FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Prin aducerea lui Vidanov, giuleştenii şi-au întărit două posturi: cel de stoper şi cel de fundaş dreapta

Articol de - Publicat duminica, 20 februarie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 20 februarie 2011 16:07

Giuleştenii au reuşit, în sfîrşit, să-şi întărească defensiva, ajungînd la un acord cu ŢSKA Sofia pentru internaţionalul Pavel Vidanov (23 de ani), reuşind astfel să-şi acopere două posturi din apărare.

Rămas cu doar 3 stoperi în lot după plecările lui Ricardo Fernandes şi Ştefan Mardare, Şumudică a cerut cu insistenţă întăriri. După ce au negociat cu Valentin Iliev, care a refuzat oferta de 180.000 de euro pe an şi 100.000 de euro la semnătură, şefii din Giuleşti s-au orientat către Vidanov, fundaş ce a mai fost dorit în vara trecută şi de Dinamo. Pentru a-i convinge pe bulgari să-i dea drumul, preşedintele Dinu Gheorghe a mers personal la Sofia. Fotbalistul de 1,85 metri poate evolua atît pe postul de stoper, cît şi în banda dreaptă a defensivei, acolo unde rapidiştii rămăseseră doar cu Candido Costa, după ce Rui Duarte a fugit de la echipă.

Pentru serviciile fotbalistului de la sud de Dunăre, Rapid va plăti 300.000 de euro în 3 tranşe, bulgarilor urmînd să le revină şi 20% dintr-un viitor transfer. Fundaşul se află deja la Bucureşti şi, ieri dimineaţă, a bătut şi el palma cu rapidiştii, apoi a urmărit meciul cu Astra. Urmează ca luni, după efectuarea vizitei medicale, să semneze un contract pentru următorii 3 ani şi jumătate. Vidanov va cîştiga în Grant 140.000 de euro pe sezon.

4 selecţii are Vidanov în echipa naţională a Bulgariei condusă de Lothar Matthaus

32 de partide a strîns Vidanov în prima ligă a Bulgariei, în tricoul lui ŢSKA, din vara lui 2009

"Îi mulţumim lui Andone că l-a vrut în vara trecută la Dinamo. Aşa ne-a atras atenţia şi l-am urmărit în continuare"
Dinu Gheorghe, preşedinte executiv Rapid

"L-am vrut în vară, ne înţeleseserăm cu el, dar afacerea a căzut. E un transfer bun pentru Rapid, dar să vedem în locul cui va juca"
Ioan Andone, antrenor Dinamo

Mladen, prea gras
O dată cu aducerea lui Pavel Vidanov, antrenorul Marius Şumudică a renunţat la serviciile lui Sebastian Mladen (20 de ani), stoperul pe care iniţial îl împrumutase pentru un an de la AS Roma. Internaţionalul de tineret a fost trimis înapoi în Italia şi pentru că a arătat la şedinţele de pregătire că stă foarte prost din punct de vedere fizic, avînd 87 de kilograme şi 1,82 metri.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont
Superliga
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează