FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Profilul lui Antonio Luna, noul transfer de la Dinamo » Fostul coechipier român dezvăluie plusurile și minusurile ibericului: „Nu e puternic, nu e rapid”

Antonio Luna în timpul liber. Fotografie realizată în Ibiza, într-una dintre verile trecute
 / Sursă foto: Instagram +10   FOTO
Antonio Luna în timpul liber. Fotografie realizată în Ibiza, într-una dintre verile trecute / Sursă foto: Instagram

Articol de - Publicat marti, 15 octombrie 2024, 02:10 / Actualizat marti, 15 octombrie 2024 02:38

Antonio Luna, suprinzătorul transfer realizat de Dinamo, e caracterizat în amănunt de către Călin Popescu, coechipierul român pe care iberiul l-a avut în Grecia, la Volos. Într-un scurt interviu acordat Gazetei Sporturilor, fostul coleg al spaniolului a enumerat plusurile și minusurile fundașului de bandă acontat de „câini”.

Descoperiți în banda stângă a defensivei, roș-albii și-au asigurat serviciile unui fotbalist cu CV atractiv, dar care șomează din aprilie și pare mai degrabă o enigmă pentru suflarea dinamovistă. Luna are 33 de ani, vine din postura de jucător liber și a evoluat de-a lungul carierei pentru formații precum Sevilla și Aston Villa. Se va lupta pentru titularizare cu Raul Opruț.

Antonio Luna a evoluat ultima oară pe pământ elen, la Volos, unde a împărțit vestiarul cu un român, Călin Popescu, mijlocașul de 22 de ani care a jucat mult timp la Hermannstadt, ulterior și în Cipru.

„Se rupea «23 August»!” » Formidabilele povești ale derby-urilor Dinamo - Steaua din anii '60 și cum se implicau „ministerele de forţă”: „«Mă, dacă-i bateți pe ăștia...”
DINAMO - FCSB
„Se rupea «23 August»!” » Formidabilele povești ale derby-urilor Dinamo - Steaua din anii '60 și cum se implicau „ministerele de forţă”: „«Mă, dacă-i bateți pe ăștia...”

„Antonio Luna, descris de fostul coleg Călin Popescu: „Nu e puternic, nu e rapid, se bazează pe plasament și inteligență”

Brașoveanul, și el liber de contract în acest moment, a acceptat invitația Gazetei de a-i creiona un portret apărătorului originar din Son Servera, o localitate din Insulele Baleare.

Este un jucator tipic spaniol: calitate foarte bună, controlează mingea foarte bine, lovește mingea foarte bine. În general, pe parte ofensivă, ca fundaș stânga, se descurcă foarte bine. Are știința jocului, este experimentat și inteligent.

Ca minusuri, ar putea fi vârsta și, posibil, adaptarea. Nu este puternic, nu este rapid, nu este un fundaș care poate domina atacantul prin forță, se bazează mult pe plasament și inteligență.

Condiția lui fizică actuală nu o cunosc, deci nu știu exact cum este”, a punctat Călin Popescu, în dialog cu GSP.ro.

Profilul lui Antonio Luna, noul transfer de la Dinamo » Fostul coechipier român dezvăluie plusurile și minusurile ibericului: „Nu e puternic, nu e rapid”
Călin Popescu

Prin înregimentarea lui Antonio Luna, Dinamo duce mai departe tradiția fundașilor spanioli transferați de-a lungul timpului. Au mai evoluat în „haită”, în ordine cronologică, Francisco Molinero, Oscar Rubio, Jose Romera, Isma Lopez și Raul Albentosa.

Salut, sunt Antonio Luna, noul jucător al lui Dinamo. Sunt foarte fericit să fiu aici și abia aștept să ne vedem duminică!

- Antonio Luna, fundaș Dinamo

Antonio Luna a jucat la Sevilla și Aston Villa

Antonio Luna a evoluat în cariera sa pentru două cluburi de renume, cu trofee europene în palmares.

A făcut parte din echipa Sevillei, unde a câștigat o Cupă a Spaniei. Fundașul stânga a avut și o experiență la Aston Villa, pentru care a adunat 17 apariții în Premier League. De-a lungul carierei, Luna a trecut pe la mai multe formații din Spania, inclusiv Mallorca, Cartagena, Almeria, Girona, Rayo Vallecano, Levante, Eibar și echipa secundă a Sevillei, Sevilla Atletico. În total, a strâns 125 de meciuri în La Liga.

Antonio Luna (n.r. în alb), jucând într-un meci Sevilla - Barcelona
Dinamo l-a prezentat pe Antonio Luna
Antonio Luna / Sursă foto: Imago Images
Antonio Luna / Sursă foto: Instagram
Antonio Luna, foto: Imago Images
+5 FOTO
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Incredibil! Jucătorul de la CFR a vrut să-l bată pe Petrescu: „Am intrat în vestiar, am dat cu piciorul în ușă și am țipat. Niciodată nu m-a «halit» și nici eu pe el”
Superliga
Incredibil! Jucătorul de la CFR a vrut să-l bată pe Petrescu: „Am intrat în vestiar, am dat cu piciorul în ușă și am țipat. Niciodată nu m-a «halit» și nici eu pe el”
OUT din lotul naționalei » Jucătorul s-a întors singur în România
Nationala
OUT din lotul naționalei » Jucătorul s-a întors singur în România
Convins de FRF! Golgeterul român a acceptat: „O onoare să joc pentru țara părinților mei!”
Nationala
Convins de FRF! Golgeterul român a acceptat: „O onoare să joc pentru țara părinților mei!”

Croatul revenit în România după mai mulți ani a sesizat câteva detalii: „Este mai scump! Dar ați avansat mult”

Elisabeta Lipă a amânat pentru o dată incertă întâlnirea cu foștii mari performeri care cer actualizarea rentelor viagere


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează