FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI - CSU CRAIOVA

Craiovenii protestează: „Nu trebuia să mai jucăm ultimele minute!” » Un fost arbitru a răspuns: de ce nu putea fi oprit meciul din Copou

Spre finalul meciului, gazonul de pe stadionul din Iași era aproape impracticabil +15   FOTO
Spre finalul meciului, gazonul de pe stadionul din Iași era aproape impracticabil

Articol de - Publicat duminica, 15 septembrie 2024 21:12 / Actualizat duminica, 15 septembrie 2024 21:18

Nicușor Bancu, 31 de ani, căpitanul Universității Craiova, s-a întrebat de ce nu a fost oprit pe final meciul cu Poli Iași, câștigat de moldoveni cu 2-0, având în vedere că gazonul era îmbibat cu apă.

La Iași, pe durata meciului dintre Poli și CSU Craiova, a plouat torențial. Precipitațiile căzute în Copou au deteriorat serios gazonul și au afectat calitatea jocului. Spre final, terenul era îmbibat cu apă, mai ales în cele două suprafețe de pedeapsă, unde mingea abia se mai rostogolea.

În aceste condiții a venit golul 2 al gazdelor, înscris în minutul 10 al prelungirilor, chiar înainte de fluierul final.

Nicușor Bancu, după Poli Iași - Universitatea Craiova: „Nu știu de ce am mai jucat, mingea nu mai sărea!”

La interviuri, Nicușor Bancu, fundașul stânga și căpitanul „juveților”, s-a întrebat de ce arbitrul Rareș Vidican a lăsat jocul să continue.

„Ne pare rău, suntem dezamăgiți, trebuie să mergem la Cluj să câștigăm. Niciodată nu am mai jucat în asemenea condiții, nici la Dinamo nu a fost asemenea teren.

În ultimele minute nu știu de ce am mai jucat, mingea nu mai sărea deloc. Era imposibil să mai joci, doar cu minge lungă, dar domnul arbitru a decis că se poate juca și... nu avem nicio scuză. Dacă marcam la fazele avute, nu am mai fi vorbit acum despre gazon.

Craiova arată foarte bine în opinia mea, a doua repriză a fost foarte bună. Ținând cont că vin și ceilalți jucători aduși, cu siguranță vom arăta mult mai bine. Ne pare foarte rău că nu am putut să egalăm, la câte ocazii am avut”, a spus Bancu la flash-interviuri.

În aceeași notă a comentat și Ștefan Baiaram, potrivit OrangeSport: „Îmi pare rău, sper ca la meciul următor să jucăm pe un teren mai bun şi să facem un fotbal mai bun. Terenul a fost execrabil, nu am mai întâlnit așa ceva în Liga 1”.

Marius Avram: „Arbitrul nu avea cum să întrerupă meciul!”

Fostul arbitru Marius Avram a fost întrebat dacă fostul coleg de breaslă a procedat corect lăsând meciul să curgă. El a opinat că nu se impunea întreruperea partidei.

„Din ce am văzut, gazonul a arătat cam la fel pe tot parcursul meciului, mai puțin în suprafețele de pedeapsă. Dacă ploaia acoperea o suprafață mai mare de teren, astfel încât mingea să nu intre în contact cu gazonul, atunci arbitrul ar fi trebuit să reevalueze.

Din ce am văzut, mingea intra în contact cu gazonul pe o mare parte de teren, atunci nu avea de ales decât să lase jocul să continue. De obicei, mai intră la pauză și scot apa. Aici nu avea cum să întrerupă meciul”, a afirmat Avram la DigiSport.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Nationala
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Tenis
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă
Superliga
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (10)
Eu2306
Eu2306  •  16 Septembrie 2024, 15:15
Postat de Karkaleki pe 16 Septembrie 2024, 13:48

In cazul asta, nu mai bine iti faci echipa care stie sa joace pe stadioanele din liga in care joci? Daca traiesti in Romania si mergi pe drumuri cu gtopi, poate nu e o idee buna sa cumperi o masina cu garda la sol de 5 cm. Nu?

Dacă ai pretenții la cupe europene și la rezultate bune, nu mai bine aplici regulamentele și lași fotbalul fără omenii? Dacă este să vorbim despre infrastuctura suntem praf ! La omenie intre echipe suntem primii! Pe principiul prosti dar mândrii și cam atat

Karkaleki
Karkaleki  •  16 Septembrie 2024, 13:48
Postat de Eu2306 pe 16 Septembrie 2024, 10:33

Ai dreptate doar pe jumătate, jocul unei echipe poate fi foarte mult influențat de starea gazonului! O echipa tehnica și cu organizarea jocului bazat pe pase scurte la firul ierbii, combinativ, va fi foarte dezavantajata pe un teren de genul ( plin cu apa) Echipele care stau la ciupeala și bubuie mingea unde apuca , poate avea mai multe realizări… am văzut doar câteva minute din final și să fiu sincer mingea se oprea în apa fără nici un dubiu… o pasă scurtă , rapidă de doar câțiva metri se oprea după câțiva centimetri și de aici poți trage concluzia ușor! Dacă asta este genul de teren care te ajută să faci spectacol intr-un meci de fotbal de ce nu joacă și Spania, Anglia sau alte tari cu campionate puternice pe astfel de suprafețe? Crezi ca messi sau Ronaldo mai aveau rezultate pe astfel de suprafețe? Dar încercăm doar să facem misto de o echipa sau alta fără a vedea de fapt gunoiul și miserupismul din tara lu’ papură vodă Pentru mine , personal, echipe care nu au un teren de joc adecvat sau deloc nu ar trebui să existe și aici sunt foarte multe în mămăliga 1 … echipe care au fraudat statul și doar din hârtii și alte prietenii, omenii sau blaturi sunt în prima liga este iar o mare problema În toate echipele astea se încadrează fără dubii foarte … Pentru terenuri ca maidanele sau inexistente intra cu ușurință Iași , FCsb , Buzău și multe altele ***

In cazul asta, nu mai bine iti faci echipa care stie sa joace pe stadioanele din liga in care joci? Daca traiesti in Romania si mergi pe drumuri cu gtopi, poate nu e o idee buna sa cumperi o masina cu garda la sol de 5 cm. Nu?

craiovamaxima
craiovamaxima  •  16 Septembrie 2024, 12:10

Ca sarea mingea sau ca nu sarea, astea sunt doar simple scuze. Niciun gazon din lume nu poate sa-i faca fotbalisti cu adevarat valorosi pe alde Siera, Vladoiu, Capatana, Baiaram, Mora, Paradela sau, mai ales, Ivan. Si mai sunt si altii...

Vezi toate comentariile (10)
Comentează
Close