FOTBAL  »  Superliga  »  OŢELUL - TIMIŞOARA 2-1

Prezentarea campioanei » Dorinel a luat titlul cu străini ieftini şi români tineri

Oţelarii sărbătoresc golul marcat de Antal în meciul cu Poli Timişoara
Oţelarii sărbătoresc golul marcat de Antal în meciul cu Poli Timişoara

Articol de GSP - Publicat luni, 16 mai 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 24 august 2011 22:41

Oţelul a surprins Liga 1, devenind prima echipă din Moldova care a cîştigat titlul. Probabil că multă lume se întreabă care a fost secretul lui Dorinel Munteanu prin care a reuşit aproape imposibilul!?

Fără să aibă la dispoziţie un super-lot, cel mai selecţionat fotbalist român din toate timpurile, 134 de meciuri, a construit în doi ani echipa care mai poate rata primul loc decît printr-o minune. Printre artizanii titlului s-au numărat şase fotbalişti din propria pepinieră a Galaţiului.

Cine sînt FOTBALIŞTII OŢELULUI
- Branko Grahovac, portarul Galaţiului, va fi primul goalkeeper bosniac prezent în grupele Ligii Campionilor. Are dublă cetăţenie (bosniac şi sîrb), fiind adus de Oţelul pe infima sumă de 50.000 de euro de la Borac Cacak, din Serbia.

- Fundaşul central Cristian Sîrghi, cel care a marcat golul victorios din partida cu Steaua din tur (1-0), este printre cei mai vechi componenţi ai lotului gălăţean. A venit în 2007, din liga a 3-a, de la Politehnica Galaţi. Este nepotul unuia dintre fotbaliştii care a juca în Cupa UEFA cu Oţelul, fostul rapidist Ionel Chebac.

- Milan Perendija, fundaş central, a costat doar 100.000 de euro, fiind adus de la modesta echipă macedoneană Rabotnički Kometal. Are 5 selecţii în naţionala de tineret a Serbiei şi şi-a făcut junioratul la Partizan Belgrad.

- Adrian Sălăgeanu s-a născut în Carei şi are 28 de ani. S-a făcut remarcat la Olimpia Satu Mare, de unde Bistriţa l-a achiziţionat în 2005. De atunci a mai trecut pe la Mioveni şi pe la Someşul Satu Mare, de unde a fost transferat de Oţelul în 2008. În 2011 a prins şi o selecţie în naţionala României, la un amical cu Cipru.

- Laurenţiu Buş a scos pentru prima dată capul în fotbalul mare la Poli Timişoara! El a aparţinut de U. Cluj, de unde a fost adus pe Bega, dar bănăţenii l-au pasat repede la Arieşul Turda. De acolo, Marius Stan l-a adus la Galaţi în 2010, evident, liber de contract. ;)

- Gabriel Giurgiu reprezintă poate cea mai fructuoasă afacere pe care a făcut-o Marius Stan la Galaţi. Nu numai că a încasat o sumă impresionantă pe el de la Rubin Kazan, 500.000 de euro. Costase numai 25.000 de euro şi s-a întors din Rusia liber de contract.

- Liviu Antal a fost la un pas de Poli Timişoara, care a purtat negocieri intense cu ASA Tîrgu Mureş. În 2009 însă, Oţelul a semnat cu Antal, iar golurile mijlocaşului au cîntărit decisiv în lupta pentru titlu din acest sezon. Născut la Şimleu Silvaniei, în judeţul Sălaj, a plecat de acasă pe cînd era doar în clasa a cincea, să facă fotbal la Oradea.

- Silviu Ilie era să fie pierdut de Oţelul, care l-a avut în propria curte din 2005. El a fost împrumutat la Dunărea Galaţi timp de doi ani, de unde a fost readus la echipă. Golul său de pe terenul Craiovei a adus 3 puncte Oţelului, iar evoluţiile constante au fost răsplătite cu 3 selecţii în naţionala mare a României.

- John Ike Ibeh este rezervă în mod obişnuit, iar Oţelul a pus mîna pe fotbalistul african în 2009, cînd era liber de contract. UTA plătise pe Ibeh nu mai puţin de 800.000 de euro cu un an înainte!

- Gabriel Paraschiv este omul nr. 1 al gălăţenilor şi, alături de Sergiu Costin, printre cei mai vechi fotbalişti din lot. A fost adus în 2006, de la Petrolul şi face parte din grupul transferat de Marius Stan la Galaţi în momentul revenirii sale pe malul Dunării. Are şi o selecţie la naţională, la un amical cu Letonia.

- Gabriel Viglianti este unul din playmakerii echipei şi a venit la Oţelul în 2008, din Bolivia. Pe atunci juca la Club Bolivar, dar cariera sa la Galaţi a avut de suferit ca urmare a unei accidentări grave la genunchi. Pe perioada şederii în România, lui Viglianti i-a murit tatăl, lucru care l-a afectat şi mai mult. A revenit însă şi a luat titlul!

- Bratislav Punosevac este un vîrf de atac solid, de 1.90 metri şi a fost adus pentru doar 50.000 de euro din liga secundă a Serbiei, de la Napredak. Acolo a dat 13 goluri în 64 de partide.

- fotbalişti produşi 100% de Oţelul: Cornel Rîpă, Laurenţiu Petean, Samuel Cojoc, Ioan Filip, Ionuţ Neagu, Silviu Ilie.

Citeşte AICI fluctuaţia de pe piaţa transferurilor în cazul lotului Galaţiului!

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
„Ne vom despărți” » Măsuri drastice după Oțelul - Dinamo
Superliga
„Ne vom despărți” » Măsuri drastice după Oțelul - Dinamo
Scene COLOSALE în Liga 2! Finanțatorul echipei juca table la stadion cu 30 de minute înainte de meci și asculta „Ani de liceu” » Reacția lui când i-a văzut pe reporterii GSP
Liga 2
Scene COLOSALE în Liga 2! Finanțatorul echipei juca table la stadion cu 30 de minute înainte de meci și asculta „Ani de liceu” » Reacția lui când i-a văzut pe reporterii GSP
Viața în România a fotbalistului aflat la 11.000 de kilometri distanță de casă: „Mie asta îmi place cel mai mult aici. Îmi dă siguranță
Superliga
Viața în România a fotbalistului aflat la 11.000 de kilometri distanță de casă: „Mie asta îmi place cel mai mult aici. Îmi dă siguranță"

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (5)
cfrclujole
cfrclujole  •  16 Mai 2011, 16:36

Bafta in CL!

yubytu
yubytu  •  16 Mai 2011, 16:25
Postat de 51501 pe 16 Mai 2011, 16:17

Desi regeret enorm ca VAsluiul a a juns in aceasta etapa fara asanse reale la titlu trebuie sa felicit echipa Galatiului si asa trb sa facem toti pentru ca i-a aratat si tm cinei fruntea....Las ca iese vs pe 2 si Moldova o face legal...le da la toti peste nas!!!

mult noroc Vaslui, hai Moldova :))

51501
51501  •  16 Mai 2011, 16:17

Desi regeret enorm ca VAsluiul a a juns in aceasta etapa fara asanse reale la titlu trebuie sa felicit echipa Galatiului si asa trb sa facem toti pentru ca i-a aratat si tm cinei fruntea....Las ca iese vs pe 2 si Moldova o face legal...le da la toti peste nas!!!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează