FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI - FCU CRAIOVA

EXCLUSIV Primarul din Sf. Gheorghe, măsură radicală după decizia din cazul Sepsi vs FCU Craiova: „Scandaloasă, iresponsabilă, inacceptabilă! Acolo vom merge”

Antal Arpad-Andras (47 de ani), primarul din Sfântu Gheorghe, dezavuează decizia Comisiei de Recurs în cazul Sepsi vs FCU Craiova și amenință cu o plângere la UEFA:
Antal Arpad-Andras (47 de ani), primarul din Sfântu Gheorghe, dezavuează decizia Comisiei de Recurs în cazul Sepsi vs FCU Craiova și amenință cu o plângere la UEFA:

Articol de - Publicat vineri, 10 martie 2023 19:17 / Actualizat vineri, 10 martie 2023 19:19

Antal Arpad-Andras (47 de ani), primarul din Sfântu Gheorghe, dezavuează decizia Comisiei de Recurs în cazul Sepsi vs FCU Craiova și amenință cu o plângere la UEFA.

Antal Arpad-Andras a avut o reacție furtunoasă imediat după scandările xenofobe care au dus la întreruperea meciului dintre Sepsi și FCU Craiova. Într-un dialog purtat astăzi cu Gazeta Sporturilor, acesta se declară contrariat de verdictul Comisiei de Recurs și spune că va duce disputa juridică în afara României. 

Afară, afară, cu Chivulete din arbitraj!
editorial dan udrea
Afară, afară, cu Chivulete din arbitraj!

Primarul din Sf. Gheorghe: „Mergem la UEFA!”

- Ați avut o decizie dură imediat după evenimentele petrecute la meciul Sepsi - FCU Craiova. Cum comentați decizia de acum?
- Este o decizie scandaloasă, iresponsabilă, inacceptabilă. Practic, motivația Comisiei de Recurs legalizează violența verbală și xenofobia pe toate stadioanele din România. Vom face apel la UEFA! Am avut decizia arbitrului de a opri meciul, am avut decizia observatorului de la stadion, am avut declarațiile publice ale președintelui FRF care aproba hotărârea oficialilor, dar iată unde s-a ajuns... totul pentru că a existat presiune publică, politică și din alte zone ale societății.

- Continuați...
- Mesajul este extrem de negativ către partea normală a României, către acei oameni care vor să trăiască într-o Românie normală și care vor să meargă împreună cu cei mici pe stadion. Galeria Craiovei și-a asumat chiar și după acel meci ce a făcut. Nu doar că și-a asumat, dar a făcut un titlu de glorie. Au fost mândri de ce au făcut, practic au promovat ura și xenofobia împotriva comunității maghiare.

- Ați zis că a existat o presiune din zona politică. Puteți detalia? 
- Domnul Mititelu a zis că membrii Comisiei de recurs au judecat foarte bine și că nu e întâmplător, pentru că în jurul lor sunt oameni politici. El, Mititelu, a făcut legătura cu sfera politică. Eu mă raportez la ce zice el.

- Ce pași veți urma în continuare?
- Vorbesc în numele comunității maghiare, nu în numele lui Sepsi. Eu sunt primar și voi sesiza UEFA! Comisia de recurs a legalizat violența verbală, să vedem dacă UEFA e de acord cu așa ceva. Ascultați și ce spun Cristian Tudor Popescu, Csaba Asztalos. Nu poți delimita rasismul de xenofobie, așa cum se încearcă.

„Domne, te rog, nu mă face pe mine rasist, eu sunt xenofob!”
editorial ctp
„Domne, te rog, nu mă face pe mine rasist, eu sunt xenofob!”

- Credeți că vor fi probleme la meciul de joi? 
- Nu am acces la informații secrete. Alte organisme ale statului au. Dar, dacă va fi cazul, sigur voi fi anunțat, pentru că sunt primar și trebuie să știu. Până acum nu am primit nicio informație. 

- E bine că meciul nu a fost reprogramat pentru data de 15 martie, de „Ziua Maghiarilor de Pretutindeni”?
- Dacă era pe 15, se juca. Pe 16 se joacă la fel. Unii ar fi interpretat dacă era miercuri. Cred că e bine că s-a ținut cont de acest lucru.

- Ați primit anumite mesaje din partea colegilor din UDMR?
- Nu am fost apelat de nimeni, știu singur ce am de făcut. Consiliul local din Sf. Gheorghe a dat o hotărâre împotriva scandărilor xenofobe încă de acum câteva luni. Inclusiv în play-out-ul trecut, la Craiova, au fost astfel de lucru. Atunci am făcut o plângere oficială la UEFA în care avertizam că FRF nu i-a niciun fel de măsuri.

- Ați primit un răspuns?
- Nu vă pot spune acum. Când va fi cazul, voi face public răspunsul UEFA.

VIDEO. Tot ce trebuie să știi înainte de FCSB - Sepsi, din ultima etapă a sezonului regular al Ligii 1

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

EXCLUSIV Cutremur în fotbalul românesc » 20 de arbitri sunt anchetați că au jucat la pariuri!

Cum vrea Gică Hagi s-o subordoneze pe Rapid în derby-ul etapei: „Avem convingerea asta” + de ce meciul are o miză imensă pentru „marinari”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (55)
tzintaru
tzintaru  •  12 Martie 2023, 19:13
Postat de brujo pe 11 Martie 2023, 12:48

Pai aia e, politicul nu are ce cauta. Si politicul a facut sa se rejoace. De aia vor pierde mititeii la orice instanta care nu e controlata de politicienii din Romania. :))))) Dar eu sunt cap sec ... :))))

Cum a făcut politicul sa se rejoace?UEFA și FIFA sunt împotriva rasismului și xenofobiei dar și pentru jucarea meciurilor pe teren!Așa că cei care sperați la altă decizie din partea TAS,sperați degeaba.

brujo
brujo  •  11 Martie 2023, 12:48
Postat de danny_l pe 11 Martie 2023, 10:30

Bai cap sec,politicul nu are ce cauta in fotbal,daca-l vede aia de la UEFA *** de ras,ce sa cauti ,tu primar la UEFA,tu trebuie sa vezi de jobul tau,in speta Primaria SF Gheorghe,lasa clubul respectiv care crede ca a fost dezavantajat,sa mearga la tas SA-SI CAUTE DREPTATEA,dar voi ungurii credeti ca sunteti miezul,mereu.

Pai aia e, politicul nu are ce cauta. Si politicul a facut sa se rejoace. De aia vor pierde mititeii la orice instanta care nu e controlata de politicienii din Romania. :))))) Dar eu sunt cap sec ... :))))

zigic1
zigic1  •  11 Martie 2023, 11:45

***, obbositule!!! Mai penibilule, ce sesizezi tu? Si unde? Impostorrule, ce treaba ai tu cu UEFA, cand esti politruc de 2 lei? Vezi-ti de *** ca atat faceti toti de teapa ta, submediocrule... Cine s a gasit sa dea lectii de moralitate, ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (55)
Comentează