FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI - U CRAIOVA

GALERIE FOTO „Sandi” surâde în „orezărie” » Poli Iași a răpus-o pe Universitatea Craiova, la debutul lui Săndoi, pe un gazon imposibil

A fost asediu la poarta ieșeană, dar gazdele au rezistat eroic +15   FOTO
A fost asediu la poarta ieșeană, dar gazdele au rezistat eroic

Articol de , , - Publicat duminica, 15 septembrie 2024 20:23 / Actualizat luni, 16 septembrie 2024 03:59

Poli Iași s-a impus cu scorul de 2-0 în fața celor de la Universitatea Craiova, la capătul unui meci jucat spre final în condiții imposibile. Ploaia le-a jucat feste ambelor formații la meciul de debut al lui Emil Săndoi, fostul căpitan al Științei, pe banca moldovenilor.

Într-o ploaie necruțătoare, ieșenii au început curajos meciul de debut al lui Emil Săndoi. Chiar dacă posesia le-a aparținut oltenilor, contraatacurile tăioase ale gazdelor au creat panică totală de fiecare dată.

Prima oară s-a întâmplat în minutul 27, când cei de la Poli s-au văzut într-o situație ideală, de doi contra unu. Valentin Gheorghe a avansat din propria jumătate până în careul advers, unde i-a pasat lui Kamberi. Din 8 metri și cu jumătate de poartă goală în față, atacantul s-a lăsat pe spate și a trimis ca la rugby. Mingea s-a dus peste poartă.

Fotbalistul s-a revanșat 3 minute mai târziu, când a primit în careu tot după un contraatac necruțător. Ispas a trimis mingea în careu, atacantul a preluat, profitând de inexactitatea lui Sierra, a pivotat și l-a învins pe Laurențiu Popescu cu o execuție sigură, pe jos, în colțul din dreapta portarului.

Iasiul putea lovi din nou chiar înaintea pauzei, tot în urma unui contraatac. Ștefanovici a primit în apropierea careului mic și a trimis din săritură, dar balonul s-a dus peste poartă.

Oltenii și-au arătat colții în repriza secundă

+10 FOTO

După o primă repriză în care nu i-au creat emoții lui Fernandez, oltenii au dominat copios partea secundă. Practic, a fost o singură echipă pe teren, iar formația lui Gâlcă a dat impresia că poate marca la fiecare fază. S-a opus însă inexactitatea din momentul finalizării.

Prima ocazie mare a Craiovei a venit în minutul 51. Bancu a primit în careu de la Mitriță, a șutat din prima, cu dreptul, dar Fernandez a respins în corner.

În minutul 53, după o lovitură de la colțul terenului, mingea a ajuns la Baiaram, care a trimis din cădere spre poartă. Mingea s-ar fi dus în plasă, dar a fost oprită din drumul spre gol de mâna lui Guilherme.

Rareș Vidican a lăsat jocul să continue, dar Iulian Dima și Florin Danșa, aflați în camera VAR, l-au chemat pe „central” la monitor, după ce au analizat faza timp de 3 minute. Vidican a dictat penalty, chiar dacă balonul l-a lovit pe Guilherme mai întâi în brațul drept, care era lipit de corp, apoi a sărit în mâna stângă.

Alexandru Mitriță și-a bătut joc de un penalty

Mitriță, proaspăt revenit de la echipa națională, după ce în ultimii doi ani nu mai fusese convocat, a executat lamentabil. A trimis la un metru peste poartă, chiar dacă starea gazonului, grav avariat de ploaie, nu îi recomanda o execuție pretențioasă.

A urmat ratarea uluitoare semnată de Baiaram, care s-a trezit cu mingea la picior în careul mic, dar a șutat în Fernandez. Imediat după, a urmat un adevărat carambol. Ivan, Baiaram și Paradela au trimis pe rând spre poartă, dar mingea a fost blocată de fiecare dată de apărătorii ieșeni.

Nu doar oltenii pot da vina pe gazon, pe „orezăria” din Copou. Două contraatacuri tăioase ale gazdelor au fost oprite de bălțile din careul lui Popescu.

În minutele de final, craiovenii au atacat în valuri, dar fără să le mai creeze mari emoții gazdelor. Moldovenii au dat lovitura după 100 de minute de joc, la o fază la care mingea a fost oprită de mai multe ori de gazonul impracticabil, au fost momente de-a dreptul comice. Tailson a trimis până la urmă în poartă, pentru 2-0, după 3 încercări ratate, dând startul petrecerii.

După acest meci, Poli a urcat pe locul 10, cu 10 puncte, în timp ce oltenii se clasează pe 4, cu 15 puncte.

FINAL. Poli Iași - Universitatea Craiova 2-0

  • Click AICI pentru statistici
  • Au marcat: Kamberi '30, Tailson '90+10
  • Alexandru Mitriță, vedeta oltenilor, a ratat o lovitură de la 11 metri în minutul 28. Fotbalistul chemat de Mircea Lucescu la națională a executat lamentabil, trimițând peste poartă, la un metru de „transversală”.
  • 3205 de spectatori urmăresc meciul de pe stadion, număr oficial

Poli Iași - Universitatea Craiova, echipele probabile

Poli Iași (4-2-3-1): J. Fernandes - Todoroski, Guilherme, Samayoa, Ispas - Bordeianu, Gouet - V. Gheorghe, A. Roman, Ștefanovici - Kamberi
Rezerve: Ailenei, Moreira, Tănasă, F. Ilie, Atanasovski, Miskovic, Itu, Teixeira, Goncalves, Gheorghiță, Harrison, D, Popa
Absent: Marchioni (accidentat)
Antrenor Emil Săndoi

Universitatea Craiova (4-2-3-1): L. Popescu - Vlădoiu, Zajkov, Sierra, Bancu - Oshima, Căpățînă - Baiaram, Mitriță, Mora - Ivan
Rezerve: S. Lung, R. Stoian, Gaspar, Maldonado, Badelj, Ndong, Screciu, Houri, Danciu, A. Barbu, Bană, Paradela
Absenți: Cicâldău (în urmă cu pregătirea), Koljic
Antrenor Constantin Gâlcă

Moment de reculegere în memoria lui Gheorghe Mulțescu

Înainte de meci s-a ținut un moment de reculegere în memoria lui Gheorghe Mulțescu, care a decedat azi. Chipul lui Mulțescu a fost prezentat pe tabela de marcaj în timpul momentului.

Cele mai interesante informații ale avancronicii Poli Iași - Universitatea Craiova

  • 17 august 2024, FCSB-Poli Iaşi 0-1 a fost singura victorie reuşită de moldoveni în ultimele şase etape, interval în care au mai înregistrat o remiză şi patru înfrângeri.
  • Aproximativ 5.800 spectatori / meci este media înregistrată de ieşeni în cele patru jocuri disputate pe teren propriu în campionatul curent.
  • Opt goluri a marcat Poli în sezonul actual, dintre care şase au fost reuşite până la pauză, interval în care a primit 10 dintre cele 15 goluri încasate.
  • Doar o partidă au pierdut oltenii în campionatul actual, 1-2 cu Dinamo (24 august 2024, deplasare), în rest patru succese şi trei rezultate de egalitate.
  • Şapte dintre cele 15 goluri marcate de craioveni au fost reuşite după minutul 60.
  • 14 goluri a înscris Alexandru Mitriţă în actualul an calendaristic, „Piticul atomic" al Universităţii fiind cel mai bun marcator din Superligă în 2024.
  • Cele două echipe s-au mai întâlnit în principala competiţie internă de 20 de ori, de patru ori s-au impus ieşenii, de 13 ori au câştigat craiovenii, iar alte trei partide s-au terminat la egalitate.
  • Prima confruntare s-a consemnat pe 9 noiembrie 2014, CSM Poli-U Craiova 1-3, marcatori Bole, respectiv Rocha - dublă şi Târnăcop. Ieşenii şi-au luat revanşa în returul ediţiei 2014/2015, când au învins la Craiova cu 1-0 (a înscris Alexandru Creţu).
  • Ultima victorie în campionat din contul gazdelor din această rundă: 25 noiembrie 2016, Poli Iaşi-U Craiova 2-1.
  • O singură partidă s-a terminat fără gol, pe 23 iulie 2018, cu U Craiova gazdă.
  • Cele mai multe goluri s-au marcat pe 15 februarie 2020, Poli Iaşi-U Craiova 2-5.
  • Cea mai recentă dispută din Superliga României: 16 decembrie 2023, U Craiova-Poli Iaşi 2-2 (Al. Mitriţă, A. Roguljic / Al. Roman - dublă).
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Cuplul N&D, verdict în disputa „Cine e mai bun între Louis Munteanu și Bîrligea?” » Niculescu și Dănciulescu au dat note și au același preferat: „Pariez pe 18 goluri”
Superliga
Cuplul N&D, verdict în disputa „Cine e mai bun între Louis Munteanu și Bîrligea?” » Niculescu și Dănciulescu au dat note și au același preferat: „Pariez pe 18 goluri”
Am pățit-o și noi! 10 catastrofe ale cluburilor românești în cupele europene » Dinamo și UTA, în fruntea topului
Liga Campionilor
Am pățit-o și noi! 10 catastrofe ale cluburilor românești în cupele europene » Dinamo și UTA, în fruntea topului
Gafă incredibilă comisă de americani în „dosarul Chiles – Voinea – Bărbosu” pentru bronzul olimpic de la gimnastică: „Este inadmisibil!”
Jocurile Olimpice
Gafă incredibilă comisă de americani în „dosarul Chiles – Voinea – Bărbosu” pentru bronzul olimpic de la gimnastică: „Este inadmisibil!”

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (67)
Eu2306
Eu2306  •  16 Septembrie 2024, 10:44
Postat de valentindragobete pe 15 Septembrie 2024, 20:56

Încearcă să te miști sub alt soare dacă ăsta nu-ți convine !

Încearcă să vezi condițiile în care toți vor performante… cu echipe care au terenuri execrabile sau inexistente gen FCSB , vrei să numești asta un campionat onest? ***?iar este un campionat onest și doar pe valoare… prietene suntem cu mortul în casa și ne arde de distracții , asta încerc să evidențiez ! Dar atât poți tu să intelegi

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Arrow24k
Arrow24k  •  16 Septembrie 2024, 09:01
Postat de valentindragobete pe 15 Septembrie 2024, 20:56

Încearcă să te miști sub alt soare dacă ăsta nu-ți convine !

Ambele echipe au jucat pe acelasi stadion . Campionilor :))

kuba
kuba  •  16 Septembrie 2024, 08:23
Postat de doubleti pe 15 Septembrie 2024, 20:12

Mulțumim Galca. 1 pct din 9 în ultimele 3 meciuri. Îmi pare rău s-o zic, dar ești mai slab și decât Papura și asta este foarte greu de obținut. Aceste înfrângeri ți se datorează, nu ai știut sa pregatesti meciul pentru astfel de condiții. La fel și în meciul cu Dinamo. Ti-a făcut Rotaru toate poftele și tu nu ești în stare sa câștigi nici meciuri cu echipe căzute. Nou în băgăm pe toți în joc. Mulțumim Galca. Ești o RUSINE.

Buahahhahaahaaaaaaaaaaa

Vezi toate comentariile (67)
Comentează