0, în a doua etapă a Superligii. Unicul gol al partidei a fost marcat de Mihai Bordeianu în minutul 6. Ieșenii au obținut primele trei puncte din campionat, în timp ce botoșănenii au ajuns la a doua partidă pierdută în noul sezon al Ligii 1.

Startul de meci le-a aparținut categoric celor de la Politehnica Iași. Încă din minutul 3, Tailson putea să deschidă scorul. El a șutat la colțul lung din unghi, de pe partea stângă a careului, după un dribling spectaculos din „bicicletă”, însă portarul Pap a respins cu piciorul ca la handbal.

Trei minute mai târziu, Mihai Bordeianu a deschis scorul pentru Politehnica Iași. Aflat pe partea dreaptă a ofensivei ieșenilor, la circa 14 metri din interiorul careului, experimentatul mijlocaș central a pus latul, trimițând balonul la colțul lung, din pasa lui Todoroski. De data aceasta, Pap nu a mai avut replică, iar elevii lui Tony da Silva au marcat primul lor gol în noul sezon al Superligii (în prima etapă au pierdut, 0-1, cu Sepsi).

Poli Iași a terminat prima repriză cu avantaj minim, deși a fost singură pe teren

Poli Iași a fost foarte aproape să își dubleze avantajul în minutul 13, însă Tailson nu a fost în stare să îl învingă pe Pap într-o situație 1 contra 1. Portarul celor de la FC Botoșani a reușit să îi închidă unghiul, iar aripa pregătită de Tony a șutat în Pap.

FC Botoșani a încercat ulterior să schimbe fața jocului, însă nu a avut prea mult succes. Bogdan Andone a privit de la tribuna oficială, alături de patronul Valeriu Iftime, cum elevii săi nu reușesc să pună în pericol poarta lui Jesus Fernandez. În minutul 24, Țigănașu a trimis de pe partea stângă o centrare deviată, însă Fernandez a fost atent la colțul scurt și a reținut fără emoții mingea.

Tailson, ghinionistul primei reprize

După mai multe minute fără pericol la ambele porți și cu o FC Botoșani care a încercat să preia inițiativa în joc, fără a avea însă succes, tot Politehnica Iași a fost echipa mai periculoasă. În minutul 38, Tailson a pivotat de la marginea careului și a luat la țintă bara transversală.

Brazilianul poate fi considerat lejer ghinionistul primei reprize, deoarece reluările au arătat într-o primă fază că sud-americanul se afla în poziție regulamentară. Dacă ar fi înscris astfel, VAR ar fi putut întoarce decizia tușierului de a semnaliza ofsaid.

Tot elevii lui Toni da Silva au continuat să amenințe poarta lui Pap, chiar dacă se aflau în avantaj. A venit rândul lui Alin Roman, în minutul 42, să încerce un șut de la distanță, expediat totuși pe lângă poarta adversă. Prima repriză s-a terminat cu un șut violent al lui Ștefanovici, aflat în poziție de ofsaid, peste buturile apărate de Eduard Pap.

În prima parte a jocului, Politehnica Iași a avut o posesie de 56 % și un raport al ocaziilor de gol de 6-1.

Poli Iași a început în atac și a doua repriză

Elevii lui Tony da Silva au fost cei care au început și a doua parte a jocului în atac. Samayoa a reluat, în minutul 48, cu capul peste buturile apărate de Eduard Pap în urma unui corner. Stoperul ieșenilor a sperat să obțină o lovitură de pedeapsă în urma unui duel cu Chică Roșă pentru minge, însă, după două minute de verificări din partea arbitrajului video, meciul a continuat fără vreo sancțiune către FC Botoșani.

Minutul 53 a consemnat un moment trist al jocului pentru Romario Benzar, fost fundaș al echipei naționalei. Intrat la debutul părții secunde în locul lui David Gabriel, apărătorul lateral a fost nevoit să iasă de pe teren plângând din cauza unei accidentări. În locul său a fost introdus Mitrov.

Pe fondul unui joc mai fragmentat decât în prima repriză, FC Botoșani a încercat din nou să egaleze în minutul 54, însă nu a generat pericol. Bodișteanu a tras din unghi, departe de poarta apărată de Jesus Fernandez.

Poli Iași a continuat să fie echipa mai periculoasă. După trei ratări în prima parte a jocului, brazilianul Tailson a ajuns în minutul 61 să „concureze” la ratarea etapei și, probabil, la ratarea campionatului. Chică Roșă a respins o minge defectuos, iar balonul a ajuns la Tailson, care a trimis în bara exterioară cu latul din voleu, deși avea aproape toată poarta goală.

FC Botoșani s-a trezit abia în minutul 67

Elevii lui Bogdan Andone au reușit să fie cu adevărat periculoși abia în minutul 67, când Chică Roșă a semnat cea mai mare ocazie din meci a botoșănenilor. Reluarea sa cu capul a fost parată cu un reflex de senzație de Jesus Fernandez, care și-a făcut datoria în primul și singurul moment în care a fost solicitat serios din meci.

Au urmat însă două acțiuni de atac tot din partea ieșenilor. Prima dată, Eduard Pap a prins lovitura liberă executată de Alin Roman. Același Pap a fost din nou erou pentru FC Botoșani, în minutul 74, când l-a blocat într-o situație 1 contra 1 pe Valentin Gheorghe, intrat pe teren în minutul 70 în locul lui Harrison.

FOTO Încăierare generală în Iași - Botoșani

+2 FOTO

Deși a fost o partidă liniștită, Poli Iași - FC Botoșani a fost aproape să se termine cu o bătaie generală. Meciul a trebuit să fie prelungit cu 11 minute, după ce Țigănașu l-a împins pe Tony da Silva. Antrenorul lui Poli Iași i-a îndepărtat în prelungiri o minge, când Țigănașu a vrut să execute un out.

Derby-ul Moldovei s-a terminat, în cele din urmă, cu victoria Politehnicii Iași, scor 1-0. Elevii lui Tony de Silva au obținut primele puncte în campionat, iar cei ai lui Bogdan Andone au rămas fără punct acumulat după două runde.

Notele GSP după Poli Iași - FC Botoșani:

Poli (4-2-3-1): J. Fernandez 6 – Todoroski 6, F. Ilie 6, Samayoa 6, Ispas 6 – Bordeianu 7, Marchioni 6 - Ștefanovici 6, A. Roman 6, Tailson 6 - Harrison 5.
Rezerve: Itu 6 (75' - în locul lui Bordeianu), Mihai 5 (70' - în locul lui Stefanovici), V. Gheorghe 6 (70'- în locul lui Harrison), Anatanaskoski (90' + 1 - în locul lui Roman), Moreira (90' + 1 - în locul lui Roman)
Antrenor: Toni da Silva

FC Botoșani (4-3-3): Pap 6 - Adams 5, Sadiku 4, Miron 5, Țigănașu 5 - David Gabriel 4, Aldair 5, Mouaddib 4 - Bodișteanu 4, Chică Roșă 5, Mailat 4.
Rezerve: Romario Benzar (46' în locul lui David Gabriel), Mitrov 4 (53'- în locul lui Romario Benzar), E. Lopez 5 (70' - în locul lui Mailat), L. Fulop 4 (70' - în locul lui Mouaddib), D. Ștefan (89' - în locul lui Bodișteanu)
Antrenor: Bogdan Andone (suspendat)

FINAL. Poli Iași - FC Botoșani 1-0

Poli Iași - FC Botoșani, echipele de start:

Poli (4-2-3-1): J. Fernandez – Todoroski, F. Ilie, Samayoa, Ispas – Bordeianu, Marchioni - Ștefanovici, A. Roman, Tailson - Harrison
Rezerve: Ailenei (GK), Niga (GK), Itu, Mihai, Da Silva, Miskovic, Araujo Soares, Teixeira, V. Gheorghe, M. Tănasă, A. Ciobanu, Anatanaskoski
Absenți: -
Antrenor: Toni da Silva

FC Botoșani (4-3-3): Pap - Adams, Sadiku, Miron, Țigănașu - David Gabriel, Ferreira, Mouaddib - Bodișteanu, Chică Roșă, Mailat
Rezerve: Kukic (GK), Petro, Benzar, Celea, Mitrov, Fulop, Pavlovic, Romano, D. Ștefan, E. Lopez
Absenți: Florescu (accidentat)
Antrenor: Bogdan Andone (suspendat)

Stadion: Emil Alexandrescu
Arbitru:  Andrei Florin (Târgu Mureş). A1: Vodă Alexandru (Alba Iulia), A2: Bojan Cosmin (Târgu Mureş)
Arbitru VAR: Kovacs Szabolcs (Carei). Arbitru AVAR: Corb Ioan Alexandru (Satu Mare)

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Cel mai mare proiect de infrastructură din Moldova prinde contur » Imagini spectaculoase de pe șantierul de 35 de milioane de euro
Altele
Cel mai mare proiect de infrastructură din Moldova prinde contur » Imagini spectaculoase de pe șantierul de 35 de milioane de euro
Eugen Neagoe, pregătit pentru revenirea în Superligă » Detalii din culise
Superliga
Eugen Neagoe, pregătit pentru revenirea în Superligă » Detalii din culise
Gigi Becali, decizie radicală în ziua transferurilor lui Bîrligea și Popescu: „Tată, îmi e și jenă să o spun!”
Superliga
Gigi Becali, decizie radicală în ziua transferurilor lui Bîrligea și Popescu: „Tată, îmi e și jenă să o spun!”

Daniel Bîrligea, prezentat la Palat de Gigi Becali: „Eu acum am călăi, nu mai poți să le stai în față!” + „Nici la dușmani nu faci ce a făcut Șucu!”

Florinel Coman, condamnat definitiv pentru 3 capete de acuzare » A recunoscut că a folosit un permis fals și le-a zis procurorilor cât a plătit


Comentarii (6)
Adrian2500
Adrian2500  •  19 Iulie 2024, 22:30
Postat de TheAngel pe 19 Iulie 2024, 19:57

Cu jocul prestat in prima repriza Botosani abia s-ar mentine in liga a doua apai in Superliga. Cred ca presa si-ar face treaba mai bine daca ar scrie si despre cat de slab joaca echipele noastre. Un pariu bun: retrogradeaza Botosani

Cum sa scrie GSP-ul ca avem un fotbal de toata jena? Ei trebuie sa laude ca sa punem noi botul ca niste fraieri la articolele lor. Păi cu cât suntem mai multi care citim articolele lor, cu atât si câștigurile lor sunt mai grase. Aveti impresia ca ei scriu pe gratis?! Iar Digi sport 1 a ajuns de tot râsul. Interesul lor e si mai mare. In fond însăși cioara își laudă puiul si zice ca puiul ei (de cioara) e cel mai frumos pui.

lucian_iasi85
lucian_iasi85  •  19 Iulie 2024, 21:50

Aia din comuna bt nu știu sa piardă. Urat, mai ales tiganasu care a jucat și la Iași.

bozo76
bozo76  •  19 Iulie 2024, 21:29

Aia cu incaierare imi place. Cine a participat. Se stie?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează